​In timp ce liberalii fac declaratii de presa si sugereaza ca Parlamentul ar putea decide validarea referendumului, social democratii se afla in sedinta cu Victor Ponta la palatul Victoria. Pesedistii au evitat sa faca declaratii de presa. Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului impreuna cu ministrii PSD discuta la aceasta ora cu Victor Ponta. Surse din interiorul USL au declarat pentru Hotnews.ro ca social democratii vor sa convoace sedinta de Parlament saptamana viitoare si sa ia act de decizia Curtii Constitutionale. Aceleasi surse sustin ca pesedistii nu vor sa forteze decizia CCR si sa valideze referendumul. Pan la aceasta ora PSD nu a luat inca o decizie.

De altfel seful grupului Socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda a avut o reactie prompta pe Twitter, dupa decizia CCR declarand ca a fost o decizie politica luata de oameni impotriva lui Basescu, dar nu a fost valida din punct de vedere legal. "Trebuie sa acceptam acest lucru". Este prima reactie a unui oficial european dupa decizia CCR de a invalida referendumul. Swoboda face parte din aceeasi familie politica cu PSD.

Liberalii au comentat invalidarea referendumului declarand ca decizia CCR "va prelungi criza politica" si ca membrii CCR "nu sunt capabili sa se debaraseze de problematica politica si sa aplice legea".

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat la RFI ca priveste "cu amaraciune" decizia Curtii Constitutionale, care "prelungeste criza politica", si ca nu exclude o noua suspendare a lui Traian Basescu. "Sper ca le voi putea garanta romanilor sarbatori fara Traian Basescu presedinte", spune liberalul.

Relu Fenechiu: "Privesc cu aceeasi amaraciune cu care privesc inca opt milioane de romani aceasta decizie. Nu as putea spune ca este o decizie neasteptata, dar speram totusi ca Romania sa fie un stat de drept, un stat in care institutiile statului, oricare ar fi acestea, sa tina cont de fundamentul democratiei, adica de popor".

Radu Stroe: "Membrii CCR nu sunt capabili sa se debaraseze de problematica politica, nu sunt capabili sa citeasca si sa aplice legea, legea 370/2004 cu care ar fi trebuit sa doarma sub cap, dar mai grav n-au fost capabili sa fi luat in consideratiune votul celor 8,5 milioane de oameni"