Presedintele PDL, Vasile Blaga, a obtinut, in judetul Timis, un mandat de senator, in Colegiul electoral 3, in urma redistribuirii voturilor, la fel si fostul director al Aeroportului din Timisoara, Cornel Samartinean, conform rezultatelor oficiale citate de agentia Mediafax.

Biroul Electoral Judetean Timis a anuntat, marti seara, ca Vasile Blaga a obtinut un mandat de senator in Colegiul electoral 3, in care a candidat, in urma redistribuirii voturilor, in cea de-a doua etapa.

Astfel, Colegiul electoral 3 a dat doi senatori: Marcel Suciu - 53,56% din voturi - si Vasile Blaga - 24,70%, care a primit mandat suplimentar, dupa redistribuire.

Si fostul director al Aeroportului International "Traian Vuia" Timisoara, Cornel Samartinean (ARD), a obtinut un mandat de deputat, in cea de-a doua etapa a redistribuirii.

Anterior, surse democrat-liberale anuntasera ca Vasile Blaga ar fi prins un loc de parlamentar, la redistribuire. Presedintele PDL a anuntat ulterior pentru presa ca numaratoarea indica un mandat intreg insa asteapta ca acest lucru sa fie confirmat de rezultatele oficiale. "Era un mandat intreg acolo, dar sa vedem pana la urma cand sunt facute oficial rezultatele, atunci sunt oficiale", a declarat Vasile Blaga. Intrebat daca se impune o demisie a conducerii, Blaga a precizat ca a discutat cu totii colegii si ca prioritatea este reconstruirea partidul.

Potrivit surselor citate, calculele se bazeaza pe numaratoare PDL si nu au fost confirmate inca de Biroul Electoral Judetean.

Vasile Blaga a mai precizat ca a fost convocat pentru vineri Colegiul Director National al partidului, urmand ca evolutia PDL sa fie discutata si analizata in interiorul partidului, si nu in fata presei.

Intrebat daca se impune o demisie a conducerii, Blaga a declarat: "e foarte simplu sa spui lucru asta dar eu cand am pierdut alegerile pentru Bucuresti, eu mi-am dat demisia. In momentul in care am simtit la interne ca trebuie sa fac un pas in spate, mi-am dat demisia, cred ca aceasta situatie este un pic mai complicata. Am discutat cu totii colegii, ar trebui sa reconstruim partidul mai intai".

"Cred ca pana la urma ar fi oportuna in primavara (o conventie extraordinara - n.red.). O conducere a partidului, care va fi ea, va trebui validata de un congres pentru a putea trece la restructurarea PDL, avem nevoie de asta", a mai declarat Blaga.

Intrebat daca ia in calcul demisia, Blaga a precizat ca nu va discuta despre demisie in fata presei. "Colegii astazi spun cu totul altceva, dar o sa o iau, repet, intr-un for al partidului, nu la televizor, asta e o prostie. Inteleg ca unii care au luat 12% si-au dat demisia, este treaba lor", a afirmat liderul democrat-liberal.