Presedintele Senatului, Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a sustinut marti ca este o mare nedreptate ca Ministerul Administratiei si Internelor sa fie declarat un "minister corupt".

"Este o mare nedreptate. Eu nu spun ca nu sunt si oameni corupti in minister, fiindca este totusi un minister in care lucreaza foarte multi oameni, insa este singura institutie care are o structura de combatere a coruptiei", a explicat Blaga, potrivit Agerpres.

El s-a referit si la faptul ca Opozitia a reclamat cresterea numarului de infractiuni economice, afirmand ca politistii nu ar trebui "certati", ci felicitati ca "isi fac treaba si descopera tot mai multe infractiuni in ultima vreme".

In ceea ce priveste amanarea angajarii absolventilor Academiei de Politie, fostul ministru a afirmat ca aceasta practica este o "inventie a domnului Nica (Dan Nica - n.r.)" si nu a actualului ministru de Interne, Traian Igas.

Vasile Blaga a precizat ca in anul 2010 a fost nevoit sa angajeze trei promotii de absolventi ai Academiei.

Senat: Motiunea simpla pe Administratie, respinsa

Motiunea simpla inaintata de parlamentarii USL impotriva ministrului de Interne, Traian Igas, intitulata "Nesiguranta lui Igas - pericol pentru siguranta cetateanului!", a fost respinsa, marti de plenul Senatului.

Motiunea a fost respinsa cu 64 de voturi impotriva, 61 de voturi pentru si o abtinere.

Votul a fost secret electronic.