Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, a declarat joi ca ar fi surprins daca dupa alegerile de duminica presedintele Traian Basescu l-ar propune pentru functia de premier, mai ales ca in ultima vreme cei doi nu au mai vorbit, scrie Agerpres.

"Eu nu cred ca este fezabil acest lucru acum", a raspuns Iohannis, intr-o conferinta de presa, intrebat de ziaristi despre o o eventuala nominalizare a sa pentru functia de prim-ministru.

Acesta a marturisit ca nu tine de el personal sa ajunga premier al Romaniei, desi este vehiculat numele lui periodic pe unele posturi de televiziune.

'Risc sa devin vesnicul posibilul fost premier. (...) Vom trai si vom vedea ce se va intampla. Aceste lucruri nu depind de mine', a spus primarul sibian.

Klaus Iohannis se bucura de simpatia majoritatii sibienilor de 12 ani, ceea ce l-a facut unul din cei mai longevivi primari din Romania. In calitate de lider al minoritatii germane, Iohannis a fost sustinut de PSD-ul condus de Mircea Geoana pentru functia de premier, insa presedintele Traian Basescu nu a acceptat aceasta varianta. Totusi, in repetate randuri Traian Basescu l-a laudat pe edilul-sef al Sibiului, caruia i-a si propus la un moment dat functia de ministru al Educatiei, functie refuzata de Iohannis.

"Eu intotdeauna analizez foarte serios propunerile serioase dupa ce sunt facute. Interesul este unul foarte simplu: exista oameni care isi doresc ca lucrurile sa mearga mai bine si atunci cauta persoane. Atata vreme cat ma numar printre acestea, este un lucru foarte bun", a comentat Iohannis.

Liderul FDGR este convins ca daca ar fi condus un partid mare, atunci ar fi avut mai multe sanse sa ajunga premier.

"Daca as fi dorit-o efectiv (functia de premier n.r.), probabil as fi fondat un partid, probabil as fi incercat sa castig functia, asta daca as fi dorit-o cu ardoare", a concluzionat Iohannis.