"Vom face tot ce tine de USL pentru a impiedica adoptarea si aplicarea Legii sanatatii in forma actuala. Ne opunem adoptarii Legii sanatatii prin angajarea raspunderii Guvernului, pentru ca s-a demonstrat ca toate aceste angajari ale raspunderii duc la imposibilitatea aplicarii unor prevederi ale legilor. Atacul presedintelui Traian Basescu impotriva sistemului medical de urgenta are in spate interese private, care graviteaza in jurul presedintelui Traian Basescu si al PDL", a declarat, joi, liderul social-democrat Victor Ponta.

Victor Ponta mai sustine ca, odata cu o eventuala aplicare a Legii sanatatii in forma actuala, "spitalele din orase mici vor intra in faliment, se vor inchide. Privatizarea este o tema falsa".

"Speram ca Legea sanatatii sa nu fie adoptata in forma actuala si sa aiba avizul specialistilor din domeniu. Statul nu se poate deroga de obligatia de a avea grija de cetatenii sai, in domeniul sanatatii. Banii din sanatate vor fi alocati de regimul Basescu pe criterii netransparente si clientelare", a mai spus liderul PSD.

"Trebuie sa intelegem ca sanatatea nu aduce profit, ca si educatia, in termeni capitalisti. Statul trebuie sa fie responsabil pentru cei care nu isi permit sa isi trimita copiii la o scoala privata sau sa mearga la un spital privat", a adaugat Ponta.

Liderul PSD sustine si ca proiectul de lege ar fi "o forma mascata de crestere a fiscalitatii, deoarece CAS-ul va fi platit si de alte categorii de persoane decat pana acum. Costurile raman la stat, iar banii colectati vor merge in sectorul privat".

"Este nevoie de o dezbatere reala intre competenta unor oameni din sistem - nu doar doctorul Arafat - si incompetenta si coruptia lui Traian Basescu. Vom face ce tine de USL pentru a impiedica adoptarea si aplicarea legii in forma actuala", a incheiat co-presedintele USL.