Presedintele de onoare al liberalilor, Radu Campeanu, a declarat marti, pentru Mediafax, ca in urma cu trei sau patru zile a participat la o sedinta in care a avut loc "o controversa extrem de serioasa, o disputa" intre Crin Antonescu si Andrei Chiliman, pe un subiect "mai vechi".

"Am fost de fata la o sedinta acum trei-patru zile si era o controversa extrem de serioasa, o disputa intre ei, care parea mai de mult", a afirmat Radu Campeanu.

Intrebat daca aceasta disputa are legatura cu stabilirea candidatilor la sectoarele Capitalei, presedintele de onoare al PNL a raspuns: "Nu, incidentul a avut loc probabil mai de mult. Era ceva mai vechi".

Radu Campeanu a declarat, de asemenea, ca nu crede ca Andrei Chiliman, inlocuit luni de la conducerea Organizatiei PNL Bucuresti, va pleca din partid.

Campeanu a precizat ca inca nu a discutat cu Andrei Chiliman pe tema unei eventuale demisii a acestuia, insa urmeaza sa fie informat atat de acesta, cat si de presedintele PNL, Crin Antonescu, si va incerca sa medieze intre acestia.

"Nu sunt deloc la curent. Eu am lipsit mai mult timp. O sa fiu pus la curent si de o parte si de alta. O sa vorbesc cu amandoi si o sa vedem", a spus presedintele de onoare al liberalilor.

Campeanu a aratat ca Andrei Chiliman, pe langa faptul ca este primarul Sectorului 1, este si un personaj important in partid, "mai vechi decat Crin Antonescu", iar acest conflict "nu face bine" PNL si USL, aflate la mai putin de o luna de startul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Andrei Chiliman a fost inlocuit luni cu Eugen Nicolaescu la sefia PNL Bucuresti, iar Mariana Campeanu a devenit vicepresedinte al filialei.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ulterior ca, pentru prima oara, dupa aproape 23 de ani de cand este membru PNL, ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid.

"Pentru domnul presedinte Antonescu am doua mesaje. In politica, in viata in general, castiga cei care joaca sah, nu poker. Indiferent daca voi decide sa raman in PNL sau nu, voi actiona in conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste si cutitul infipt pe la spate", a spus Chiliman, intr-o conferinta de presa.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la TVR 1, referitor la faptul ca Andrei Chiliman a anuntat ca ia in considerare "in mod foarte serios" demisia din partid, ca acesta ar trebui sa se hotarasca in doua-trei zile, mentionand ca "si la sah exista un ceas".

"Chit ca-i Saptamana Mare, cred ca in doua-trei zile ar trebui sa stim", a spus Antonescu.