​"Cred ca lupta cu Basescu este un capitol incheiat", afirma premierul Victor Ponta intr-un interviu pentru Financial Times. "Cred ca fiecare dintre noi va face totul pentru a evita orice conflict", mai spune premierul, adaugand ca "acela dintre noi care ar strica pacea ar fi facut responsabil pentru asta." In plus, Victor Ponta a declarat ca exclude o noua incercare de suspendare a sefului statului dupa alegerile legislative din decembrie, in cazul in care coalitia de centru-stanga pe care o conduce va castiga scrutinul.

Victor PontaFoto: HotNews / Dan Popescu

Miscarea ar viza, comenteaza jurnalistii straini, restabilirea increderii dupa cateva luni de instabilitate politica.

Financial Times aminteste ca disputa presedinte-premier de la Bucuresti si suspendarea lui Traian Basescu au generat preocupare in afara granitelor Romaniei in ceea ce priveste respectarea statului de drept intr-o tara care se numara printre cei mai noi membri ai Uniunii Europene.

Victor Ponta mai subliniaza, in interviu, ca, de cand Traian Basescu a revenit la Cotroceni, dupa suspendarea din vara, cei doi lideri politici au incercat sa coopereze mai mult: "Am lucrat împreună după criza de vară și cred că, în interesul țării, amândoi tras învățămintele necesare din ceea ce sa întâmplat".