PSD cere "demiterea imediata si neconditionata" a ministrului de Externe Teodor Baconschi, in urma afirmatiei acestuia ca "este important ca PDL sa fie sustinut de Romania care lucreaza, nu de Romania care cerseste", se arata intr-un comunicat al formatiunii politice.

"Avand in vedere ca, prin gravitatea lor fara precedent, declaratiile lui Teodor Baconschi il fac definitiv si irevocabil incompatibil cu calitatea de ministru al Afacerilor Externe, solicitam presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc sa il demita imediat si neconditionat din aceasta functie. Consideram ca nu exista niciun argument diplomatic, politic sau moral ce ar putea fi invocat in favoarea unei solutii de compromis", sustin social-democratii.

PSD considera ca, prin aceasta declaratie, ministrul de Externe "aduce o revoltatoare si nemeritata ofensa demnitatii" a milioane de romani, indiferent daca acestia traiesc si muncesc in tara sau in afara hotarelor sale. Social-democratii sustin, de asemenea, ca, prin astfel de declaratii, se poate explica "dezastruoasa reprezentare si gestionare a intereselor Romaniei si ale poporului roman in Uniunea Europeana si in lumea contemporana".

"Prin aceste revoltatoare si rusinoase declaratii, Teodor Baconschi nu a facut decat sa exprime crezul si optiunea PDL, partid a carei dezastruoasa guvernare a adus majoritatea covarsitoare a romanilor in situatia de a-si pierde speranta zilei de maine sau de a-si cauta salvarea muncind in strainatate. Or, tocmai votul acestor 'cersetori' incearca sa il castige, mai bine spus, sa il cumpere ori sa il falsifice in beneficiul partidului sau Teodor Baconschi, prin trambitata initiativa a votului prin corespondenta. In acceptiunea lui Teodor Baconschi, orice roman care nu sustine PDL este un cersetor sau un potential cersetor. Este o interpretare tipica PDL de a demoniza pe toti cei care s-au saturat de acest regim nociv pentru Romania", mai spun social-democratii.