Fostul Presedinte al Israelului va petrece multi ani dupa gratii. Credeti-ma ca nu-mi prea pasa, probabil nici nu scriam despre eveniment daca nu as fi fost cuprins de ciuda comparand justitia altora cu cea a noastra.

Vina fostului Presedinte israelian a fost incercarea de viol in doua cazuri dovedite. Fostul Presedinte Israelian Moshe Katzav a fost fortat sa demisioneze intr-un mod rusinos dupa ce a semnat o intelegere cu procuratura israeliana prin care el recunostea vina si primea niste amenzi usturatoare, platea daune celor doua femei in cauza, primea un an cu suspendare si erau anulate unele drepturi cetatenesti. Katzav a facut prostia sa nu respecte intelegerea cu procuratura si sa incerce achitarea in justitie.

Rezultatul a fost dezastruos pentru el. Astazi a fost gasit vinovat in ambele cazuri si saptamana viitoare va afla si pedeapsa. Presedintele completului de judecata care il va trimite pe fostul Presedinte dupa gratii este Onorabilul Judecator George Karra.

Dl Judecator Karra are o biografie extrem de interesanta: nascut in orasul Yaffo (langa Tel-Aviv, va amintiti portocalele) in 1952, intr-o proeminenta familie crestina, viitorul judecator a fost avocat de prestigiu 14 ani in orasul Tel-Aviv din Israel. Dupa aceasta perioada, a fost invitat sa devina judecator. Dupa cate inteleg pe meleagurile respective este necesara o perioada de experienta ca avocat inainte de a deveni judecator. Am citit si motivatia sentintei pe care a dat-o; nu am citit de mult o motivatie mai stricta si mai severa decat cea emisa de el.

Fostul Presedinte se alatura unui fost Ministru de Finante, care a primit 4 ani puscarie pentru spaga de 25 de mii de dolari si un alt ministru si care ambii stau bine merci dupa gratii. Poate ca in curand si fostul Premier al Israelului se poate alatura. Poate Israelul este un stat corupt, probabil ca la fel de corupt ca alte state! Are insa o justitie care stie sa aplice legea si acolo chiar toti sunt egali in fata ei.

Deoarece maine sarbatorim un an nou, pe care si Judele George Karra, crestin fiind il va sarbatori si el, ii urez numai bine si imi doresc si noua o justitie ca a lor.

Despre alt mare jude, de asta data american, va invit sacititi aici.

Sursa:Ynet. Despre proces,aicisiaici.

Citeste si comenteaza pe Contributors.ro