Premierul Victor Ponta a declarat, la sedinta executivului de sambata dimineata, ca Guvernul incearca sa contracareze efectul campaniei iresponsabile de denigrare a Romaniei initiata de persoane care castiga mii de euro lunar in Parlamentul European din munca romanilor. Premierul a mai aratat ca este pacat ca, dupa 22 ani, cineva nu pleaca de la putere decat distrugand tara, relateaza Mediafax.

Seful Executivului a mai precizat ca, in urma votului din Parlament de vineri, prin care s-a decis suspendarea presedintelui Traian Basescu, Guvernul poate functiona acum fara blocajele care l-au tinut in loc pana in prezent si fara sa mai aiba tot timpul grija unei plangeri penale, a contestarii tuturor actelor normative adoptate si a sabotajului institutional.

"Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au tinut in loc de cand am inceput actul de guvernare si cu atat mai mult trebuie sa dovedim ca putem sa functionam intr-adevar fara sa avem tot timpul grija unei plangeri penale - domnul ministru de Externe -, a contestatiilor tuturor actelor pe care le adoptam si a sabotajului institutional", a spus Victor Ponta ministrilor.

Premierul le-a cerut totodata ministrilor sa nu intre in concediu, atentionand ca vor fi organizate si doua sedinte de guvern pe saptamana, si a solicitat acestora sa se ocupe si de alte probleme importante, precum canicula, fondurile europene, medicamentele, Bacalureatul.

Guvernul se reuneste sambata dimineata in sedinta extraordinara, pentru a adopta hotararile de organizare a referendumului de demitere a sefului statului.