Deputatul Raluca Turcan a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al PDL, considerand ca partidul are nevoie de "mobilizarea tuturor energiilor pentru a se bate cu USL, dar mai ales pentru un mesaj convingator".

Turcan a precizat ca a transmis colegilor de partid un mesaj in care arata ca PDL are oameni foarte buni si exista "potentialul de relansare" a partidului.

"Potentialul de relansare exista, avem oameni foarte buni. Iar 50% dintre cetatenii care nu au iesit la vot in locale vad cum PSD distruge credibilitatea Romaniei, asa cum nici dusmanii tarii nu ar indrazni sa o faca", a aratat Raluca Tucan in mesajul sau adresat democrat-liberalilor.

In opinia lui Turcan, PDL poate reveni electoral cu o strategie bazata pe stabilitate, organizare si comunicare eficienta, iar partidul poate recupera electoratul de dreapta nehotarat.

"Putem astfel pana la alegerile din toamna sa actionam ca o forta de opozitie puternica, activa, care dovedeste romanilor ca USL este dusmanul statului de drept, ca nu are niciun plan economic si ca nu ofera nicio solutie", a adaugat Raluca Turcan.

Ea a mai spus ca este mandra de faptul ca este membra a PDL si "poate pune umarul alaturi de echipa PDL" pentru ca partidul sa castige si "sa redevina credibil, corect si puternic".

Democrat-liberalii se vor reuni pe 30 iunie intr-o sedinta a Conventiei Nationale Extraordinare, in care isi vor alege noul presedinte al PDL si noua conducere a partidului, dupa ce BPN si presedintele Emil Boc au demisionat in urma rezultatelor obtinute de PDL in alegerile locale.

Pentru functia de presedinte al PDL exista un singur candidat si anume Vasile Blaga.