Datele trimise de Guvern la Curtea Constitutionala pot fi generic intitulate "amintiri despre viitor", spune intr-un interviu la RFI fostul premier Emil Boc (PDL). Primarul Clujului considera ca "sunt toate conditiile legale indeplinite pentru ca aceasta criza politica sa se incheie astazi". El mai precizeaza ca in cazul in care decizia CCR nu este luata cu o majoritate de cel putin 6 la 3, referendumul este invalidat. Fostul premier subliniaza ca "legea CC precizeaza faptul ca pentru a se stabili valabilitatea referendumului, e nevoie de o majoritate de doua treimi, adica de sase voturi din noua. Daca nu se intruneste o asemenea majoritate, referendumul este invalidat".

Emil Boc mai spune ca "ceea ce Guvernul a trimis ieri (luni - n.red.) CC poate fi generic intitulat "amintiri despre viitor", in sensul ca in loc sa raspunda punctual la ceea ce Curtea a solicitat in maniera expresa si citez din adresa CC: "plenul CC solicita Guvernului sa solicite numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate pana la data de 10 iulie 2012" si prezinta definitia listelor electorale permanente, "liste cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot, care au implinit 18 ani pana in ziua alegerilor inclusiv". In loc ca Guvernul, potrivit solicitarii Curtii, sa trimita un numar si sa spuna ca astazi in listele electorale permanente din Romania exista 18,3 milioane, cat au comunicat anterior Ministerul de Interne si BEC, deci in loc sa comunice aceasta cifra fixa, pe care o are, face un eseu, in care pune la gramada persoane decedate, cu persoane care si-au schimbat domiciliul, cu persoane care si-au pierdut cetatenia, cu persoane care au primit cetatenia, cu persoane care domiciliaza in strainatate, cu persoane care au resedinta in strainatate, cu persoane peste 18 ani, cu persoane sub 18 ani. Un amalgam de date, menit deliberat sa creeze pentru opinia publica senzatia ca acest referendum nu ar trebui sa conduca la intoarcerea presedintelui".

Emil Boc considera ca "acum nu poti, dupa ce s-a terminat referendumul, sa vii sa spui: "stiti, nu-mi convin regulile pe care tot eu le-am stabilit, vreau sa le schimb, dupa ce jocul s-a terminat". Ar fi exact ca la fotbal, unde inaintea unui meci se stie ca acele goluri marcate din ofsaid nu se pun la rezultatul final, pierzi cu unu la zero meciul, ai dat in timpul meciului doua goluri din ofsaid si acum vii si spui dupa ce s-a terminat meciul: stiti, eu as vrea ca acele goluri din ofsaid sa se puna la rezultat si sa castig eu cu doi la unu".

In opinia fostului premier, "toate argumentele legale si constitutionale sunt in acest moment de partea presedintelui, iar argumentele furnizate de Guvern, 46,2% prezenta la referendum nu inseamna 50,1%, cat ar fi trebuit pentru validarea referendumului si in consecinta, fiind vorba de un singur referendum, asa cum spune Constitutia, in termen de maxim 30 de zile, singura solutie legala este reintoarcerea presedintelui, sa-si continue mandatul de cinci ani dobandit in 2009".