STIRE ACTUALIZATA Comisia de la Camera Deputatilor a validat miercuri 410 mandate de deputat din totalul de 412, in cazul lui Petre Roman (PNL) si lui Andrei Razvan Condurateanu (PP-DD) fiind luata decizia de a se amana validarea din cauza lipsei documentelor necesare in cazul celor doi, a declarat presedintele Comisiei de validare a mandatelor deputatilor, Florin Iordache, citat de Agerpres.

"In urma analizarii in Comisia de validare din cei 412 deputati am analizat 410 dosare si s-a constatat ca pentru maine (joi -n.red.) pentru votul in plen pot depune juramantul 410 deputati. Raman doi deputati, unul la Brasov si unul la Constanta, care din motive obiective si medicale nu si-au depus documentele necesare, respectiv certificatul de atestare a castigarii alegerilor, cat si de declaratia de avere. In atare conditii in Comisia de validare s-a luat decizia de amanare a validarii celor doi. Dumnealor trebuie sa vina intai la Comisia de validare, sa demonstreze ca au actele necesare pentru a putea fi validati. Apoi, printr-un alt raport, comisia va constata ca si dumnealor pot depune juramantul. Este vorba de domnul Petre Roman la Brasov si domnul Andrei Razvan Condurateanu la Constanta. La domnul Condurateanu sunt motive medicale, este internat in spital. Acestia nu vor primi drepturile banesti ce li se cuvin pana nu-si valideaza mandatele", a explicat Florin Iordache.

Intrebat daca deputatul PDL Daniel Florian Geanta a solicitat amanarea datei de depunere a juramantului, Iordache a precizat ca "sunt chestiuni total diferite".

"Comisia de validare a hotarat ca cei 410 deputati pot depune, incepand cu data de maine, juramantul. Sunt si cazuri speciale, sunt colegi care intrunesc conditiile de depunere a juramantului, dar care din motive medicale sau cum este in cazul domnului Geanta sunt plecati din tara nu vor depune juramantul maine, ci vor depune juramantul intr-o alta sedinta. Va fi o sedinta a Camerei Deputatilor si inaintea sedintei Parlamentului de investire a Guvernului, deci vor putea fi si alte posibilitati", a precizat Florin Iordache.

Florin Iordache anuntase anterior ca in jur de 10 deputati isi depusesera pana la acel moment actele doveditoare pentru a le fi validate mandatele, informeaza Mediafax. Florin Iordache a precizat ca mai sunt "vreo 7,8,10" deputati care nu isi depusesera actele, printre acestia numarandu-se Petre Roman si Oana Mizil.

Presedintele Comisiei de validare a explicat ca pentru a le fi validate mandatele si pentru a depune juramantul, deputatii trebuie sa prezinte declaratia de avere si certificatele doveditoare de la Birourile Electorale Judetene.