Deputatul PSD Ion Stan, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta, a declarat joi ca nu isi da demisia din Parlament pentru ca nu se considera vinovat. Declaratiile au fost facute la iesirea de la sedinta grupului parlamentar al PSD de la Camera, care a decis, cu majoritate de voturi, aprobarea incuviintarii arestarii preventive a acestuia.

Foto:

"Le-am spus colegilor care au fost prezenti la grup ca eu voi respecta toata procedura parlamentara, ca nu obstructionez in niciun fel justitia si ca DNA daca are probe sa-mi trimita dosarul la instanta de judecata. Nu am de ce sa-mi dau demisia din Parlament pentru ca nu ma consider vinovat. Voi respecta toate procedurile judiciare si voi demonstra nevinovatia mea in instanta de judecata", a spus Stan, potrivit Agerpres.

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor a decis, cu majoritate de voturi, aprobarea incuviintarii arestarii preventive a lui Ion Stan, a precizat liderului grupului, Marian Neacsu, potrivit Mediafax.

"Am avut o sedinta restransa a grupului. S-a luat act de materialele transmise - scrisoarea ministrului Justitiei, raportul Comisiei juridice - iar punctul de vedere al grupului va fi prezentat in sedinta de plen de miercuri. S-a votat, in majoritate, pentru incuviintarea cererii procurorilor DNA", a spus Neacsu.

El a aratat ca o parte dintre colegii sai de grup au remarcat existenta unor "inadvertente" in referatul procurorilor de caz, dar a subliniat ca deputatii social-democrati nu au considerat ca acestea sunt de natura sa schimbe decizia luata de grup, care se bazeaza pe dorinta de a nu obstructiona mersul acestui proces.

"Ion Stan isi va dovedi in instanta nevinovatia. E si in postura de candidat si e foarte posibil sa primeasca un nou mandat. Miercuri va fi sedinta de plen. Nu stiu care va fi votul in plen", a mai spus Stan.

Deputatul PSD Ion Stan si soferul acestuia, Florin Sarca, au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Camera Deputatilor a primit cererea ministerului Justitiei privind ridicarea imunitatii lui Ioan Stan in urma cu o saptamana, mai exact pe 27 noiembrie.

Pe 29 noiembrie, Comisia Juridica s-a intrunit pentru a analiza cererea dar, au amanat votul pentru 3 decembrie-ultima saptaman de campanie electorala. Reprezentantii PSD si PNL din Comisia Juridica au cerut amanarea votului pentru ca referatul de la Ministerul Justitiei nu este suficient si au solicitat probe suplimentare.

Surse parlamentare au declarat pentru Hotnews.ro ca reprezentantii USL din Comisia Juridica au folosit strategia de amanare a deciziei pentru a prelungi procedura pana dupa alegeri, ceea ce s-a si intamplat.

Luni, 3 decembrie, Comisia Juridica a dat aviz favorabil cu 9 voturi pentru si unul impotriva cererii de ridicare a imunitatii lui Stan desi nu au primit niciun document in plus de la procurori.

Marti, 4 decembrie, presedintele Camerei Deputatlor, social democratul Valeriu Zgonea a anuntat ca este greu ca in ultima saptamana de campanie electorala deputatii sa se reuneasca in plen si a apreciat ca, probabil, saptamana viitoare se va putea organiza o sesiune de lucru.

"Mandatul actualului parlament se inchide in ziua in care celalalt parlament depune juramantul. Pe cale de consecinta, pana pe 20, 21 decembrie putem, cu siguranta, sa avem un plen in care sa luam in discutie raportul Comisiei Juridice si raportul suplimentar al grupului parlamentar din care domnia sa face parte", a explicat Valeriu Zgonea.

Plenul Camerei Deputatilor se va intruni dupa alegerile parlamentare, pe 12 decembrie, pe tema ridicarii imunitatii deputatului PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influenta.

Liderul USL, premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca are incredere in deputatii din Comisia Juridica privind cazul Stan si ca nu se poate pronunta asupra dosarelor penale, adaugand ca "numai presedintele Traian Basescu are dosarele penale" si se poate pronunta pe astfel de teme.