Intentia de cooptare a UDMR la guvernare a facut obiectul unui dialog ironic intre premierul Victor Ponta si ministrul culturii, Puiu Hasotti, chiar la inceputul sedintei executivului de marti. Totul a pornit de la o afirmatie a premierului legata de secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina. "Am spus in gluma ca bruma de popularitate pe care o mai aveam am pierdut-o aseara, cand i-am luat apararea la televizor domnului Gherghina, dar in ultimul timp fac tot felul de alegeri din astea ciudate", a spus Ponta. "...cu UDMR", a adaugat Hasotti, referindu-se la alegerile ciudate ale premierului.

"Ba cu UDMR, ba cu domnul Gherghina", a spus Ponta, intrebandu-l, apoi, pe Hasotti: "Cine e mai rau: domnul Gherghina sau UDMR?". Hasotti a raspuns: Sincer? De fata cu presa aveti curaj sa ma intrebati? (...) Problema este ca foarte multi colegi de Cabinet m-au felicitat calduros!". La randul sau, Ponta a afirmat: Imi spuneti in privat, ca eu stiu raspunsul! (...)Daca nu v-am felicitat eu, tot degeaba!".

Puiu Hasotti a fost printre primii liberali care au spus clar, de la inceput, ca se opun unei aliante cu UDMR. "Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR", a spus Hasotti, a doua zi dupa alegeri.

Ponta a afirmat luni seara, la Realitatea TV, ca secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Ghergina, va fi in Guvern si dupa ce el nu va mai fi premier. "Nu exista in acest moment un tanar, sau batran capabil sa Paca un buget care sa se inchida. pana crestem acel tanar, ramane domnul Gherghina", a precizat Ponta.