Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, si-a anuntat miercuri demisia din PSD pentru a candida ca independent la sefia CJ in alegerile din luna iunie, relateaza Agerpres.

Victor Mocanu sustine ca va strange peste 20.000 de semnaturi si ca mizeaza pe sprijinul a circa 50 din cei 87 de primari din judetul Buzau, atat de la PSD, cat si de la PNL sau PDL.

"Parasesc PSD-ul pentru o candidatura independenta. Am ambitia poate nebuneasca de a-mi duce pana la capat proiectele incepute pe care le-am construit avandu-i pe toti impotriva", a declarat presedintele CJ in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta i-a acuzat pe politicienii de la Bucuresti "de lipsa de contact cu realitatea", dar ca nu ii reproseaza nimic presedintelui PSD, Victor Ponta.

Victor Mocanu a mai spus ca va beneficia de "sprijinul total al organizatiei judetene a PSD exprimat la conferinta din 16 martie, fie ca Bagiu, candidatul USL va vrea sau nu acest lucru".

Candidatul independent ar urma sa apara si pe bannerele electorale ale candidatilor PSD la primarii, dar si pe cele ale unor primari PNL sau PDL.

"Multi primari si-au exprimat dorinta de a aparea alaturi de mine, dar nu numai de la PSD, ci si de la PNL si PDL", a mai spus Mocanu.

USL a desemnat la Buzau drept candidat la CJ pe senatorul PNL Cristi Bagiu, iar la primaria municipiului Buzau pe social-democratul Constantin Boscodeala.