Antonescu: Il sustin pe Ponta si i-am cerut sa nu ezite in cazul atacului privind plagiatul

de Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 19 iunie 2012, 22:36 Actualitate | Politic


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca a vorbit cu premierul Victor Ponta despre acuzatiile privind plagiatul si il sustine pe acesta, cerandu-i sa nu ezite nicio secunda sub aceste atacuri si presiuni, potrivit Mediafax.

"Am vorbit, premierul a dat si azi-noapte cand a sosit din Austria si azi lamuririle si explicatiile necesare, nu am nimic de adaugat pe acest lucru. Poate ca vremurile care vin, sau lunile, anii, deceniile, ne vor lamuri si sub aspect academic, daca ne interseaza cazul acesta cu Victor Ponta si daca un serviciu special din Romania, pe bani publici, a fost sau nu implicat intr-o asemenea operatiune", a spus Antonescu.

El a adaugat ca, nici in legi si nici in Constitutie, tema unor asemenea servicii nu este opera originala sau plagiata a cuiva.

"Poate ne da Dumnezeu zile si vedem toate aceste lucruri si le punem la locul lor si vedem atunci si cat de originale sunt lucrarile de doctorat ale tuturor doctorilor din tara asta", a mai spus Antonescu.

Presedintele PNL a afirmat ca il sustine in continuare pe premierul Ponta.

"Chiar in discutia pe care am avut-o i-am cerut sa nu ezite nicio secunda sub acest atac si sub aceasta presiune, sa nu ezite nicio clipa sa isi faca parcursul politic asa cum a fost angajat in fata Parlamentului si a cetatenilor si ramane in rest sa se pronunte oameni care se pricep mai bine la aceste lucruri", a mai aratat el.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • europarlamentarii mentionati ... (Marţi, 19 iunie 2012, 22:57)
  gemini [utilizator]

  sint amindoi germani, Jorgo Chatzimarkakis si Sivlana Koch-Mehrin, ambii de la grupul ALDE (liberalii si democratii europeni) si ambii si-au dat demisia din functii importante in Parlamentul European TOT din cauza de doctorate copiate.

  Dar deh, vorbim de nemti aici ...

  Info pentru cei interesati mai jos:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jorgo_Chatzimarkakis

  http://en.wikipedia.org/wiki/Silvana_Koch-Mehrin

3190 vizualizari

 • +25 (25 voturi)    
  "Din greseala in greseala, spre victoria finala!" (Marţi, 19 iunie 2012, 22:39)

  justy [utilizator]

  ALT MUZEOGRAF DOBROGEAN??? Bleah!!!
  • +7 (7 voturi)    
   O echipa la greseala se cunoaste! (Marţi, 19 iunie 2012, 23:26)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui justy

   Desi plagiatul e doar al lui Ponta si-l asuma si Antonescu.
 • +21 (21 voturi)    
  ti-a spus si cine i-a scris lucrarea? (Marţi, 19 iunie 2012, 22:44)

  cilina [utilizator]

  Oare cine i-a scris lucrarea, ca el sigur nu a scris-o, nici nu stie cum se redacteaza o lucrare. Eu. ii invat pe elevii mei, sa realizeze aparatul critic la un referat! Iar Ponta, ditamai prim ministru, doctor in drept, nu cunoaste aceste reguli! Cine i-a realizat si lucrarea de licenta? oare cine?
 • +20 (20 voturi)    
  deci asa, domnu' chiul ... (Marţi, 19 iunie 2012, 22:46)

  gemini [utilizator]

  ... antenescu, micul furtilescu sa nu se gindeasca nicio clipa la vreo demisie de onoare, ce, asa ceva e pentru prostii din afara, "oameni mai importanti", vorba copy-lotului.

  Pai chiar ca sint de 1 milion de ori mai importanti decit tine, micule furtilescu (minuscule peste tot, evident...), macar Schmitt, zu Gutenberg si recent si vreo doi europarlamentari de marca (in niciun caz severin) au avut bunul simt sa demisioneze, indiferent de ce scuze si-au gasit pentru plagiat.

  Dar nu-i nimic, chiul si copy-lotule, ca Al de Sus tot sus e, si vede...
 • +23 (23 voturi)    
  "oameni care se pricep mai bine" :) (Marţi, 19 iunie 2012, 22:49)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  crin, trebuia să spui "oameni care se pricep mai bine DECAT MINE", deoarece un IQ de 90 e suficient, dar ştim cu toţii că tu chiuleai de la şcoli. Fii pe fază, citez din RL:

  „Ce altceva decât acte de genocid au fost pogromurile din antichitate, din evul mediu, dar şi din secolul nostru, asupra evreilor, a armenilor sau a altor popoare, cruciadele creştine împotriva ‘necredincioşilor’ musulmani pentru eliberarea locurilor sfinte din Orientul Apropiat, campaniile militare de distrugere sau aducere în robie a unor popoare întregi, exterminarea populaţiei băştinaşe de către conchistadorii europeni în teritoriile şi continentele ‘descoperite’, masacrarea populaţiilor din ţările coloniale şi aducerea acestora în stare de degenerescenţă prin înfometare, munci grele şi tratamente degradante, trecerea prin foc şi sabie a milioane de oameni pe motive politice, naţionale sau religioase, distrugerea masivă sau planificată a oponenţilor politici în vremurile moderne sau exterminarea reciprocă a unor etnii în Africa zilelelor noastre?“

  Toate cele 117 cuvinte ale frazei scrise de Vasile Creţu în lucrarea „Drept Internaţional Penal“, publicată în 1996, sunt copiate, la virgulă, de Victor Ponta în lucrarea sa de doctorat. Singurele semne de punctuaţie care nu apar, deşi ar fi trebuit, fiind vorba de un citat cuvânt cu cuvânt, sunt ghilimelele.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/plagiat-ponta-premierul-a-preluat-inclusiv-greseli-gramaticale-si-aprecieri-personale-268005.html
 • +26 (26 voturi)    
  Ticalosie!! (Marţi, 19 iunie 2012, 22:51)

  robert.b [utilizator]

  Si pana vor trece deceniile in care se vor cerne (politic!) valorile doctoratelor, cine va putea face diferenta intre prostii care au muncit cu adevarat sa creeze si prostii plini de tupeu care au furat din munca altora? Buna dimineata, domnule Crinutz! O cafeluta?
 • +29 (29 voturi)    
  Cancerul e mai avansat decat se credea (Marţi, 19 iunie 2012, 22:56)

  fLoreign [utilizator]

  Daca si Antonescu trece sub tacere furtul intelectual comis de Ponta, la ce sa ne mai asteptam de la el, ori de la altii...
  • +4 (4 voturi)    
   Este asa cum a fost mereu (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:20)

   mures [utilizator] i-a raspuns lui fLoreign

   Aveai cumva impresia ca o sa-l condamne Antenescu ?
  • +5 (5 voturi)    
   Eternul Eminescu... (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:28)

   justy [utilizator] i-a raspuns lui fLoreign

   "Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
   De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
   Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
   Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
   Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
   Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
   Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
   La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
   Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
   Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă."
 • +19 (19 voturi)    
  Sa nu ezite la ce? (Marţi, 19 iunie 2012, 22:56)

  Cataleya [utilizator]

  Plagiatul e plagiat, coane Porumbacu.
  Ce-ar mai avea Ponta de zis aici?

  Aaaa, adica sa nu ezite si sa se comporte ca Severin?
  Despre asta e vorba?
 • +17 (17 voturi)    
  europarlamentarii mentionati ... (Marţi, 19 iunie 2012, 22:57)

  gemini [utilizator]

  sint amindoi germani, Jorgo Chatzimarkakis si Sivlana Koch-Mehrin, ambii de la grupul ALDE (liberalii si democratii europeni) si ambii si-au dat demisia din functii importante in Parlamentul European TOT din cauza de doctorate copiate.

  Dar deh, vorbim de nemti aici ...

  Info pentru cei interesati mai jos:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Jorgo_Chatzimarkakis

  http://en.wikipedia.org/wiki/Silvana_Koch-Mehrin
  • 0 (2 voturi)    
   Chatzimarkakis (Marţi, 19 iunie 2012, 23:25)

   V.R. [utilizator] i-a raspuns lui gemini

   Asta la fel de neamt ca Giorgios Papandreou! :)
 • +23 (23 voturi)    
  Balanel si Miaunel (Marţi, 19 iunie 2012, 23:04)

  linarel [utilizator]

  Poate da domnul si plecati amindoi ca-i pacat sa fiti despartiti .
 • +15 (15 voturi)    
  !!! (Marţi, 19 iunie 2012, 23:05)

  CMD [utilizator]

  S-a trezit adormila;
 • +17 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 iunie 2012, 23:16)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Ponta se ocupa de suspendari. Boc a guvernat. (Marţi, 19 iunie 2012, 23:21)

  ty [utilizator]

  Emil Boc, presedintele Partidului Democrat Liberal, a primit, in 4 mai a.c., titlul Onorific de Doctor in Drept (Honorary Doctoral Degree) din partea universitatii americane Michigan State University, distinctie acordata pentru activitatea politica, guvernamentala si universitara.
  Emil Boc a tinut un discurs la ceremonia de absolvire a unei noi generatii de studenti la nivel master si doctorat, in cadrul careia presedintele universtitatii, dr. Lou Anna Kimsey Simon, i-a decernat titlul in fata a peste 10.000 de participanti.
  Conferirea de titluri onorifice liderilor din diverse domenii de activitate este o traditie, inca din 1885, la Universitatea Michigan State University, iar studentilor le sunt prezentati in acest fel personalitati din lumea politica si academica, pentru a le servi drept exemple si pentru a le impartasi din experienta lor.
  Condoleeza Rice, Nelson Mandela, Dick Cheney, Ellen Zwilich, cistigatoare a premiului Pulitzer, Robert Grubbs, Elie Wiesel, Henry Ford, Harry Truman au primit in trecut diplome onorifice de la Michigan State University. Emil Boc este primul lider politic din spatiul est-european care a primit o recunoastere din partea acestei institutii. Cu aceasta ocazie, fostul premier a sustinut o prelegere publica cu tema: "The European Financial Crisis: Romania's Response"
 • +4 (4 voturi)    
  Eu ii inteleg supararea si disperarea lui Antenesc (Marţi, 19 iunie 2012, 23:27)

  Alius [utilizator]

  "Ponta, nu te da batut, nu ceda!!! Stai acolo Prim Ministru, ca daca tu "cazi", nici eu nu mai am nimic, se duce naiba si cariera mea de politician!".

  Se mai zvarcoleste si Ponta putin cu "serviciile", asa cum Mang s-a mai zvarcolit o saptamana cu "interesele mari care sunt la Ministerul Educatiei", dar partida este deja pierduta. E total compromis in afara tarii. O sa stea alaturi de Adrian Severin, la "colt".
 • +1 (1 vot)    
  Poezie (Marţi, 19 iunie 2012, 23:29)

  Heruvim [utilizator]

  Aseara tarziu in noapte, dupa un comentariu pe HN prvind plagiatul lui Ponta, pe care l-am terminat cu o strofa de poezie ad-hoc, am continuat poezia in spiritul postarii. Poezia se numeste "Plagiat" deoarece preia din cantecul lui Cristian Paturca unele versuri/strofe si este un protest personal la nesimtirea acestui mic comunist care is aroga dreptul de a se autodenumi Titulescu. Daca plagiatura este legiferata de prim ministrul Romaniei, atunci sa plagiem pe cei mai buni si mai curati! Poezia se poate canta pe aceeasi muzica ca si Golan Post-Mortem de unde au fost preluate anumite pasaje.

  O postez aici pentru ca aseara la ora tarzie din noapte prea putina lume poate a avut ocazia sa o vada. Haideti sa ne retragem in poezie si in muzica. Aici e adevarata rezistenta. S-a dovedit timp de 45 de ani sub dictatura comunista. Va rezista inca 100 daca ne pun bocancul in cap!

  PLAGIAT
  dupa Cristian Pațurcă

  Se rasucesc morminte în pamânt
  Și șoapte doar mai susura din iarbă
  Eroii ne-au lasat un legamânt:
  Moartea-i doar nepasarea oarbă

  Și curg din ceruri lacrimile ude
  Peste al nostru vechi blestem
  Caci rațiunea nu se mai aude
  Și libertatea este prizonier

  Învaluiți în lupta pentru viață
  Uităm că banul nu e Dumnezeu
  Uităm că lumea are altă față
  Că spiritul nu înseamna tupeu

  Dacă nu stii, învață să dansezi
  Sa râzi și, simplu, sa îți fie bine
  Învață înc-odată sa visezi,
  Sa ierți și să iubești pe cei ca tine

  Dar cine azi ne mai salvează
  Dintr-un prezent murdar și imoral?
  Când timpul se atrofiază,
  Când universul este ilegal?

  Ar trebui sa vină înapoi
  Măcar sa stam cu ei un pic la sfat
  Dar sunt doar sfinți în calendare noi
  Eroii nostri ce-au murit curat

  Pe străzi vom merge printre ei
  Iar ei ne vor vorbi de libertate
  Ne vom iubi mai mult decât oricând
  Și vom lupta mai mult pentru dreptate

  Ar trebui sa vină-n fruntea țării
  Cei ce-au murit în 45 de ani
  Sfârșiti de terorismul mutilării
  Dar îngropați de comuniști contemporani
 • +3 (3 voturi)    
  decenii?? (Marţi, 19 iunie 2012, 23:29)

  xuleasca [utilizator]

  citez : ghilimele...Poate ca vremurile care vin, sau lunile, anii, deceniile, ne vor lamuri.....ghilimele, ce decenii d-le Antonescu????, ne ajunge o luna de zile si sper ca multi regreta ce au votat.Grija la toamna ce alegem, grija mare.
 • +4 (4 voturi)    
  cum naiba (Marţi, 19 iunie 2012, 23:35)

  apoteoza [utilizator]

  trantorul apara plagiatorul, pai se putea altfel? o mana spala pe alta.
 • +3 (3 voturi)    
  si.? (Marţi, 19 iunie 2012, 23:49)

  Ruhe [utilizator]

  la Bruxelles cine se duce? Basescu cre ca ar fi bucuros sa-i cedeze acum locul lui Ponta. Eventual sa-i imprumute si-un cersaf pe care sa si-l puna pe fata.
 • +3 (3 voturi)    
  Iata-l pe Crin Antonescu nestiind ce sa mai zica! (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:05)

  Bold [utilizator]

  Crin Antonescu,in aceasta interventie ,se afla in postura omului ,obligat de imprejurari sa raspunda la o intrebare,fara sa stie ce sa raspunda si o face doar pentru ca nu are incotr-o raspunsul lui punandu-l intr-o situatie jenanta,de om prost ,mincinos si la fel de parsiv precum autorul plagiatului,numit Ponta,in legatura cu care era pusa intrebarea. El ii da curaj unui hot sa nu-si piarda cumpatul si sa persiste in hotia si nelegiuirea lui. Ce fel de om este Antonescu? Ne spune chiar interventia lui cea de fata aici.El isi dezvaluie caracterul de hot,mincinos,nelegiuit,avi d de putere,dispretuitor fata de poporul care vrea dreptate,nesimtit,lipsit de scupule,neserios,etc.Cum altfel se poate numi unul care ,nu numai ca-i ia apararea unui hot si bandit,dar il si incurajeaza in nelegiuirea lui? Iata cine vrea sa ajunga presedintele Romaniei.
  Pe de alta parte,Crin Antonescu,in loc sa zica ceva despre fapta in sine a lui Ponta,de plagiat,el pune discutia pe alt fagas.El arunca vina pe Basescu,pe servicii si pe cu totul altceva decat sa vada vina autorului de furt intelectual. Chiar daca Basescu si serviciile au initiat aceste demersuri,fapta de plagiat exista separat de aceasta si ea trebuie abordata ca atare,dar ei,Ponta si Crin Antonescu vorbesc numai de un complot imaginar al lui Basescu care vrea sa-l puna intr-o situatie fara iesire pe Ponta.Spun imaginar,pentru ca ei nu au nici9 o dovada in acest sens.Ei cauta sa distraga atentia populatie de la adevar,care este ca Ponta a plagiat spre o pista falsa si anume ca Basescu este capul tuturor relelor.Numai ca poporul nu este chiar asa de prost cum il cred ei.Poporul nu are doctorate,nici macar prin furt intelectual,dar e mult mai istet decat Ponta si Antonescu,care se dovedisc niste nepriceputi mincinosi si nesimtiti care nu au nici o cadere sa conduca tara. Antonescu nu vrea ca Ponta sa-si piarda cumpatul ,cumva si sa-si dea demisia,punand astfel in pericol si viitorul lui de tresedinte al Romaniei.Toate speran
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariul meu conteaza (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:20)

  abcde [utilizator]

  Pon-ta

  nu e-zi-ta

  Da-ti de-mi-si-a
 • +2 (4 voturi)    
  ... (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:20)

  Red.Scarlet [utilizator]

  In nici 10 minute a distrus limba romana. N-am inteles nimic din ce a declarat, parca citeam frazele unui chinez frustrat de propria sexualitate incercand sa mimeze o limba comuna dar esuand lamentabil.

  Eu consider CA Crinut (sic) face parte dintr-o specie evoluata separat de umanoid. Homo Sapiens Da-ti-o-palma-sa-ti-revi.
 • 0 (2 voturi)    
  este evident ca (Miercuri, 20 iunie 2012, 0:34)

  bibicul [utilizator]

  o alianta politica intreaga - adica in totalitatea ei - dovedeste, in repetate rinduri, ca nu are notiunea plagiatului; de ce nu ne hotarim sa-i credem, si sa trecem la subiectul urmator, monser?
 • +1 (1 vot)    
  serie noua : protectorul plagiatorilor (Miercuri, 20 iunie 2012, 3:47)

  fosta zoezoe [utilizator]

  "... vedem atunci si cat de originale sunt lucrarile de doctorat ale tuturor doctorilor din tara asta", a mai spus Antonescu."Asta e apararea celui mai cinstit guvern al Romaniei -rostita de cel care vrea sa fie presedinte !
  Cu alte cuvinte ne spune ca toti doctorii din tara asta sunt hoti iar ponta in acest context nu face decat sa fie ca si acestia.
  Comentariu :
  1 ce zic cei care au doctorate in tara asta ?Ce zice comunitatea stiintifica , cea a oamenilor de bun simt care e sensibila la valorile morale ?
  2 are vre-un absolvent de clasa a VIII a vre-un dubiu asupra a ceea ce inseamna plagiat si/sau regulile citarii ?
  3 Poate un jurist (procuror) care mai e si doctor in stiinte juridice ca ponta sa nu stie ca regulile citarii corecte nu au fost schimbate din 2003 (data doctoratului) ci sunt aceleasi de 100 de ani ?Si daca stie, cat tupeu pot avea atat faptuitorul ponta cat si aparatorul antonescu sa aiba asaincat sa incerce sa ne prosteasca in fata ?
  4 In acest context incep sa inteleg furia impotriva lui Funeriu care a indraznit sa tulbure "cuibul de viespi"
  , capusele , jegul cantonat in mediul universitar
  tolerat de fibra sanatoasa incapabila sa se auto-curete ,pentru ca aceasta cangrena este protejata de la nivelul superior , politic .

  ps cred ca va trebui sa ramanem cu papioanele (sau mai degraba cu doliu ) la gat pentru ca suntem agresati zilnic cu atacuri la elementarul bun simt , la morala , la institutiile statului
 • +1 (1 vot)    
  Voi! (Miercuri, 20 iunie 2012, 8:32)

  Rollo [utilizator]

  Voi nu va bazati pe competenta si rigurozitate, ci pe naivitatea unui electorat ametit de propaganda unui trust media!
  Tineti minte, pe minciuna si abureala nu s-a cladit nimic. Comunismul a fost o minciuna de la un capat la celalalt, care nu s-a ridicat din nimic ci a parazitat o societate cladita de altii dinaintea lui. N-a facut decat s-o imbolnaveasca si s-o aduca in pragul disperarii.
  Va dau maxim 2 ani de la preluarea executivului, dupa care o sa va dizolvati, speram nu odata cu Romania...
  Istoria se va repeta, fiti siguri de asta.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by