USL sustine ca presedintele Traian Basescu a preferat sa atace "incalificabil" opozitia, marti seara, la investitura ministrului Cristian Diaconescu, in loc sa vorbeasca despre nemultumirile si solicitarile protestarilor.

"Dupa doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a avut niciun cuvant de spus romanilor nemultumiti. Uniunea Social Liberala a luat act cu stupoare de discursul halucinant si total rupt de realitate al presedintelui Traian Basescu. Dupa aproape doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a gasit niciun cuvant pentru nemultumirile si solicitarile protestarilor, preferand in schimb sa atace in mod incalificabil opozitia", se arata intr-un comunicat USL citat de Mediafax.

USL afirma ca Traian Basescu pare sa nu inteleaga, in ceasul al doisprezecelea, ca "astfel de atacuri, total nedemne pentru un detinator al functiei celei mai inalte in stat, nu vor putea sa acopere nemultumirea romanilor".

"Mai mult, prin ignorarea totala a celor care protesteaza zilele acestea in strada, in tot mai multe orase, Traian Basescu arata inca o data cat de mult ii desconsidera si dispretuieste pe cetatenii Romaniei, datorita carora a ajuns in functia pe care o ocupa vremelnic. Iesirile nervoase ale lui Traian Basescu nu pot sa acopere faptul ca majoritatea covarsitoare a romanilor nu mai au incredere in reprezentantii actualei puteri, doresc un alt presedinte, un alt guvern si organizarea de alegeri anticipate", se arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a observat ca liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta vor demisiile presedintelui, Guvernului si Parlamentului, adica o tara neguvernata.

"Ii vedeam pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care sustin, nici mai mult, nici mai putin, demisie presedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adica, o Romanie neguvernata", a spus Basescu, cu voce tremuranda.

Basescu a spus ca va avea, miercuri, o interventie.