Comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 ar pune alegatorul "intr-o situatie foarte dificila", a declarat la RFI senatorul UDMR, Gyorgy Frunda. El a spus ca are "serioase retineri" in privinta comasarii alegerilor si a precizat ca "pierderea ar fi mult mai mare decat castigul". Trebuie "sa ne gandim de doua ori inainte de a lua o decizie", a afirmat el.

Gyorgy Frunda se opune ideii comasarii alegerilor din 2012: "Am serioase retineri cu ideea comasarii. In primul rand, de principii ale democratiei. Alegerile parlamentare si cele locale sunt doua alegeri distincte, cu scopuri si finalizari distincte. De aceea, nicaieri in Europa, alegerile nu se tin simultan, comasat, pentru ca alegatorul are dreptul sa fie informat separat si sa decida separat in ceea ce priveste alegerile locale, unde discutam despre buni gospodari, primari, consilieri, care trebuie sa conduca o comunitate locala, un judet si separat despre alegerile parlamentare, unde vorbim de probleme de ideologie generala, de viitor al tarii pe urmatorii patru ani, de formarea unui nou Guvern, de orientarea unei tari spre o anumita economie, spre o anumita fiscalitate, spre o anumita politica sociala, de invatamant, de sanatate si asa mai departe".

Senatorul UDMR crede ca alegatorul ar fi pus intr-o situatie "foarte dificila", daca alegerile ar fi comasate. "Alambicarea acestor alegeri, punerea lor in aceeasi oala, in care alegatorul primeste informatii si despre una si despre alta pune alegatorul intr-o situatie foarte dificila de a intelege despre ce este vorba", a explicat parlamentarul.

Gyorgy Frunda vorbeste despre o "pierdere democratica importanta", in cazul comasarii alegerilor.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.