Presedintele executiv al Partidului Verde, Mugur Mihaescu, a declarat, sambata, la Ramnicu Valcea, intr-o conferinta de presa, ca nu exclude o candidatura a sa la alegerile prezidentiale din 2014, relateaza Agerpres.

Mugur MihaescuFoto: Agerpres

"La alegerile locale de anul viitor mi-am propus sa nu candidez pentru nimic, ci doar sa fiu omul din umbra al oamenilor de bun simt pe care-i va promova Partidul Verde. Este foarte important sa accedem in Parlament, pentru a putea sa ne luptam pentru legi si aspecte care noua ni se par de bun simt si corecte pentru Romania. Nu vom face aliante politice cu niciuna din cele trei formatiuni - PSD, PNL, PDL - ci vom face aliante doar cu oamenii care au valoare, care au verticalitate, care au o carte de vizita. Pentru 2014 nu exclud insa candidatura mea la alegerile prezidentiale", a precizat Mugur Mihaescu.

Liderul Partidului Verde se declara dezamagit de ceea ce s-a intamplat in Romania, in ultimii 20 de ani, sustinand ca "toate partidele politice au avut pe hartie proiecte si programe extraordinare, dar in concret nu s-a intamplat nimic".

Referitor la Codul muncii, Mugur Mihaescu a declarat ca vede in el foarte multe lucruri bune, dar si lucruri scrise 'de mantuiala'.

"Vedem ca astazi clasa politica este polarizata si discuta cu incrancenare pe tema noului Cod al muncii. Din punctul meu de vedere sunt foarte multe lucruri bune si corecte, dar am si impresia ca au fost trecute si lucruri de mantuiala numai asa ca sa fie scrise. Sunt de acord cu o restructurare a clasei bugetare, e necesar maxim un numar de 750.000 de angajati in sistemul public, dar cei care parasesc sistemul bugetar trebuie sa aiba o alternativa de a se angaja in sistemul privat", a spus el.

Mugur Mihaescu a intrat in politica dupa ce "ca simplu elector a votat si cu unii si cu altii". "In 1996 am votat cu CDR-ul, in 2000 cu PSD-ul, dupa aia am votat cu altii. Am ales acum sa intru in politica pentru ca in spatele meu este fiica mea si consider ca, daca noi n-am facut nimic pentru parintii nostri, macar pentru viitoarea generatie putem sa oferim o Romanie a bunului simt", a motivat el.