Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, joi, pentru Mediafax, ca afirmatiile consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu dovedesc faptul ca acesta ar avea "probleme medicale, psihice", ori ca i-au mai ramas "cativa neuroni care-i umbla haotic prin craniu". Puiu Hasotti a facut aceste declaratii dupa ce a fost intrebat cum vede afirmatiile lui Lazaroiu privind ruperea de catre SUA a parteneriatului strategic sau suspendarea dreptului de vot in Consiliul European, in situatia unei noi suspendari din functie a presedintelui Traian Basescu.

"In cazul in care domnul Lazaroiu este convins de ceea ce a spus, inseamna ca are probleme medicale, psihice. Daca a incercat sa faca o diversiune, inseamna ca mai are cativa neuroni care-i umbla haotic, prin craniu. E o diversiune atat de ieftina incat eu cred ca mai are cativa neuroni", spune Puiu Hasotti.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu sustine, intr-un interviu pentru Realitatea.net, ca in cazul in care presedintele Traian Basescu va fi suspendat din nou, atunci nu crede ca SUA va mai mentine Parteneriatul Strategic cu Romania, iar UE ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce este o catastrofa:

"Eu cred ca daca se mai produce o suspendare si nu exagerez, pentru ca stiu care e atmosfera la Bruxelles si la Washington, si o stiu si cei din USL, eu nu cred ca SUA va mai mentine Parteneriatul Strategic . In ziua in care Parlamentul il suspenda pe presedinte, e probabil ca SUA sa aiba o pozitie foarte transanta in privinta Parteneriatului strategic, iar Uniunea Europeana, foarte probabil, ne va suspenda dreptul de vot, ceea ce o catastrofa, practic esti scos in momentul ala din UE. Teoretic esti acolo, dar nu mai contezi cand nu ai drept de vot. Eu as putea sa bag mana in foc ca asta se va intampla in ziua in care Parlamentul ar mai face o noua suspendare. Dupa-aia, Dumnezeu cu mila, suntem o tara din Asia, nu mai suntem o tara europeana, nici nu imi mai dau seama ce miza ar avea presedintele sau alti lideri politici care mai raman responsabili", a afirmat Sebastian Lazaroiu.