Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a cerut scuze deputatului Aurel Vainer, ales din partea Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, rugandul "sa nu acrediteze teme false ale unei propagande iresponsabile". "Niciodata, nici eu nici PNL, care are in istoria sa un premier asasinat in mandat, nu am facut cu ochiul sau loc extremismului de vreun fel in practica noastra", a declarat Crin Antonescu adaugand ca nu a spus, in discursul sau, ca minoritatile ar fi primit de pomana din partea statului.

"Daca dl Vainer, care este un om de mare calitate, intelectual, cu care lucram impreuna de 20 de ani, s-a simtit jignit, simplu si direct, domniei sale ii cer scuze", a declarat Crin Antonescu, indemnandu-l sa nu se lase indus in eroare de "propaganda unor oameni iresponsabili, pentru ca va faceti un mare pacat".

"Nu am spus ca cineva a dat pomana. Am spus ca statul roman este, in materie de legislatie privitoare la minoritati, un stat generos. Acest lucru nu inseamna pomana, ci traditie, toleranta si forta. Nimeni nu v-a dat un ultimatum, nu v-a dictat cum sa votati. V-am rugat sa va exercitati acest drept pentru ca Romania are nevoie acum de toti demnitarii sai", a adaugat Antonescu.

Potrivit liderului PNL, "daca aceasta inseamna amenintare, inseamna ca eu nu cunosc sensul cuvintelor. Romania are nevoie ca dumneavoastra sa va respectati mandatul votand. Sper ca nu jignesc pe nimeni."

La iesirea din sala, Crin Antonescu a precizat ca motiunea de cenzura aduce in discutie probleme foarte serioase iar "la o asemenea motiune nu votezi intr-un fel sau altul, in functie de cum ti-a placut discursul domnului Antonescu

"Eu am spus acolo lucrurile in care cred, am revenit si am clarificat pentru cei care nu inteleg sau se fac ca nu inteleg", a aduagt liderul PNL.