Actorul Mugur Mihaescu a demisionat din Partidul Verde, dar doreste sa se implice in continuare in activitatea politica, in calitate de independent, transmite Mediafax. In 28 februarie 2011, Mihaescu fuseses ales cu unanimitate de voturi presedinte executiv al Partidului Verde, iar in martie declara ca nu exclude o candidatura a sa la alegerile prezidentiale din 2014.

Mugur MihaescuFoto: AGERPRES

"I-am informat pe colegii din Partidul Verde ca intentionez sa raman in activitatea politica, dar voi lupta pentru administratia publica in calitate de independent. In slujba cetatenilor imi pun experienta mea de om de afaceri de succes. Am ales sa fiu independent si infirm orice zvon ca m-as inscrie intr-un alt partid politic", a declarat Mihaescu, potrivit unui comunicat al Partidului Verde.

In februarie 2011, Partidul Verde anunta urmatoarele in momentul alegerii lui Mihaescu in functia de presedinte: "Celebrul actor Mugur Mihaescu s-a alaturat echipei Partidului Verde, considerand alternativa verde ca fiind singura solutie pentru imbunatatirea vietii romanilor. Pentru Mugur Mihaescu verdele inseamna nu doar ecologie ci insasi refacerea societatii romanesti in ansamblul ei".

Consiliul National al Partidului Verde a anuntat ca l-a ales in unanimitate pe Ovidiu Iane in functia de presedinte executiv al Verzilor.

Mediafax reaminteste ca Iane a candidat la alegerile prezidentiale din 2009 din partea PER si a trecut la Partidul Verde la inceputul acestui an.