Co-presedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au avut, luni, in conferinta de presa de la finalul sedintei USL, un schimb de replici referitoare la Traian Basescu, infomeaza Mediafax. Premierul Ponta a afirmat ca nu stie de ce Antonescu il bruiaza cand vorbeste despre seful statului, replica liberalului fiind aceea ca el nu face decat sa rada.

Ponta: "In 2013 primul semestru trebuie sa avem finalizat textul de revizuire a Constitutiei, in asa fel incat sa intram in 2014 cu regiuni prevazute in Constitutie, sa intram cu un cod electoral, cu un sistem al referendumului foarte clar. Si nu va mai fi vorba ca e contra lui Basescu. Domnul Basescu isi termina mandatul cel mai tarziu in 2014."

Intrebare adresata premierului de un jurnalist: "Nu-l vedeti pana la finalizarea mandatului la termen pe domnul Basescu?"

Antonescu rapunde in locul lui Ponta, razand: "Nu-l vede. Nu bate atata"

Ponta: "In ciuda imaginii ca sunt un intim al domnului Basescu, habar nu am ce gandeste domnia sa."

Ponta, in timp ce Crin Antonescu comenta alaturi, razand: "Nu stiu daca domnul presedinte Basescu doreste sau nu, Dumnezeu stie, sa-si termine mandatul. Asta este o decizie care-i apatine domniei sale. Nu mie si nu noua. Eu ma refeream - maxim 2014, sper sa nu-si prelungeasca mandatul. Ca si-l micsoreaza sau nu, e un lucru care-i apartine."

Ponta se adreseaza direct lui Antonescu, razand."Nu stiu de ce domnul Antonescu ma bruiaza cand vorbesc de presedinte. Asa voi manifesta respect si fata de presedinte si cand veti fi dumnevoastra, domnul Antonescu."

Antonescu: "Eu nu faceam decat sa rad, eu nu va bruiez cu nimic."

Intrebat de jurnalistul respectiv despre posibilitatea unei "noi suspendari", Ponta a raspuns: "A domnului Antonescu?".

Dupa acest schimb de replici intre cei doi co-presedinti ai USL, Ponta a intrat in registrul serios, precizand ca, daca Traian Basescu nu va comite noi incalcari ale Constitutiei, nu crede ca e de actualitate si oportun sa se vorbeasca despre suspendare, arata Mediafax.