Presedintele Traian Basescu urmeaza sa primeasca din nou, miercuri, la Palatul Cotroceni, delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, informeaza Administratia Prezidentiala. Seful statului a mai avut o intrevedere cu delegatia creditorilor internationali joia trecuta, la Cotroceni. Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a precizat, la solicitarea HotNews.ro, ca nu exista deocamdata "o solicitare punctuala pentru o zi si o ora exacta" din partea premierului Victor Ponta pentru o intalnire cu seful statului.

"Daca aceasta solicitare va veni, isi vor sincroniza programele", a adaugat Bogdan Oprea.

UPDATE (ora 18:45)Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca va avea o intalnire cu premierul Victor Ponta in zilele urmatoare, miercuri sau joi, in functie de programul fiecaruia.

"Voi avea o intalnire cu premierul, nu stiu daca maine sau poimaine, am stabilit-o la discutiile anterioare, in functie de cum are programul fiecare, o vom avea", a declarat presedintele Basescu la finalul declaratiei de presa de marti seara.

UPDATE (ora 17:25): Premierul Victor Ponta a declarat marti, la Bruxelles, ca il va suna in cursul zilei, in drum spre aeroport, pe presedintele Traian Basescu, pentru a stabili o intalnire: "Nu e nimic prevazut in program, deoarece, conform discutiilor avute cu presedintele Basescu, a ramas stabilit - este si pe stenograme, - presedintele mi-a propus sa avem o noua intalnire. In drum spre aeroport, il sun pre presedinte si stabilim intalnirea, in functie si de programul domniei sale", a afirmat Victor Ponta, intrebat de ce intalnirea cu seful statului nu figureaza pe agenda de miercuri a sefului Guvernului si nici pe cea a sefului statului.

In programul public de miercuri al presedintelui Basescu, anuntat de Administratia prezidentiala, figureaza primirea delegatiei FMI, BM si CE si a unei delegatii a companiei Dacia-Renault, condusa de Jean-Cristophe Kugler, presedintele Consiliului de Administratie Automobile Dacia si director coordonator al regiunii Euromed la Renault.

De asemenea, in programul lui Victor Ponta figureaza la ora 11:00, sedinta saptamanala de Guvern, urmata de pemierea elevilor romani care au obtinut distinctii la olimpiade internationale (ora 13:30) si de primirea delegatiei FMI (ora 14:00).

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca, asa cum a fost convenit anterior, urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu probabil miercuri, in care se va discuta despre bugetul UE pentru perioada 2014-2020, dar inevitabil se va discuta si despre scrisoarea pe care a primit-o din partea sefului statului. Presedintele Traian Basescu a precizat, luni, ca i-a transmis premierului Victor Ponta o scrisoare in legatura cu cei patru membri ai Executivului acuzati de ANI de incompatibilitate, mentionand ca viza "si o eventuala remaniere".

Conform unui comunicat al Presedintiei dat publicitatii dupa intalnirea de saptamana trecuta dintre Traian Basescu si Victor Ponta, presedintele si premierul convenisera sa aiba o noua intrevedere dupa participarea premierului la intalnirea "Prietenilor coeziunii". "In privinta exercitiul bugetar al UE 2014-2020, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu si prim-ministrul Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, au stabilit ca urmeaza sa aiba o noua intrevedere dupa participarea premierului la intalnirea ￯Prietenilor coeziunii￯, din data de 13 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles", se preciza in comunicatul mentionat.

Premierul Victor Ponta participa, marti, la Bruxelles, la intalnirea la nivel inalt a grupului "Prietenii Coeziunii".