Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a declarat joi, pentru Hotnews.ro, ca inregistrarea la OSIM a marcii Partidul National Popular Liberal a fost facuta pentru a bloca utilizarea acestor termeni de catre alte posibile formatiuni politice. "Vrem sa securizam si sa consolidam termenii "liberal" si "popular" pentru a evita ca dupa alegerile parlamentare sa apara noi formatiuni sau aliante care sa revendice dosctrina de dreapta pe scena politica", a explicat Frunzaverde.

Vicepresedintele PNL sustine ca nu este vorba de vreun alt proiect politic sau o eventuala ruperea a PNL. "Singura formatiune autentica de dreapta pe scena politica romaneasca este Partidul National Liberal si asa dorim sa ramana", a mai spus vicepresedintele PNL.

Vicepresedintele PNL Sorin Frunzaverde a solicitat in 30 octombrie, intr-o adresa catre OSIM, inregistrarea marcii "Partidul National Popular Liberal", solicitarea fiind facuta in nume propriu, prin intermediul unui cabinet de avocatura, anunta Mediafax.

Solicitarea lui Frunzaverde urmeaza sa primeasca un raspuns pozitiv sau negativ din partea OSIM si un certificat in cazul in care marca "Partidul National Popular Liberal" este inregistrata.