Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a criticat dur, intr-o conferinta de presa sustinuta joi, plecarea Nokia din Cluj, considerand ca aceasta companie a avut un comportament de "lacusta industriala": "Cei care au promovat proiectul Nokia, ar fi trebuit sa se informeze care este politica concernului Nokia. Dupa parerea mea, asa ceva se numeste comportament de lacusta industriala. Vine intr-o locatie, consuma frumos resursele puse la dispozitie, dupa care pleaca", este de parere primarul Sibiului.

"A fost evident ca asa se intampla. Nu s-a discutat cu Nokia in ce conditii vine, in ce conditii pleaca. Macar informal, daca nu printr-un contract. Eu am evitat astfel de discutii", spune Klaus Johannis.

Primarul sibian a vorbit despre Nokia joi, in timpul ceremoniei de inaugurare a scheletului metalic al noii hale a fabricii Continental. Johannis a spus ca o companie multinationala percum Continental este un exemplu foarte bun, in timp ce Nokia este contrariul: "Dupa opt ani, Continental este unul din cei mai mari angajatori din regiune. Sibiul si Continentalul reprezinta un exemplu foarte pozitiv de dezvoltare economica in timp de criza economica", a aratat Johannis.

Continental reprezinta unul dintre cei mai mari investitori straini din Zona Industriala Vest din Sibiu, care a construit si dezvoltat o fabrica si un centru de cercetare, angajand 1.800 de tineri.