"Eu nu m-am simtit amenintat fizic ca domnul Traian Basescu, idolul Robertei Anastase, ne tragea in teapa in 2004. Am fost suficient de inteligent sa-mi dau seama ca-i o figura de stil", a declarat pentru HotNews.ro liderul PSD, Victor Ponta, intrebat daca regreta declaratia facuta miercuri, cand a spus despre modul in care PDL a gestionat problema pensiilor ca "nici daca-i impusti nu-i suficient". Liderul PSD a precizat ca regreta declaratia "in egala masura in care Basescu regreta declaratia cu tepele". PDL l-a acuzat, vineri, pe Victor Ponta ca prin declaratiile sale incita la violenta.

  • Regretati declaratia in care ati spus: Nici daca-i impusti nu-i suficient", referindu-va la PDL banuiesc? Stiti foarte bine si cred ca orice om cu nivel normal de inteligenta ca in discursul politic se folosesc si expresii, unele mai tari. Povestea cu se simte cineva amenintat direct... Eu  nu m-am simtit amenintat fizic ca domnul Traian Basescu, idolul Robertei Anastase, ne tragea in teapa in 2004. Am fost suficient de inteligent sa-mi dau seama ca-i o figura de stil. Cine-i sub acest nivel nu cred ca....
  •  Pe scurt, nu regretati declaratia: nici daca-i impusti nu-i suficient? In egala masura in care dl Basescu regreta declaratia cu tepele. In egala masura. (Victor Ponta pentru Hotnews.ro)

"Gândiţi-vă că am pierdut cinci luni. În luna noiembrie aceste Comisii (de Sănătate şi de Muncă, n.r.) prin votul majorităţii lor, au dorit să rezolve problema şi Anastase nu a vrut. Deci ce răspundere? Ce să spun? Nici dacă-i împuşti nu e suficient", a declarat Victor Ponta miercuri, citat de Mediafax. Întrebat dacă ar putea exista o răspundere penală, Ponta a replicat: "Câte penale mai are Roberta Anastase? Ce să facem? Celor 2,2 milioane de pensionari trebuie să li se ceară scuze, să li se repare prejudiciul cauzat prin incompetenţă şi ticăloşie. Pentru că retrimiterea de două ori la Comisie e mai mult decât incompetenţă, e ticăloşie".