"Vreau sa condamn declaratiile iresponsabile ale presedintelui Basescu indreptate impotriva Uniunii Europene si a liderilor sai. E un mod inca o data iresponsabil in care Traian Basescu incearca sa gaseasca vinovati in afara tarii pentru situatia economica din ce in ce mai grava a Romaniei. Toate prognozele economice arata ca am fost mintiti cand s-a spus in 2010 ca avem o perioada de austeritate pentru ca Romania sa mearga mai bine. Din pacate, Romania intra acum intr-o criza mai grava decat in 2010, corelata cu ce se intampla in plan european, dar accentuata de incompetenta puterii actuale", a declarat, luni, liderul social-democrat Victor Ponta.

Co-presedintele USL sustine ca "Romania a deraiat, in ultima perioada, din ce in ce mai grav de pe drumul integrarii europene. As vrea sa condamn faptul ca primul ministru al Romaniei, Emil Boc, lipseste de la intalnirile Consiliului European, unde sefii de Guverne dezbat solutiile pentru criza din Europa. Emil Boc a fost la Bruxelles pentru a face invitatii pentru o intalnire politica aici, la Bucuresti."

"Nu e vina UE ca Guvernul Romaniei se imprumuta in fiecare luna cu un miliard de euro, cu dobanda cea mai mare posibila - peste 7%", a mai spus Victor Ponta.

Liderul PSD a vorbit si despre proiectul de buget pe 2012: "Daca Guvernul Romaniei va veni in Parlament cu un buget pentru 2012 - intr-un final, in conditiile in care trebuia sa il depuna pana pe 15 octombrie - vom depune la acest proiect amendamente care sa prevada reducerea CAS, reducerea TVA, asigurarea sumelor pentru pre-finantarea si co-finantarea proiectelor europene, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii. Acestea sunt amendamentele noastre, pe care le vom implementa imediat ce USL va forma un nou Guvern."