"Stiu ca dansii (PDL n.r.) sunt in sedinte de analiza. Nu vreau sa fiu ironic, i-am urmarit si inteleg de la dansii ca au castigat alegerile, cred ca le mai trebuie cateva zile sa analizeze corect. Eu imi manifest disponibilitatea de a discuta cu toate grupurile din Parlament cand e vorba de probleme importante ale tarii pentru ca nu sunt probleme doar ale unui partid. Campania electorala s-a incheiat, sunt prim-ministru al Guvernului Romaniei si am obligatia de a asculta si de a respecta toate grupurile parlamentare, toate voturile care s-au dat", a declarat, marti, premierul Victor Ponta. Intrebat cand ii va invita grupul PDL din Parlament la discutii, seful Executivului a precizat ca nu ii poate invita insa isi poate exprima disponibilitatea.

Premierul a precizat ca, in pofida a ceea ce se vehiculeaza, faptul ca primaria municipiului Cluj-Napoca fost castigata de PDL nu inseamna ca "Guvernul Romaniei o sa fie inamic al municipiului Cluj pentru ca l-au ales pe dl Boc. Nici vorba de asa ceva. Eu iubesc Clujul si respect decizia oamenilor din Cluj.

Potrivit premierului, "exista un paradox in alegerea dl Emil Boc ca primar. Discursul oficial al PDL a fost ca au pierdut alegerile locale, si Negoita, si Flutur, si Florin Popescu, din cauza masurilor de austeritate. Cel care a luat toate masurile de austeritate este Emil Boc, ca prim-ministru, normal, si iata ca nu a pierdut alegerile. [...] Votul de duminica trebuie interpretat corect, nu are nicio legatura cu masurile de austeritate, daca ar fi fost asa dl Boc nu mai trebuia sa ia niciun vot, ci are legatura cu alte defecte ale PDL si ale candidatilor PDL care au fost inlaturati din functie. Alegerea dl Boc, alegere pe care nu mi-as fi dorit-o, demonstreaza ca pozitia oficiala a PDL este o pozitie nerealista. Ei inca ori nu vor, ori nu au inteles de fapt de ce au pierdut alegerile."