​​"Domnul Geoana a ales sa se desparta de noi intr-un mod incalificabil. In reuniunea CEX, cu totii am fost socati de tonul, atitudinea, limbajul si mesajele transmise de fostul nostru coleg", a scris Adrian Nastase pe blogul sau miercuri, la o zi dupa ce Mircea Geoana a fost exclus din PSD. Intr-un material intitulat "Precizari catre un fost coleg", Nastase afirma ca, dupa 5 ani la conducerea formatiunii, Geoana trebuia "sa predea partidul DEJA REFORMAT domnului Ponta".

Adrian Nastse si Mircea Geoana (2010)Foto: Agerpres

Iata cateva dintre afirmatiile facute de Adrian Nastase:

* Un om pentru care acest partid a facut foarte multe, pe care l-a sustinut extraordinar, pentru care membrii nostri s-au luptat enorm, chiar si in conditii dificile, si care alege sa plece in acest mod… Jenant.

* Sper sa fie ultima data cand vorbesc de acest subiect. Doresc insa sa fac doua precizari, in legatura cu mesajele date de Mircea Geoana ieri, in cadrul sedintei, cand ne-a atacat pe toti ca si cum ne-ar fi detestat in fiecare secunda a existentei sale alaturi de noi.

1. Domnul Geoana a spus ca, avandu-ne pe mine si pe domnul Iliescu alaturi, PSD nu se mai poate reforma. Ciudat acest mesaj din partea cuiva care a preluat partidul dupa ce eu si domnul Iliescu l-am condus, si care a avut 5 ani intreaga putere de a reforma partidul. Ar fi trebuit ca, dupa acesti ani, sa predea partidul DEJA REFORMAT domnului Ponta.

2. De asemenea, domnul Geoana m-a acuzat ca n-am avut curaj sa ma bat cu el, in 2010. Incredibila incercare de rescriere a istoriei. I-am spus si in sedinta domnului Geoana (si colegii care au participat stiu foarte bine) ca in 2010 s-a intamplat ceva special, care a dus la retragerea candidaturii mele. Atunci, domnul Geoana, cu sprijinul unor apropiati, a dublat numarul de delegati ai organizatiei de Bucuresti, si a organizat o “cooperativa” cu mai multi presedinti de organizatii, incercand in acest fel sa pregateasca o frauda de proportii. La acea manevra, eu am protestat prin retragerea candidaturii (in aceeasi sala in care a avut loc si reuniunea de ieri!). Abia,ULTERIOR, a aparut candidatura lui Victor Ponta, pe care am sprijinit-o.

* “Filipica” lui de ieri, nedreapta, acuzatoare si necolegiala ne-a lasat celor mai multi un gust amar.

Mircea Geoana a fost exclus marti din PSD, cu 50 de voturi pentru, cinci impotriva si trei abtineri. Informatia a fost anuntata chiar de Geoana, care a afirmat ca "din pacate, acest partid, atata vreme cat e condus din umbra de domnii Iliescu si Nastase, nu are nicio sansa de reforma".

Iliescu si Nastase "au pus in fruntea partidului o marioneta pe care o manipuleaza si care are la o varsta atat de frageda apucaturi tiranice si o mare lipsa de caracter", a acuzat Geoana.

Citeste mai multe pe blogul lui Adrian Nastase.