Raed Arafat a depus miercuri seara juramantul de investitura ca ministru al Sanatatii. "Nu am decat o singura rugaminte la dumneavoastra, legea sanatatii. S-a ratat in ianuarie, poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament. Va doresc mult succes si sa auzim numai de bine dupa alegeri", a afirmat Traian Basescu in timpul ceremoniei.

Raed Arafat a avut miercuri la dispozitie atat Biblia, cat si Coranul la ceremonia de depunere a juramantului de investitura: ''Aveti si Biblia si Coranul. Este optiunea dumneavoastra'', a spus presedintele Traian Basescu, in debutul ceremoniei.

Raed Arafat a ales sa depuna juramantul punand mana doar pe Constitutia Romaniei, potrivit Agerpres.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Senatului, Crin Antonescu, nu au participat la ceremonia de depunere a juramantului de catre Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii. Valeriu Zgonea a confirmat, inaintea ceremoniei,la Romania Tv, ca nu participa la eveniment, motivand ca se afla deja in teritoriu, pentru campania electorala care incepe vineri. La randul sau, Crin Antonescu a explicat ca "Absenta mea nu e legata de persoana lui Raed Arafat ci de persoana lui Traian Basescu."

Contactat de Romania Tv, Crin Antonescu a explicat ca "Nu are nicio legatura cu persoana doctorului Arafat, pe care l-am sunat sa il felicit si sa ii spun ca il voi sustine. Absenta mea nu e legata de persoana lui Raed Arafat ci de persoana lui Traian Basescu. Prezenta presedintilor celor doua camere la o astfel de ceremonie are o semnificatie de legitimitate. Pentru mine Traian Basescu nu este presedinte."

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Sanatatii a lui Raed Arafat a avut loc miercuri la ora 19.00, la Palatul Cotroceni. Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri decretul de numire a lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii. Arafat a fost, anterior, secretar de stat in minister.