Senatorul Mircea Geoana a declarat, luni, ca nu vrea ca pe votul sau din Senat sa se mai bazeze atat opozitia, cat si puterea, aratand ca va ramane "senator independent pana la finalul acestui ciclu al Parlamentului" si ca va participa numai la adoptarea acelor proiecte de legi pe care le considera utile pentru populatie, transmite Mediafax.

"As dori sa ii rog si pe cei din opozitie si pe cei de la putere sa inceteze sa ma numere ca fiind de o parte sau de alta. Nu ma simt reprezentat nici de putere nici de opozitie, asa cum cred ca nu se simte reprezentata o parte importanta a populatiei Romaniei. Nu voi raspunde nici acestor bezele de circumstanta pe care opozitia mi le transmite dupa ce stim ce s-a intamplat in Senat si nici acestor cantece de sirena pe care actuala putere le transmite in diverse moduri", a declarat Geoana, la finalul sedintei de plen, el aratand ca va ramane "senator independent pana la finalul acestui ciclu al Parlamentului", a spus Geoana.

De asemenea, el a subliniat ca nu este interesat sa salveze prin votul sau "nici reputatia mai mult decat dogita a actualei puteri si nici incercarea neconvingatoare, cel putin astazi, a opozitiei de a se prezenta ca o alternativa autentica la actuala putere".

Geoana a criticat USL pentru maniera in care a revendicat majoritatea la Senat, in urma trecerii de la PDL la PNL a senatorului de Caras-Severin Iosif Secasan.

"Mi se pare cel putin ciudata maniera in care actuala opozitie prezinta o asa-zisa noua majoritate in Senat, in conditiile in care pana mai ieri se spunea pe buna dreptate ca actuala majoritate este construita de o maniera nelegitima si netransparenta prin traseism politic, iar brusc prin acelasi sistem de traseism politic in sens invers cei care erau ticalosi si cinici devin astazi virtuosi si demni de luat in seama. Cred ca acest mod de a face politica nu face cinste opozitiei, nu poti sa spui ca puterea actuala se sprijina pe parlamentari care au schimbat barca si sa primesti in propria barca acelasi tip de personaje care se recicleaza periodic", a afirmat el.

Totodata, el a enumerat printre proiectele legislative pe care le va sustine in Senat pe cel referitor la modificarea legii finantarii partidelor politice, cele referitoare la modificarea sistemului electoral actual, dar si orice lege cu impact pozitiv social-economic sau care asigura crearea de locuri de munca.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a anuntat, luni, ca senatorul PDL Iosif Secasan si-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal si s-a inscris in PNL, mentionand insa ca acesta nu isi va anunta gestul in plen in aceasta zi pentru ca nu a putut ajunge in Bucuresti.

"Daca domnul Geoana va fi consecvent, si cred ca va fi, pentru ca a spus ca va vota alaturi de opozitie, iata ca opozitia are 67 la 66", a tinut sa sublinieze Hasotti.

El a adaugat ca Senatul nu va ramane blocat cat timp "opozitia are cel putin teoretic majoritate".