Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Parlamentul stabileste luni calendarul aprobarii infiintarii noului Minister al afacerilor europene

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 18 septembrie 2011, 15:19 Actualitate | Politic

Birourile permanente ale Parlamentului vor fi convocate luni pentru a stabili calendarul audierii lui Leonard Orban pentru funcţia de ministru al Afacerilor europene şi convocarea pentru marţi a şedinţei plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, anunta Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit săptămâna trecută scrisoarea de la Guvern privind înfiinţarea unui minister al afacerilor europene. ''Am primit scrisoarea, am discutat cu preşedintele Geoană şi aştept să convocăm, probabil pentru luni, Birourile permanente comune astfel încât (Leonard Orban, n.r.) să intre în audierea comisiilor de specialitate şi probabil marţi vom avea o şedinţă comună a Parlamentului cu o agendă destul de încărcată pentru că nu vor fi numai înfiinţarea unui nou minister, ci şi o serie restanţe pe ordinea noastră de zi'', a declarat joia trecută Roberta Anastase.

Premierul Emil Boc a transmis miercuri, 14 septembrie, Parlamentului scrisoarea privind înfiinţarea ministerului pentru fondurile europene şi nominalizarea lui Leonard Orban la conducerea acestei instituţii.

În ceea ce priveşte modalitatea de aprobare în Parlament a noii formule guvernamentale cu un minister în plus, primul ministru a precizat că legislativul va da votul doar strict asupra înfiinţării noului minister şi nu asupra guvernului în ansamblu, conform articolului 85 din Constituţie. "Noi propunem Parlamentului completarea actualei echipe şi actualei structuri a Guvernului cu un nou ministru şi un nou minister. Restul ministerelor şi al miniştrilor rămân pe loc în formula pe care o avem în momentul de faţă", a subliniat Emil Boc la momentul transmiterii către Parlament a scrisorii de înfiinţare a noului minister.

Articolul 85 din Constituţie prevede la alineatul 2 că în caz de remaniere guvernamentală şeful statului revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului, iar alineatul 3 stipulează că dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele are nevoie de aprobarea Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

435 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri