Plenul Camerei Deputatilor va dezbate si vota, marti, motiunea simpla 'Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar', initiata de Partidul Democrat Liberal, anunta Agerpres. Biroul Permanent al Camerei a decis, saptamana trecuta, ca marti, in plen, de la ora 10,00, sa se dezbata motiunea pe Educatie, care va intra la vot final de la ora 12,30. Miercuri si joi, deputatii lucreaza tot in comisiile permanente.

Motiunea simpla pe Educatie in care PDL cere demisiile premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost semnata de 63 de parlamentari democrat-liberali.

Prin motiune, PDL solicita mai multe masuri prin care sustine ca se poate redresa situatia din Educatie: renuntarea la bacalaureatul profesional pentru 2013 si continuarea invatamantului profesional; renuntarea la ideea mutarii clasei pregatitoare obligatorii de la scoli la gradinite; depolitizarea organismelor care se ocupa de etica universitara si de verificarea titlurilor universitare; renuntarea la numirea politica a directorilor de scoli; retragerea de catre ministrul Educatiei a titlului de doctor detinut 'in mod nemeritat' de premierul Victor Ponta; demisia premierului si a ministrului Educatiei.