Premierul Victor Ponta afirma ca, in cazul in care judecatoarea Mona Pivniceru nu va mai dori sa fie ministru al Justitiei, va face o alta nominalizare, dar s-a intrebat daca nu cumva este ciudat ca imediat ce este numit cineva care nu e "din tabara lui Basescu" apare cate o poza sau un mic dosarel.

El a sustinut, la Tg Jiu, ca nu are cunostinta de fotografia publicata de Romania TV, in care Mona Pivniceru apare urcandu-se intr-o masina care ii apartine lui Adrian Nastase, si i-a intrebat pe ziaristi: "Cine a fotografiat-o?".

"Nu stiu ce s-a intamplat. Chestia asta cu fotografiile stiam ca se intampla cu securitatea. Inteleg ca eu sunt fotografiat si urmarit tot timpul, dar acum sunt urmariti si alti oameni?", a comentat el.

Intrebat ce va face daca Mona Pivniceru va renunta la nominalizarea pentru postul de ministru al Justitiei, Ponta a raspuns: "Daca nu mai doreste, nu pot sa o numesc cu forta, o sa fac o alta propunere dupa ce ma sfatuiesc cu dl presedinte interimar Antonescu".

"Nu vi se pare ca traim intr-o tara in care imediat cum propui pe cineva care nu e din tabara lui Basescu apare o poza, o barfa? Securitatea a ramas, daca esti cu Basescu esti lasat in pace, daca nu esti... Dna Pivniceru n-a aparut din ceruri sau din spuma marii, cum a fost propusa ministru, cum i s-a scos un mic dosarel, o poza", a adaugat el.

"De chestia asta cu fotografiile stiam ca se ocupa securitatea, acum se ocupa RTV? (...) Coabitarea dintre RTV si B1 functioneaza din ce in ce mai bine", a mai spus Victor Ponta.