Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la Mioveni, intrebat despre "lista scurta" a premierilor USL intocmita de seful statului, ca aceasta cuprinde un singur nume, iar rugat sa nominalizeze, a spus zambind: "Victor Ponta, Ponta Victor si Victor Viorel Ponta". "E atat de scurta ca sunt doar eu pe lista!", a afirmat Ponta, potrivit Mediafax.

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca luni ar fi vorbit despre mai multe persoane pe "lista scurta", premierul a spus zambind: "Victor Ponta, Ponta Victor si Victor Viorel Ponta".

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca modalitatea in care va face consultarile de la Palatul Cotroceni de dupa alegerile din 9 decembrie rezulta din art.103 al Constitutiei si Legea partidelor 14/2003, adaugand ca nu se va intampla varianta in care USL va veni si va spune un nume.

Basescu a aratat si ca va organiza in curand o noua conferinta cu presa dedicata special modalitatii de organizare a consultarilor politice de dupa alegeri.

"Cele ce veti citi in Legea 14/2003 se pun langa articolul 103 si se afla cum se desfasoara legal consultarile. Pentru ca am convingerea ca nu sunteti foarte la curent cu legea 14/2003, va promit o conferinta de presa in care sa fim in cunostinta de cauza si unii si altii, sa analizam efectele nocive ale propagandei USL legate de cum cum vin ei cu tot USL-ul la Cotroceni, spun un nume si pleaca. Nu se va intampla asa ceva. Vor trebui sa respecte Constitutia si legea partidelor, cu definitiile in lege, asa cum ele sunt", a declarat Basescu, in conferinta de presa de luni seara, de la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca va desemna un premier de la PDL in eventualitatea in care democrat-liberalii vor castiga mai multe mandate decat PSD, Basescu a raspuns ca nu crede ca se va intampla asa la alegeri. "O sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra, o sa va spun ca nu cred. Nu cred, asa ca nu are rost sa presupun inutil", a spus Basescu.

Ulterior, Victor Ponta a afirmat ca stie la cine s-a gandit presedintele Basescu pentru a prelua conducerea Guvernului, dar a precizat ca nici Ioan Rus, Liviu Dragnea sau Calin Popescu Tariceanu si nici George Maior, actual director SRI si fost senator PSD, nu vor accepta o astfel de propunere.