Contributors

Indemn la Greva Fiscala – Nu platiti taxele in forma cu trei declaratii (de Cristian Ghinea)

de Cristian Ghinea     CRPE
Miercuri, 25 august 2010, 11:02 Actualitate | Opinii


De vreo doua zile incerc sa fiu un contribuabil onest. Marturisesc sfirsit ca nu pot. Poate sint eu prea prost sau prea incapabil. Sau poate sint ei prea idioti. Atentie, nu am obiectii de principiu fata de alinierea taxelor pe drepturi de autor la celelalte forme de venit. Am explicat intr-un articol din Romania libera si momentul mi se pare sinistru ales.

Sint deci un autor care vrea sa plateasca taxe statului. Dar mi se pare un exercitiu de umilire in masa sa ni se ceara sa mergem in fiecare luna la trei institutii diferite. Este prea mult. Vorbim degeaba despre buna guvernare, e-government, better regulation. Ma vad cu ministrul Muncii in conferinte simandicoase despre UE si ne spune despre flexibilizarea pietei muncii si despre debirocratizare. Ma vad cu premierul Boc in conferinte simandicoase si ne spune despre cum reformeaza statul. Apoi aflu ca statul condus de ei imi cere sa merg la trei cozi lunar ca sa ii dau bani. De data asta e prea mult. Nu ma mai intereseaza daca sint prosti, incompetenti sau sabotati de subordonati. Pina nu retrag normele de aplicare ale ordonantei si pina nu vad oameni concediati pentru ca s-au gindit sa plimbe cetateanul la trei institutii in fiecare luna, ii consider pe amindoi personal vinovati pentru asta.

Apoi, am incercat totusi sa completez cele trei declaratii. Sint idioate. Sint idioti cei care le-au gindit. Nu doar ca ai de completat trei declaratii lunar, dar mai sint si diferite intre ele. De ce? Ca asa vor muschii lor de birocrati. De ce nu una singura, anuala si online cind pot fi trei diferite si lunar? Pai, nu?

Uitati-va la aceste declaratii. Sint expresia suprema a unui stat imbecil, kafkian, dar cu pretentii.

”Realizez venituri de natura profesionala in calitate de....”

In calitate de ... (autocenzura)! Ce calitate? Iti spun ca firma Didina SRL ma plateste suma X ca sa scriu ceva si vreau sa-ti platesc taxe pe suma respectiva. in ce calitate prestez la Didina? E problema mea si a Didinei, nu? Ce inseamna ”calitate”? De ce ma bati la cap cu prostii? in calitate de bou care vrea sa plateasca impozite, ok? imi iei banii?

Astea sint aberatiile logice. si mai sint. Daca nu mai realizez venituri trebuie sa anunt casa de pensii in trei zile. intelegeti, deci? Daca am venituri de genul asta ma duc LUNAR sa le declar. Daca nu mai am, ma duc sa zic ca nu mai am. De ce? Daca aveam, veneam sa le declar. Daca nu mai am, nu mai am.

in declaratia pentru casa de sanatate, trebuie sa estimez venitul anual pe care il realizez. in fiecare luna. De unde sa stiu in august cit fac pina la finele anului? si de ce il intereseaza pe stat? Platesc taxe pentru ce cistig, nu pentru ce ma gindesc ca voi cistiga, nu?

Dar ce mai savuroasa este cea de la casa de somaj. Poate nu pricep eu bine, dar la punctul 7 scrie asa:

”Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat, denumit in continuare salariu mediu brut:

       |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| lei ”

Adica eu trebuie sa ma duc la casa de somaj si sa ii spun cit este salariul mediu pe care baza caruia a calculat guvernul bugetul? Domnule Boc, cineva este idiot aici? Cine? Vreti sa aflati de la jumatate de milion de oameni care este salariul mediu pe care ati construit bugetul de stat? Aa, poate era o consultare si nu ne-am prins, inteleg ca putem sa votam. Bine, eu zic ca ”salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat” este de 2500 de euro. Ofera cineva mai mult? Multumesc.

La fel la punctul 9:

”Cota contribuţiei individuale la bugetul asigurarilor pentru şomaj, conform prevederilor legale in vigoare:

               |_|_|,|_|_| %”

Hm, deci statul nu stie cit e cota legala pentru somaj si intreaba populatia. Eu zic ca fie o,ooooooo1%. Ofera cineva mai putin? Multumesc.Astea sint aberatii pornite din creierul de gisca al unora. Mai grav este insa ca statul ne obliga sa fim cu totii contabili. si niste contabili foarte buni.

Baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor sociale de stat. Hi?

**** Se determina prin aplicarea cotei prevazute la punctul 9 din prezenta declaraţie asupra bazei de calcul prevazute la punctul 8 din prezenta declaraţie. Poftim?

Cunosc obligativitatea depunerii la inchiderea exerciţiului financiar anual a documentelor justificative privind veniturile efectiv realizate in vederea regularizarii obligaţiilor de plata, cu excepţia situaţiilor de la punctul E6, E7, F şi G. Daca zici tu, monser!

E mai complicat decit declaratia anuala de venit. si pe aia o completam cu ajutor specializat, dar acum sint trei. Lunare. Pentru fiecare contract in parte. imi pare rau, nu imi permit un contabil personal.

In concluzie, domnule Boc, veti primi prin posta din partea mea copii ale contractelor pe care le-am incheiat cu diverse entitati din Romania. Pun deoparte niste bani pentru dvs., sint un contribuabil constiincios. Calculati dvs ce si cum si anuntati-ma cat va datorez!

Vorbesc foarte serios. Consider ca declarind guvernului contractele pe care le am, mi-am dovedit buna credinta ca cetatean. Daca ma vor amenda, voi deschide proces si voi argumenta ca sint prea prost. Nu ma pricep sa completez acele declaratii, voi spune judecatorului ca ar fi prea scump raportat la veniturile mele sa imi angajez lunar un contabil si statul nu ma poate obliga la asa ceva. Caut avocat pledant care sa constituie argumentele juridice. Vorbesc, repet, foarte serios. Statul nu ma poate obliga sa fiu destept. Sint prea prost pentru a completa aceste declaratii. Am o vaga impresie ca sintem mai multi asa. Prostia nu e un delict, ca altfel aia de au gindit sistemul acesta de plata ar fi trimisi la canal.

Propun in acelati timp tuturor sa nu plateasca taxele pe drepturi de autor in forma cu 3 declaratii pe luna. E o barbarie si o umilire a cetateanului. Nu ne vor amenda pe toti.

Oricum, ordonanta spune ca angajatorul opreste contributia, normele de aplicare au inventat prostia cu cele trei declaratii depuse de contribuabil. Deci in acest moment normele de aplicare sint contrare ordonantei, deci ilegale.

Pe scurt, indemn cu toate seriozitatea si responsabilitatea la greva fiscala. Daca tot s-au decis sa ne invite personal sa le platim darile, atunci sa nu o facem, pina cind nu se vor comporta civilizat. Ghiseu unic online, declaratii anuale. si scuze. Pina atunci nu vor vedea un ban de la mine.PS: Daca cei care nu sint platiti pe drepturi de autor cred ca au scapat, se inseala. De fapt, ordonanta respectiva anuleaza de facto drepturile de autor si creaza o noua categorie de ”venituri de natura profesionala”. Care pot insemna orice.

PPS: Tocmai citesc pe Hotnews ca ministrul Seitan e marinimos si ne promite, asa, pe gura, ca nu vom primi amenzi daca intirziem citeva zile. Si e suparat ca s-a creat o isterie falsa in legatura cu problema. Serios?! Ce marinimos e domnul seitan: hai, ba, contribuabililor, nu va speriati ca puii de Crevedia, ca nu va dam amenzi imediat, ba, va speriati degeaba, ba, fricosilor! Si trei cozi pe luna nu e motiv de isterie, ba, nu va isterizati gratuit.

Poate ca Seitan se crede marinimos, dar reactia sa este si mai stupida. Dupa ce pui pe drumuri atitia oameni, incepi prin scuze. Dupa ce birocratia de sub tine produce niste declaratii tip atit de idioate, nu spui ca ”e normal ca oamenii sa nu stie”, dar ca ii veti ajuta la fata locului. Nu, spui: ne pare rau ca cineva de la noi a fost idiot, acesta este si e concediat, vom produce o singura declaratie, simpla, anuala si care poate fi completata online. Daca nu, Seitan trebuie dat afara din guvern.

Altfel, ramine cum ziceam, sa nu platim nimic pina nu primim: scuze, declaratie unica, online, anuala. 

Actualizare: Am creat o petitie online pe care o aduc in atentia guvernului si pe care sper sa o semneze cat mai multi dintre cititorii acestui text. Petitia poate fi citita si semnata aici.

Cristian Ghinea este director al Romanian Center for European Policies www.crpe.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Comentarii alese de moderator

 • propunere (Miercuri, 25 august 2010, 15:43)
  marcel [anonim]

  D-lui Ghinea
  As dori sa realizati o ancheta jurnalistica prin care sa aflati cine sunt cei care au facut aceste acte normative, cine le-a aprobat sau supervizat si apoi sa le publicati in clar numele, prenumele, fotografia,functia si venitul obtinut din bani publici pentru incopententa lor.
  Va multumesc!
  Personal,daca voi intalni o asemenea persoana, identificata prin ancheta dvs. jurnalistica,ii voi cita cuvintele tov. Iliescu " Mai Animalule!" Atat!

 • Completari... (Miercuri, 25 august 2010, 16:53)
  Tino [anonim]

  Aveți perfectă dreptate domnule Ghinea. Eu aș vrea să văd cine răspunde pentru aceste aberații. Să văd cine răspunde pentru faptul că au avut 7 zile la dispoziție pentru a elabora norme și declarații și prima declarație a apărut la 16 zile de la intrarea în vigoare a normelor. Pentru ceea ce se depune la casa de pensii eu nu am cunoștință despre vre-un ordin al ministrului muncii publicat în M.Of. Ca urmare dacă declarația nu există aprobată oficial, eu ce declar??
  Ați uitat să vă întrebați cum va controla ITM nedepunerea declarațiilor sau completarea eronată a acestora? Adică cum vor spune că e coresct sau nu completată declarația, că nu au competență de control pentru contabilitatea în partidă simplă.
  Au uitat să spună guvernanții că cei la normă de venit nu știu ce și cum să completeze. Pentru că aceștia nu conduc evidență și nu au de unde determina venitul lunar, și, de asemenea, din niciun ordin emis de ANAF, ANOFM, CNPAS nu rezultă că în aceste declarații aceștia declară lunar o sumă egală cu norma de venit împărțită la 12.
  Guvernul acestei țări fie e condus de incompetenți, fie consilierii sau subordonații miniștrilor și a primului ministru fac mișto de ei și le bagă sub nas informații sau documente făcute aiurea, de mântuială, etc.

30758 vizualizari

 • +21 (43 voturi)    
  eu am o problema cu "alinierea" (Miercuri, 25 august 2010, 11:13)

  Sargon [utilizator]

  1) Nu vreau sa "beneficiez" de serviciile spitalelor de sat, deci este firesc cu banii cu care sint obligat sa contribui la fonsul de sanatate sa platesc serviicile prestate de o clinica privata.

  2) Nu vreau sa primesc pensie de la stat, nu cred ca imi este avantajoas; deci nu este corect sa fiu obligat sa contribui la sistemul public de pensii. cine vrea pensie de la stat, sa contribuie, dar sa nu ma oblige si pe mine sa ii subventionez ineficienta.

  Daca sint obligat sa platesc toti acesti bani statului, mie nu-mi mai ramin resurse sa cumpar servicii pe care le consider cu adevarat importante. Practic,. prin impozitare (bani luati cu forta, deci tot o forma de tilharie) statul imi anuleaza posibilitatea sa aleg intre sistemul [medical] de stat si cel privat!

  Statul imi anuleaza dreptul sa aleg, deci imi restringe libertatea individuala (fara ca eu sa fac vreun rau cuiva)!
  • -26 (46 voturi)    
   Schimba-ti tara, e mai simplu (Miercuri, 25 august 2010, 12:04)

   GoPo [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Mai bine ar fi sa pleci din Romania, daca tot esti asa de nemultumit. Nu ai inteles ce inseamna un stat social...toti platesc proportional cu venitul pentru aceste servicii oferite, mai bune sau mai rele.
   • +20 (38 voturi)    
    Du-te tu in Coreea de Nord (Miercuri, 25 august 2010, 12:33)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui GoPo

    Du-te tu in Coreea de Nord si vei avea stat social cit vrei.

    Pe mine nu ma deranjeaza tara, ci statul [social]. Daca plec, imi pot lua cu mine si bunurile pe care le-am dobindit prin munca? Pot sa-mi iau si bunurile imobile (casa)? E o solutie si asta cu alipirea casei mele la alt stat si sa devin enclava.

    Dar acum serios, frate, de ce nu te bucuri tu de statul social si nu ma lasi pe mine in pace? Statul social implica in mod necesar si abuzul asupra celor care nu-l doresc? Stiu ca solidaritatea sociala este un termen sinonim cu tilharia, da' te rog eu frumos sa nu-mi impui mie ideile tale. Fa tu ce vrei cu banii tai (da-i statului daca vrei) si lasa-ma pe mine sa-i dau clinicilor private! Asta e mentalitatea mostenita din comunism " cine nu-i ca noi, e inamicul nostru"!

    Eu inteleg ca tu esti vreun birocrat care vrei sa ai cit mai multi bani la buget ca sa ai ce sa pradui, da' dupa cum vezi, noi cetatenii, ne-am cam saturat de voi.
    • +1 (31 voturi)    
     N-ai descoperit tu roata (Miercuri, 25 august 2010, 13:32)

     Danon [utilizator] i-a raspuns lui Sargon

     Si nu esti primul individualist salbatic din lume. Eu am centura neagra in nihon jujitsu si as vrea sa nu mai platesc politia pentru ca stiu sa ma apar singur, e OK? In plus castig cam 50 de salarii medii, si sunt sanatos, deci as prefera sa platesc numai ce consultatii medicale fac efectiv. E OK?

     Nu asa functioneaza un stat. In orice caz, nu european. GoPo are dreptate, pentru asta poti merge in Somalia. Intr-un stat, puterea publica impune niste servicii obligatorii care au trei scopuri:
     - sa te protejeze impotriva propriei imbecilitati (da, acum esti tanar si sanatos, asigurarea ta privata ar fi foarte ieftina, dar la 60 de ani sau cand faci un cancer (sper ca nu!) sa vezi cum o sa ramai fara asigurare si fara ingrijire! La fel, cati n-ar zice "lasa ca pun eu bani de-o parte pentru pensie, dar mai tarziu!);
     - sa te protejeze impotriva imbecilitatii celorlalti (gen RCA obligatorie, servicii de ordine...);
     - sa asigure o redistribuire: de la cei bogati la cei saraci care nu si-ar permite aceste servicii, de la cei tineri la cei batrani, de la cei sanatosi la cei bolnavi.

     Asa functioneaza o societate. Exista un contract social care-i leaga pe membrii ei, o forma de solidaritate, care-o face sa fie mai mult decat o suma de indivizi ce se poarta ca animalele in jungla. Si se destrama, de obicei in sange, cand aceasta constiinta a apartanentei la un grup si sentimentul de solidaritate inceteaza. Hai cu minusurile acum fiindca, nu-i asa, sunt comunist!

     Solutii exista si se aplica de 50 de ani in alte state: asigurari minime publice si complementare private, pensii complementare private etc. Dar daca vrei nu libertate, ci independenta, trebuie sa mergi in Swaziland.
     • +8 (16 voturi)    
      un pic de corectie. (Miercuri, 25 august 2010, 14:04)

      sorin [anonim] i-a raspuns lui Danon

      De fapt asigurarile publice minime nu exista, ca as vrea sa imi fac si eu o asigurare privata de pensie sau sanatate. Esti fortat sa cotizezi la pensia publica (cu procente revoltatoare) pt ca statul a promis in nestire.
      • -1 (3 voturi)    
       stimabile cristian ghinea (Joi, 26 august 2010, 11:02)

       adrian [anonim] i-a raspuns lui sorin

       eu am zis mai demult ca nu mai platesc impozite cat sunt astia la putere si mi-am luat o gramada de minusuri pe site-ul asta. cu explicatia ca nu platim impozite cand ne convine noua.
       si inca o intrebare.
       pe cine ai votat? ca daca i-ai votat p-astia nu prea mi se pare corect sa te plangi de ei
       • -1 (3 voturi)    
        de acord cu adrian si cristian ghinea (Joi, 26 august 2010, 13:55)

        contribuabil roman [anonim] i-a raspuns lui adrian

        eu ma straduiesc sa nu mai platesc taxe acestui guvern care da dovada de incompetent in primul rand in colectarea taxelor
     • +7 (21 voturi)    
      Eu nu am semnat niciun Contract Social (Miercuri, 25 august 2010, 14:05)

      Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Danon

      Mai Rousseau, imi arati si mie o copie a acestui "Contract Social" semnat de mine? Ce ai descris tu acolo nu-i decit o fictiune promovata de propaganda aparatului de stat!

      Exista trei mai categorii de doctrine ale emergentei ordinii sociale:
      1) Vointa divina ( unii considera ca Zeii au hotarit ca asa e bine) , doctrina promovata de fanaticii religiosi;
      2) Contractul Social ( o fictiune care are la baza ideea ca exista o vointa comuna; in realitate nu exista decit vointe individuale care pot coinciode uneori);
      3) Ordinea spontana ( stii ce-i asta? Darwin a preluat aceasta teorie de la economisti si a transpus-o in biologie).

      Societatea este totalitatea indivizilor care intereactioneaza intre ei prin schimb. Furtul este o notiune opusa schimbului. Cind statul ia cu forta si ofera ceva , nu este schimb, ci statul se substituie societatii. Apogeul a fost Statul Totalitar care s-a substituit complet societati.

      Pina si amicul socialistilor, Karl Marx a recunoscut ca "statul este escrescenta parazitara care distruge societatea , consumindu-i resursele". Statul si societatea sint diametral opuse. Cind statul e obez, societatea e slaba, si invers!

      Dar daca tu esti atit de naiv sau de indoctrinat sa crezi ca statul este un "binefacator", bucura-te tu de "solidaritatea sociala" impreuna cu cei care gindesc ca tine, dar lasa-i pe cei ca mine in pace!

      Ce zici, pretentia mea e rezonabila?

      In Romania , salariatii sint saraci pentru ca platesc 80% din venitul lor brut statului, iar inaltii birocrati de stat (care pretind ca ii apara) sint extrem de bogati. Care crezi ca e sursa bogatiei lor? Bugetul de stat!

      In realitate, avem o masa de naivi care cred ca statul este "D-Zeu pe Pamint" si un grup de plutocrati (clasa politico-birocratico-afacerista) care ii tilharesc prin intermediul acestui instrument : Statul!
      • +2 (16 voturi)    
       Welcome to Somalia! (Miercuri, 25 august 2010, 14:59)

       Danon [utilizator] i-a raspuns lui Sargon

       Capitalismul salbatic a decedat in urma crizei din '29-'33 cand omenirea a inteles ca, daca nu exista o forma de solidaritate care sa permita supravietuirea celor slabi, societatea se va frange la mijloc si va lua calea extremelor: spre comunism ca Rusia sau spre fascism ca Germania. Ce cale crezi ca ar fi ales America, fara FDR si New Deal? Cand, in urma unei crize, zeci de mii de oameni se gasesc fara posibilitatea de a supravietiu, ce se va intampla?

       Si daca societatea e un ansamblu de indivizi care intra in relatii de schimb intr-o ordine spontana, ce ma impiedica pe mine, care sunt mai puternic decat tine, sa iti rup o mana, ceva, si sa-ti iau ceea ce posezi?

       In fine, sunt lucruri prea banale si care au fost rezolvate de lumea civilizata cu care vrem sa semanam de peste o jumatate de secol. Exista un numar de servicii minime de la care nu poti sa opt out - dar de ce vorbim despre asta fata de un articol care are dreptate in indignarea lui fata de abuzurile unei administratii absurde si kafkiene?

       Nu apar statul corupt si inept pe care-l avem, sunt un liberal convins, care si-a transformat de multa vreme libertatea in bunastare, dar unul care stie ca altii nu au fost la fel de norocosi si ca e normal ca el sa contribuie mai mult decat acestia.

       Over and out.
       • +7 (15 voturi)    
        Cei 30 de ani gloriosi (Miercuri, 25 august 2010, 15:17)

        Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Danon

        Partial ai dreptate, criza din '29 '-33 a adus pe capul americanilor "New Deal", un fel de stat obez in varianta americana. S-a sfirsit in anii '70.

        Dar criza a fost cauzata de trecerea de la etalonul aur la moneda discretionara, avind ca scop ca statul sa tipareasca moneda excedentara , ceea ce a avut ca efect inflatia. La inceput toti s-au bucurat , ca au bani mai multi, dar treptat au inteles ca degeaba au bani mai multi, intrucit valoarea lor era mai mica. Au aparut bulele speculative. Si s-au panicat, si-au retras banii, bancile au dat faliment, etc.

        Dar dupa cum vei fi putut citi mai jos, in SUA in prezent oamenii (self-employed) nu trebuie decit sa plateasca un impozit catre IRS. Iar contributiile la asigurarile de pensii, sanatate si somaj sint 100% facultative.

        Deci, despre ce vorbim? Cum a "murit" capitalismul si in prezent cei din SUA nu sint obligati sa plateasca contributii?

        Prietene, aici vorbim de CONTRIBUTII, deci nu-mi mai da exemple ce implica agresiunea. Agresiunea, inclusiv a statului, reprezinta opusul schimbului.

        Am scris eu pe undeva ca nu trebuie sa platim impozite pentru aparare impotriva agresiunilor (politie, armata, procuratura)? Nu! Am spus ca nu ar trebui sa fim obligati sa platim asigurari pentru servicii medicale, pensii si somaj.

        Nu incerca sa divaghezi oferind exemple extreme, pentru ca si eu pot sa vorbesc despre piinea pe cartela platita obligatoriu si alte aberatii din perioada comunista, dar in cazul in care nu ai inteles, aici discutam despre contributii obligatorii si nu despre impozite!
        • -10 (16 voturi)    
         Nici nu-ti dai seama... (Miercuri, 25 august 2010, 16:42)

         Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui Sargon

         ...cit de politicos sint in acest moment !

         Nu mai minca............ciuperci ! ! ! ! !

         Habar n-ai unde este SUA pe harta; dar in schimb, le "vinzi papagalilor gogosi" !

         TRAIESC printre americani de 26 de ani si inca n-am auzit asa o "gogomanie"!

         Daca ai macar un dram de demnitate in tine, du-te la prima oglinda din casa si scuipa-te.

         Sa-ti fie rusine.
         • +7 (13 voturi)    
          Serios? (Miercuri, 25 august 2010, 17:19)

          Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Cadillac

          In mesajul tau nu vad niciun argument, decit o injuratura sub forma: "Nu mai minca............ciuperci ! ! ! ! !".

          De unde ai concluzionat ca nu stiu unde e SUA pe harta? Ce anume din ce am scris eu este eronat?

          Nu incerca sa te comporti ca un badaran care doar stie sa injure si atit! Te rog, participa la dezbatere , argumenteaza!
          • 0 (2 voturi)    
           Baietel micut... (Joi, 26 august 2010, 17:11)

           Cadillac [utilizator] i-a raspuns lui Sargon

           ...si................naiv !

           Ia eSplica-ne tu - ca doar esti "baiat dastept" - care e cuvintilii la maneaua aia care ii zice cu SUA si cu IRS si cu aia de le zice self-employed !

           Aia nu plateste taxe ???????
       • +7 (11 voturi)    
        Spui că e normal (Miercuri, 25 august 2010, 15:41)

        retelist [utilizator] i-a raspuns lui Danon

        Spui că e normal să plăteşti mai mult decât alţii. Ce te împiedică să faci asta?

        Poţi să dai câţi bani vrei statului. Dar şi mai bine poţi să pui bazele unei fundaţii pentru ajutorarea celor mai puţin norocoşi.

        Însă de ce impui şi altora mult mai săraci ca tine (salariaţi şi PFA) să facă ce vrei tu ?

        Într-un sistem liber tu poţi să plateşti cât vrei, dar nu vrei asta, tu vrei ca toţi să plătească cât ai tu chef!
      • -4 (4 voturi)    
       Re: cotract social (Joi, 26 august 2010, 9:56)

       Florin [anonim] i-a raspuns lui Sargon

       Nu ai semnat, dar faptul ca te-ai nascut intr-un anumit loc, te óbliga' sa respecti regulile din acel loc.

       Cel putin pana vei putea decide singur daca iti convin regulile si ramai, sau pleci in alta parte.

       Ca regulile sunt aberante, ca statul este o mare masinarie de scurs bani, asta-i alta discutie.

       Poate sa nu-ti convina situatia, dupa cum spuneam si ai doua alternative: pleci in alta parte (dar probabil peste tot vei gasi reguli care sa nu-ti convina, deci probabil vei alege o insula pustie) sau stai aici, te conformezi regulilor actuale si incerci sa le schimbi.

       Nu-ti ramane decat sa ne convingi pe toti ca n-am semnat nici un contract si ca ar trebui sa nu platim nimic la stat.

       Dar intreaba-te totusi cine a facut strazile si infrastructura existenta, asa deficitara cum e ea...
       SI intreaba-te cat de usor ar fi ( in cazul in care nu te-ai lovit de asta pana acum) sa convingi, de exemplu, vecinii de bloc sa varuiti blocul...

       Una e sa vii cu argumente si solutii, alta e sa fii Gica Contra...

       Parerea mea e ca tu faci parte din a doua categorie..
       • +5 (7 voturi)    
        Am ales sa ramin si sa lupt (Joi, 26 august 2010, 10:37)

        Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Florin

        Ma intrebi cine a facut strazile? Sint nevoit sa redau ce am scris ieri, 25 august 2010, 17:27, intr-un comentariu ceva mai jos (scuze celor care deja l-au citit):

        <<De unde are statul bani? Probabil ca vei raspunde :"De la buget!" . Dar de unde se incaseaza banii de la buget? De la cetateni!

        Deci nu statul mi-a platit mie scoala, ci statul a luat bani cu forta de la parintii mei ca sa-mi spuna mie ca-mi ofera educatie gratuit!

        De unde are statul bani pentru drumuri/sosele? De la cetateni, prin roviniete, accize pe combustibil, impozite pe consum si taxe locale.

        Asadar, daca platim impozite pentru toate "serviciile" astea de ce sustii ca sint gratuite? Din ignoranta si incultura?

        Si, in final, te informez ca solidaritatea cu forta nu se poate numi solidaritate, ci tilharie, la fel cum dragostea cu forta se numeste viol! >>

        Daca locuiesc in tara (spatiul geografic) Romania, nu inseamna ca sint sclavul Statului (organizatia). Nu voi accepta ca statul sa-mi incalce sfera privata si nici sa ma oblige sa cumpar lucruri (precum asigurarile sociale) pe care doar eu am dreptul sa decid daca am nevoie de ele sau nu!
        • -1 (3 voturi)    
         Re (Joi, 26 august 2010, 11:33)

         Florin [anonim] i-a raspuns lui Sargon

         Esti inversunat, fara sa dai si argumente corecte.

         Eu n-am sustinut nici un moment ca sunt gratuite, am spus doar ca nu s-ar fi facut niciodata daca nu s-ar fi platit taxe si impozite.

         Faptul ca taxele astea si impozitele se cheltuie aiurea, se duc in cateva buzunare, ti-am spus, asta e alta discutie.

         Eu iti spun doar ca nu poti sa alegi tu ce taxe si impozite platesti. Poti sa-ti manifesti nemultumirea (ceea ce faci si e dreptul tau - uite vezi, ca ai si drepturi).

         Tu propui, daca am inteles eu bine, un model bazat pe egoism si individualism: e treaba mea cat castig, dau eu cat vreau pt fondul de pensii, fac eu ce vreau cu banii mei,munciti de mine. Scuza-ma, dar e o judecata puerila.

         Propui un fel de legea junglei, de unde scapa cine poate.

         Intreaba-i si pe parintii tai ce parere au ca tu sa nu mai platesti la sistemul de pensii si ei sa nu-si mai ia pensia. Ce-o sa le spui? vreti bani? munciti pana picati?
         • +1 (3 voturi)    
          De ce m-ai intrebat de sosele? (Joi, 26 august 2010, 11:56)

          Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Florin

          De ce m-ai intrebat, in primul mesaj, de sosele? Ti-am aratat ca si soselele sint facute din banii nostri. Pe mine nu ma deranjeaza deloc sa existe autostrazi private si platesc in locul rovinietei taxa la intrarea pe autostrada.

          Repet, aici vorbim de cumpararea cu forta a unor asigurari (somaj, sanatate si pensii). Si din nou repet, banii din privatizari trebuiau sa se duca la pensionari concomitent cu eliminarea caracterului obligatoriul al asigurarilor sociale. Acum asistam la procesul invers.

          Spui ca nu poti sa alegi tu ce taxe si impozite platesti? Pot sa decid singur ce lucruri imi sint utile sau nu. Cred ca pentru oamenii de bun-simt este evident cind statul ii tilhareste pretinzindu-le ca le ofera ceva complet inutil in schimb. Iar daca era util de ce mai trebuie sa fie obligatoriu.

          Eu am dreptul natural sa ma opun unui stat abuziv. La fel cum multi s-au opus statului comunist sau nazist riscindu-si vietile pentru a salva oameni (vezi Gustav Shindler).

          De aemenea, am dreptul sa nu ma supun statului (sau vointei majoritatii) cind imi incalca sfera privata (lucrurile asupra carora doar eu am dreptul sa decid). De exemplu, statul sau majoritatea nu are dreptul sa-mi spuna cu cine sa ma casatoresc. La fel, statul si majoritatea nu au dreptul sa ma oblige sa ma asigur (la stat) daca eu nu doresc asta.

          Sint lucruri pe care doar fiecare dintre noi trebuie sa le decidem. Statul nu este o dadaca, ci un tilhar la drumul mare.

          Iar prima solutie, cind statul devine abuziv, este nesupunerea, a doua solutie este revolta.

          Daca oamenii nu s-ar fi revoltat impotriva abuzurilor statului acum nici macar nu am fi avut libertatea sa scriem pe forumul asta, dar dupa cum merg lucrurile, nu e prea departe nici momentul acela!

          Da, am dreptul sa nu ma supun abuzurilor! Da, am dreptul sa imi apar libertatile. Da, am dreptul sa selectez care sint partile bune ale statului si care sint partile abuzive ale statului.

          Iar asigurarile obligatorii reprezinta cel mai mare abuz!
          • -1 (1 vot)    
           statul (Joi, 26 august 2010, 12:25)

           rico [anonim] i-a raspuns lui Sargon

           statul te obliga sa-ti pui centura de siguranta cand circuli cu masina, in aproape toate tarile din lume. Ce se intampla daca te prinde politia fara ? Esti amendat. Poti sa spui ca si asta e ceva abuziv, ca e dreptul tau sa accepti riscul sa mori sau sa fii ranit mai grav in caz de accident. Tot statul iti interzice sa te droghezi etc.
           Nu prea vad unde ai putea sa emigrezi, legi care pot parea abuzive exista peste tot si de obicei mai multe decat in Romania
      • +1 (1 vot)    
       80% ? (Vineri, 27 august 2010, 16:04)

       MO [anonim] i-a raspuns lui Sargon

       Oarecum corect ce zici, dar eminamente halucinant. Oricum ar fi, sunt de acord, mai putin cu o afirmatie. Cine ti-a bagat in cap ca taxele sunt 80% din salariul net? Daca angajatorul tau ti-a zis chestia asta, ca scuza ca nu-ti poate mari salariul sau sa nu te angajeze cu carte de munca?... ia ghici... A MINTIT :) Am primit si eu replica asta, dar eram tanara si credula, pana cand am avut nevoie de carte de munca si mi-am facut firma si m-am angajat eu pe mine, iar 80% e foaaaarte departe de adevar. E absolut adevarat ca suntem taxati si suprataxati, dar nici chiar atat. Pe langa asta, unii platim carca de taxe si impozite, in timp ce Nspe mii de firme nu platesc nici un fel de contributii, ori prin omisiune, ori prin diverse tertipuri, iar asta nu e foarte corect
       • +1 (1 vot)    
        :-) (Vineri, 27 august 2010, 18:21)

        Sargon [utilizator] i-a raspuns lui MO

        Pretul muncii = Salariul net + Contributia "salariatului" + " Contributia angajatorului". Adica si "contributia angajatorului" in realitate reprezinta tot banii salariatului facind parte din pretul muncii (salariul complet).

        Contributiile reprezinta aprox 50% din salariul complet, restul fiind salariul net ("in mina").

        Cu ce iti ramine, platesti impozitele pe cononsum (24% TVA) , intrucit impozitele sint platite de consumatorul final, accizele la combustibili, taxele locale si inflatia (inflatia inseamna impozitare fara legislatie).

        Salariatul plateste mult mai mult decit "vede" !

        Acum ne-am inteles?
     • -3 (7 voturi)    
      Unii nu inteleg nici dupa desen (Joi, 26 august 2010, 6:02)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui Danon

      Va felicit , GoPo si Danon, si imi pare rau de orice minus luat de voi de la utilizatori !la modul in care scrie acest sargon se dovedeste ca habar nu are de mecanismele sociale ,vrea sa traiasca ca in Suedia dar sa fie angajat dpdv social ca in Somalia ! mare e gradina maicii Domnului numita Tara Romilor !
      • +4 (8 voturi)    
       În RO avem sistemul social cel mai (Joi, 26 august 2010, 9:41)

       retelist [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

       În RO avem sistemul social cel mai dezvoltat ( chiar mai socialist decât în Suedia) . De exemplu , în România avem două salarii minime impuse prin lege, iar în Suedia nu există salariu minim, în România avem cel mai socialist Cod al Muncii, în Suedia există flexicuritate.

       Şi cu toate că avem un model social mult mai social decât al suedezilor, totuşi trăim ca în Somalia... sau poate tu trăieşti bine, oi fi vreun potentat (funcţionar sau client politic) al sistemului birocratic.

       îţi dau un minus pentru că ai scris fără să te fi fost informat (în privinţa Suediei şi a modelelor sociale).
       • +3 (5 voturi)    
        Si CORUPTIA "cea mai dezvoltata" ;) (Joi, 26 august 2010, 11:41)

        Crosheta [utilizator] i-a raspuns lui retelist

        Poti sa ai sistem social oricat de dezvoltata o vrei daca ai coruptia si mai dezvoltata.
        Fara sa citim sute de tratate de istorie se poate vedea cu ochiul liber ca in tarile sarace (de ex. Somalia) toata aceasta saracie se reduce la un singul lucru: CORUPTIE. Toata saracia se datoreaza CORUPTIEI. Nici la noi nu este altfel.
        In TOATE tarile sarace, coruptia e in floare.
        La noi coruptia e la mama ei acasa. Este NORMAL sa ne indreptam spre prapastie cand de la portar si pana la oameni de stat sunt corupti, de la judecatori, procurori si pana la politistul angajat "ieri", de la portarul spitalului pana la directorul spitalului.
        Pe mine nu ma mira absolut de loc ca toate merg in directia prapastiei. Atat timp cat exista coruptie la limitele la care este acum....nimic nu o sa functioneze. NU ARE CUM sa fnctioneze ceva. NU SE DORESTE!!!!
        • +3 (3 voturi)    
         si crezi ca daca "se doreste" (Joi, 26 august 2010, 12:03)

         Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Crosheta

         Si crezi ca daca "se doreste" cu adevarat, statul social ar putea functiona?

         Stiinta economica arata ca statul social este ineficient si in mod necesar duce la coruptie.

         Opinia mea este ca doar un sistem de tip piata libera (un stat minimal, corect) ar putea functiona.

         Un stat bazat pe populism, demagogie si goana dupa privilegii este corupt inca din stadiul de idee!
       • -2 (2 voturi)    
        retelist=sargon=prostie (Joi, 26 august 2010, 19:18)

        Gilles [anonim] i-a raspuns lui retelist

        sa faci atata gargara de pomana ,atatea ineptii de azi dimineata ,unul si acelasi utilizator sub diverse nick-name, cred ca devine obositor!1 =habar nu are ce e un stat social,vorbesta gura fara el
        2=cu statul minimal trece in tabara papagalilor economici ,probabil e platit de patriciu sa latre pe forum....
        • +2 (2 voturi)    
         stat social = fascism economic (Joi, 26 august 2010, 22:31)

         Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Gilles

         Primul care a implementat statul social in sec. X.X. a fost Mussolini , numindu-si sistemul: CORPORATISM !

         Dupa cel de-al doilea razboi mondial Europa a adoptat acest sistem si l-a numit statul social , calea de mijloc, statul providenta, etc.

         Caracteristica principala a sistemului este ca statul intervine in economie pentru ca vorba romanului: "Cine imparte parte isi face!". Singurii care prospera intr-un stat social sint politicienii si amicii lor - clientii politici (de obicei corporatiile care ii finanteaza si care prin intermediul statului isi inlatura competitorii).

         Dupa cum vezi din acest articol si din comentarii oamenii s-au prins de minciuna propagandistica a statului social.

         P.S. Nu sint nici retelist, nici Cristian Ghinea, nici alt utilizator de pe aici.
     • -2 (4 voturi)    
      Re: (Joi, 26 august 2010, 9:38)

      FLorin [anonim] i-a raspuns lui Danon

      Nu stiu de ce ai primit minusuri, pentru ca a fost o explicatie logica, politicoasa, de bun simt..
     • +1 (1 vot)    
      desi raspund cam tarziu (Joi, 9 septembrie 2010, 18:36)

      radiogargara [utilizator] i-a raspuns lui Danon

      poate totusi citesti: ne-imbecilitatea ne ajuta sa ne asiguram si la societati private! Nu avem nevoie de un "tatuc" smeker care sa stie el mai bine ce sa faca cu banii nostri, ca am vazut ce stie pana acum...
   • +11 (15 voturi)    
    nu mai bine ii schimbam pe ei? (Miercuri, 25 august 2010, 13:00)

    lucian [anonim] i-a raspuns lui GoPo

    Mie imi place tara asta, si nu am chef sa o schimb. In schimb am chef sa-i schimb pe toti cei care au creat haosul acesta. De 20 ani tot incerc, dar se vede treaba ca nu mi-a iesit. Oricum nu ma dau batut. Se mai baga careva?
    • +4 (6 voturi)    
     asa ar trebui (Miercuri, 25 august 2010, 14:04)

     mela [anonim] i-a raspuns lui lucian

     Sunt de acord, deci ma bag si eu
    • +1 (3 voturi)    
     Yep (Miercuri, 25 august 2010, 16:19)

     Adrian [anonim] i-a raspuns lui lucian

     Corect
    • 0 (4 voturi)    
     Ar fi ceva (Joi, 26 august 2010, 9:20)

     Unu din multime [utilizator] i-a raspuns lui lucian

     Insa majoritatea aparatelor de stat au fost alese prin vot liber de catre cetatenii tarii. In momentele astea as vrea sa vad cei 15.000 de specialisti ai lui Constantinescu, pentru ca singura salvare (cel putin parerea mea, si poate sa ma insel) este un guvern tehnocrat.

     Jocul cu taxele arata ca avem un guvern timorat, fara idei si creativitate, care a deschis cutia Pandorei, si ce e mai rau abia urmeaza.

     Cat despre tara asta continui sa fiu un optimist incurabil si sa cred in valorile sadite in perioada in care in scoli inca se mai invata "carte".
    • -1 (1 vot)    
     ma bag (Joi, 26 august 2010, 9:37)

     si eu [anonim] i-a raspuns lui lucian

     http://www.informationclearinghouse.info/article26242.htm#idc-cover
   • +28 (28 voturi)    
    Stat social? Eu vreau unul echitabil! (Miercuri, 25 august 2010, 13:25)

    lsorin [anonim] i-a raspuns lui GoPo

    Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen dar, odata a picat o grupa intreaga.

    Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac sau bogat, toata lumea EGALA!

    Profesorul le-a spus "OK, vom face un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota A.

    Dupa primul test, notele au fost mediate si toti au primit un B. Studentii care au studiat intens au fost suparati, iar cei care au studiat mai putin au fost bucurosi.

    Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai mult si-au spus ca si ei vor "pomana", asa incat au studiat mai putin.

    Media celui de-al doilea test a fost D! Nimeni nu mai era fericit.

    Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost F=picat. Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru altul.

    Spre marea surpriza a tuturor, toti au picat. Profesorul le-a spus ca socialismul ar fi picat in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este tot mare. Dar cand statul nu mai acorda recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.

    Nu putea fi o explicatie mai simpla.
    Iata sinteza:

    "Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit. Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
    Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca ceilalti vor avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca pt ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.
    • +7 (7 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 august 2010, 15:09)

     [anonim] i-a raspuns lui lsorin

     • +7 (7 voturi)    
      păi ideea e că (Miercuri, 25 august 2010, 15:56)

      retelist [utilizator] i-a raspuns lui

      Tocmai că statul nu e capabil să ofere toate astea , doar piaţa liberă poate.

      Statul poate să asigure cadrul funcţionării pieţei libere prin înlăturarea agresiunilor aspura vieţii şi a proprietăţii.

      Adică, mai clar - Stat Minimal

      Putem să facem asta, în primul rând susţinînd public aceste idei, oricând şi oriunde!
      • +2 (2 voturi)    
       Poate statul singur? Si noi?... (Joi, 26 august 2010, 0:05)

       ramona [anonim] i-a raspuns lui retelist

       Public facute da, eu insa as incepe cu copiii, familia, prietenii, rudele, iar ei sa faca la fel. Daca noi am incepe munca de lamurire "de jos in sus", iar guvernul ar veni in intampinare cu regulile de "sus in jos", am economisi timp, situatia s-ar imbunatati mult mai repede! In familia mea din tara, nu se vrea acceptarea "renuntarii la "statul...degeaba"! E regretabil...In occident "nici munca fara paine, nici paine fara munca" se invata deja la gradinita, pe parcurs se mai pierde si acolo, dar un copil stie ca trebuie sa presteze o munca pentru a obtine ceva in schimb, nimic nu vine degeaba! Observ ca in presa si la tv. nu se VREA explicarea situatiei! Psihoza generala e raspandita usor iar consecintele vor fi si mai grave. Exemplul anterior este foarte bine explicat!
    • +1 (3 voturi)    
     nu e valabil in toate cazurile (Miercuri, 25 august 2010, 16:44)

     Soro [anonim] i-a raspuns lui lsorin

     Asta nu e valabil in toate cazurile pentru ca sunt meserii care nu aduc castig direct ci doar dau valoare/calitate vietii. Ca exemplu sunt toti cei ce lucreaza in aparatul de stat, politie, PROFESORI. Nu sustin socialismul si e clar ca studiul cu clasa si notele e sugestiv dar societatile sunt separate si o poti alege pe care vrei. Poti alege economia ca in SUA unde ai posibilitatea sa nu platesti mai nimic dar in care sunt si cei mai multi cei care ajung sa moara pe strazi, sa-ti dea in cap si sa devina instabili psihic din cauza lipselor. Sau poti alege pseudocomunismul din tarile scandinave in care platesti 60% din salar la stat dar ai toate serviciile aproape gratuit. In al doilea caz societatea reuseste sa creeze un climat de siguranta foarte mare. Eu personal il prefer pe al doilea pentru ca sa pot iesi pe strazi fara ca cineva sa-mi dea in cap si sa nu traiesc doar in curtea mea pe principiul "inauntru e vopsit gardul si afara leopardul", dar tipul de cetatean (implicit si politician) roman nu poate fi adus la nivelul asta de civilizatie asa ca ne multumim cu un surogat in functie de ce conducere avem pe o perioada de 4 ani.
     • +7 (7 voturi)    
      nu esti consecvent in idei... (Miercuri, 25 august 2010, 20:15)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui Soro

      Exemplul este valabil in toate cazurile. politistul si profesorul sunt oameni care muncesc, munca lor poate fi cuantificata, si chiar este calculata, este un factor in PIB.
      Mi se pare irelevant exemplul cu SUA fara termeni de comparatie adecvati. Cati din cei care muncesc in SUA ajung sa moara pe strazi? Stii cat era deficitul bugetar al Suediei pe vremea cand ajunsesera 'pe culmile socialismului'? 12%!!! aia 60% de care vorbesti sunt folositi astazi ca sa plateasca datoriile acumulate atunci.

      Greva fiscala este singura solutie pentru Romania. De ce? Pentru ca politica este astazi vazuta ca o cale sigura si rapida de imbogatire pe bani publici, alegerile sunt castigate de cei care promit cheltuieli mai mari, iar sindicatele cer in mod constant cresteri salariale fara nici o legatura cu productivitatea, dupa cum si pensionarii cer un trai 'decent', fara nici o legatura cu contributia lor la sistemul de pensii.

      Eu nu cred ca un stat social ar trebui sa fie acela in care se ia de la bogati si se da la saraci, in sensul ca cei care muncesc trebuie sa-i intretina pe cei care lenevesc. Oricum milionarii de carton ai romaniei sunt de fapt, marea majoritate, infractori ordinari, care rareori sunt atinsi de fiscalitatea care sufoca clasa mijlocie.
    • -1 (1 vot)    
     isorin, cunosteam anecdota... (Joi, 26 august 2010, 6:13)

     iosiP [anonim] i-a raspuns lui lsorin

     Un profesor (stat) "intelept" ar nota cu B+ studentii care merita A si cu E (nota minima de trecere) studentii de F.
     In acest fel studentii buni ar fi stimulati sa invete in continuare iar tantalaii (sau cei care au avut gripa si au lipsit de la cursuri) ar trece si ei clasa!

     Problema apare atunci cand profesorul (aparatul de stat) exclude din calcul unele teste si le foloseste continutul ca sa-si avanseze el cariera stiintifica, astfel incat studentii de A primesc C iar cei de E pica clasa. Sau cand asistenta profesorului calculeaza "gresit" notele ca e atenta la frunze.
    • 0 (2 voturi)    
     demonstratie (Joi, 26 august 2010, 11:07)

     Alex [anonim] i-a raspuns lui lsorin

     Demonstratia profesorului seamana cu cea a unui coleg din generala care a aratat la tabla ca doua drepte paralele desenate in graba de profu de geometrie se intalneau daca erau prelungite suficient de mult. Este greu sa-i explici omului unde a gresit din doua motive: - demonstatia i se pare simpla si perfect logica, iar cel mai important lucru, - demonstratia a condus la rezultatul pe care l-a dorit. In fond, putem demonstra tot ceea ce vrem, daca plecam de la o ipoteza convenabil aleasa, iar in ambele cazuri, ipoteza sau setul de axiome pe care se bazeaza demonstratia sunt gresite. In opinia mea, fara a avea vreun comentariu legat de socialism/comunism/etc, demonstratia profesorului este defectuoasa intucat formula de notare ar fi trebuit stabilita de catre studenti.
   • +10 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 august 2010, 15:29)

    [anonim] i-a raspuns lui GoPo

  • -12 (18 voturi)    
   curios (Miercuri, 25 august 2010, 12:19)

   rochiri [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   SI eu vreau la fel.Dar lucrez la privat si toate taxele astea imi sunt luate din salariu.
   Tu care faci o smecherie cu firma X si esti PFA de ce sa nu le platesti?
   • +1 (13 voturi)    
    am lucrat si "la negru" (Miercuri, 25 august 2010, 12:38)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

    In urma cu citiva ani, m-am inteles cu angajatorul meu sa-mi dea mie "in mina" toti banii de contributii (atit contributia salariatului , cit si contributia angajatorului - toti fiind in realitate banii salariatului) , plus banii corespunzatori concediului de odihna... si am cistigat de 2,5 ori mai mult decit daca as fi avut carte de munca (angajatorul avind costul salarial neschimbat), dar din pacate si-a mutat activitatea in Slovacia... :-(
    • 0 (4 voturi)    
     Asta nu duce nicaieri. (Miercuri, 25 august 2010, 16:52)

     Soro [anonim] i-a raspuns lui Sargon

     Exceptand faptul ca in Ro nu se prea stie ce se face cu banii, asta e un caz negativ dar tipic in care "noi furam statul si el pe noi". Adica noi luam banii care ii revin statului iar stul promite ca face si drege fara a avea bani pentru aceste realizari. "felicitari"
     • +2 (6 voturi)    
      de ce "revin" acesti bani statului? (Miercuri, 25 august 2010, 17:22)

      Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Soro

      Nu sint banii mei? Nu platesc prin intermediul lor o asigurare sociala pe care nu o dortesc? Daca nu o doresc , nu e corect sa nu o platesc?
   • +4 (12 voturi)    
    Capra vecinului (Miercuri, 25 august 2010, 12:50)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

    Adica, daca tie ti-a murit capra , sa-mi moara si mie, n-asa?

    Statul comite un abuz asupra amindurora. Daca esti de acord cu mine ca nu ar trebui sa fim obligati sa platim acele contributii, hai sa ne unim si sa protestam impotriva acestui abuz.

    Tu ar trebui sa incasezi in mina si contributia salariatului, dar si contributia angajatorului. Practic, ti s-ar dubla salariul fara sa pui presiune pe angajatorul tau.

    Ce zici, ne unim sa protestam sau ne complacem in vechea meteahna a romanilor cu "capra vecinului" si devenim fericiti ca nu sintem singurii abuzati , ci mai sint si altii ca noi?
    • 0 (6 voturi)    
     nu cred ca e bine (Miercuri, 25 august 2010, 13:07)

     rochiri [anonim] i-a raspuns lui Sargon

     Daca ar fi asa si s-ar lasa la mana angajatilor plata contributiilor cred ca peste 99% nu ar mai da un franc la stat, aici nu ma refere numai la progamatori (tot IT lucrez) ci la muncitori,vanzatori etc ... ar haos , Romania nu are asemena cultura. Eu cred ca pe majoritatea ne interesaza viitori apropiat lasa sa iau acum mult ca vad eu ce o sa fac la 65 de ani.
     Eu vin si te intreb la 65 de ani daca pana absurd nu am face fata la munca de atunci nu ar fi bun venit cat o sa fie el de mic din partea statului.
     Da de acord ar trebui sa fie o baza de date comuna cu un formular comun nu sa alergi ca un capiat de colo pana colo, dar taxele trebuie platite.
     • +9 (15 voturi)    
      Platya contributiilor nu trebuie sa fie obligatori (Miercuri, 25 august 2010, 13:20)

      Sargon [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      Banii din privatizari ar fi trebuit sa se duca la pensionari, concomitent cu eliminarea obligativitatii contributiilor.

      Dupa cum s-a scris si mai jos in SUA "self-employed" nu sint obligati sa plateasca nicio contributie (ci doar un impozit). Daca voi fi responsabil si nu voi fi tilharit de stat, la 65 de ani voi avea din ce sa traiesc , mult mai bine decit farimitele mizerabile pe care le arunca in prezent statul pensionarilor.

      Daca imi voi fi batut joc de viata mea, voi avea exact ce merit si ...voi apela la fundatiile private de caritate pentru o supa.

      Fiecare trebuie sa aiba ceea ce meritam, altfel nu vom reusi sa scapam de iresponsabilitate.
      • 0 (0 voturi)    
       privatizari ... (Joi, 26 august 2010, 12:53)

       Cro [anonim] i-a raspuns lui Sargon

       Desi nu sunt de acord cu tine pana acuma am apreciat faptul ca reuseai sa vii cu niste argumente la ceea ce spuneai. Nu sunt nici adeptul statului social, nici al unei forme mai degraba apropiata de anarhie cum ar iesi daca toti ar aplica ceea ce propui tu. Pana una alta se pare ca esti un evazionist (legea este lege fie ca ne place sau nu, poti milita pt schimbarea ei, dar pana este schimbata o respecti), dar nu asta este scopul comentariului meu. Daca spui "Banii din privatizari ar fi trebuit sa se duca la pensionari" nu mai pot sa spun nimic. Am ramas fara cuvinte si tot ceea ce a avut sens pana acuma in comentariile tale s-a dus pe apa Sambetei. Uite-asa si banii de la FMI tot la pensionari tre sa se duca. Si din imprumutul asta si din urmatoarele 30 de imprumuturi. Parerea mea (sa citez un clasic al vremurilor noastre).
    • 0 (2 voturi)    
     Si in caz de urgenta? (Joi, 26 august 2010, 0:24)

     rina [anonim] i-a raspuns lui Sargon

     Iar in cazu unui infarct cine va trateaza? Tot pe banii statului?? Poti face infarct chiar numai la gandul " ca nu esti in regula"- mai bine sarac si curat...
     O greva fiscala nu ar arata decat ca nu suntem mai breji decat guvernantii, de fapt cum e sacul asa si peticul...Ce uita Domnii artisti, e ca in cazul solidaritatii, pensionarii cu pensii mici au fost primii, ganditi-va la inundatii, s.a. Nu faceti decat sa va rariti prin asta si putinul public care v-a mai ramas dupa aparitia la tv-Sant...Deci pierdere dubla, D-lor!
     • 0 (4 voturi)    
      Daca mor cine plateste? lol (Joi, 26 august 2010, 7:48)

      Sargon [utilizator] i-a raspuns lui rina

      Prietene, cind te duci la restaurant platesti dupa ce termini de mincat; cine plateste daca mori in timpul mesei? E un risc pe care prestatorul serviciului (restaurantul, spitalul) si-l asuma. Daca ma vindeca platesc, daca nu, au pierdut banii. Oricum mor oameni asigurati pentru ca sint plimbati din spital in spital (de stat). Urgentele medicale sint decontate prin impozitele pe consum de la bugetul de stat.

      Sincer, daca eu voi muri, nu e treaba ta!
      • 0 (0 voturi)    
       Carcotas (Joi, 26 august 2010, 12:56)

       Cro [anonim] i-a raspuns lui Sargon

       Acuma vin doar cu o gluma: daca te duci la restaurant potofelul tot e in buzunar. Au grija baietii de acolo sa nu ramana cu gaura. Platesti si mort. Merge si cu cardul. Ba cu cardul poate iti mai cumperi si o plasma ;)
   • +5 (5 voturi)    
    si mai curios (Miercuri, 25 august 2010, 14:38)

    Vasalie, Sa Traiti [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

    Daca tot te dai specialist in smecherii ... eu care lucrez pe barba mea de 7 ani, am in derulare in acest moment 15 contracte cu 15 firme diferite ... fac 50-60k km/an alergand de la unul la altul in juma' de tara ... sunt saptamani in care dorm 10 ore iar copilul il vad doar in somn ... de ce sa am acelasi regim cu tine care stai cu curu' pe un scaun si te vaiti ca ai salariul mic ???

    Daca mi-am asumat riscul sa fiu pe picioarele mele, de ce sa ma beleasca statul la fel de mult ca pe tine care stai si astepti sa-ti dea patronul de lucru???

    Si, nu in ultimul rand, de ce sa fiu obligat sa-mi dau jumatate din profit (nu uitati ca, teoretic, TOATE PFA-urile care folosesc doar mintea nu si muschiu sunt dependente deci tre' sa plateasca si constributiile angajatorului ... adica 15 angajatori in cazul meu) pentru sustinerea unui stat mafiot in conditiile in care familia mea plateste juma' de miliard pe an (diferite categorii de) taxe, impozite si contributii la stat fara noile adaugiri???

    PS nu va urcati pe mine ca ... daca muncesc atat cand mai am timp sa stau pe net :D Saptamanile alea nedormite sunt cateva pe an :D Munca mea e din categoria: cu cat am mai mult de munca cu atat castig mai putin (adica ... veniturile sunt tot alea ... da' cresc cheltuielile cand muncesc :D).
  • +5 (13 voturi)    
   mafioti cu acte in regula (Miercuri, 25 august 2010, 12:29)

   Camelia B [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Pentru cei care nu au aflat inca: statul român este cel mai mare mafiot.
   Percepe niste taxe pentru care ar trebui sa ofere niste servicii, dar nu le ofera.
   Ce sa mai zic de abuzuri...
   • +4 (8 voturi)    
    si chiar daca ne-ar fi oferit servicii (Miercuri, 25 august 2010, 12:54)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Camelia B

    Si chiar daca ne-ar fi oferit in schimb niste servicii, daca erau utile de ce ne obliga sa le cumparam?

    Daca serviciile statului sint utile, oamenii le-ar cumpara de bunavoie si nu ar avea niciun rost sa ne ia banii cu forta!

    Eu nu vreau sa platesc o suma imensa pentru a primi in schimb 4 m3 de ... vid, gunoi sau orice altceva ce nu doresc! Nu vreau sa platesc decit pentru bunuri pe care eu le consider ca-mi sint utile.
   • +2 (4 voturi)    
    eroare (Miercuri, 25 august 2010, 14:53)

    marcel [anonim] i-a raspuns lui Camelia B

    Gresit! La mafioti se numesc taxe de protectie si sunt pedepsite penal. Statul roman face acelasi lucru dar se numesc contributii, indemnizatii...etc si sunt legale pentru ca isi da singur ordonante de urgenta.
  • -4 (8 voturi)    
   Alo (Miercuri, 25 august 2010, 13:24)

   miki [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Omule,nu vrei la spital de stat nici o problema platesti si te duci la privat.Pai, lui taica-tu pensionar fost ceapist, cine sa-i plateasca spitalizarea?Tu o platesti baiatule.Nu vrei pensie de la stat ,nici o problema,platesti si nu ai decit sa o refuzi cind ai dreptul la ea,sa traiesti la batrinete din altceva.Dar lui taica-tu,pensionar cine i-i da banii?Se cheama SOLIDARITATE amice.Daca nu ar lua cu japca statu bani de unde i-ar da lu bunica-tu,fost ceapist,ajutor social de 350 ron?Lucrurile astea nu se rezolva de la o zii la alta,batind din palme si razvratindu-ne ,ca asa ne-a venit noua de-o libertate individuala.Mai gindeste-te si o sa vezi ca gresesti!
   • +5 (7 voturi)    
    Am scris mai sus... (Miercuri, 25 august 2010, 13:46)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui miki

    Ca solidaritatea sociala nu e altceva decit tilharie!

    Nu platesc, firesc nu beneficiez. Daca tatal meu se va imbolnavi si nu va avea resurse (pentru ca l-a tilharit statul in trecut) ii voi plati eu. Dar tie nu ti-o voi plati amice!

    Am scris mai sus, ca trecerea la un sistem liber trebuia ca banii din privatizari sa se duca la pensionari concomitent cu eliminarea caracterului obligatoriu al contributiilor.

    In Romania, un barbat contribuie in medie 45 de ani (de la 20 de ani la 65 de ani) iar speranta medie de viata conform INS este de 67 de ani in cazul barbatilor. Cit primesc (in medie) pensionarii in rapot cu cit contribuie? MAI NIMIC!

    Asa ca lasa-ma cu solidaritatea sociala... mai bine spus "solidaritatea" cu forta! ...nu inseamna altceva decit tilharirea cetatenilor!
   • -3 (3 voturi)    
    Impozite si taxe (Miercuri, 25 august 2010, 16:39)

    Bug [anonim] i-a raspuns lui miki

    Aveti perfecta dreptate.
    Pe deasupra, se pare ca multa lume uita ca:
    - a facut scoala publica, platita de stat
    - umbla gratuit pe drumuri/sosele sosele platite de catre stat
    - apeleaza la spitale de stat in toate cazurile in care poate obtine serviciile la pret mai mic decat in privat....
    - ca apeleaza la politie cand are nevoie
    - ca apeleaza la justitie cand are nevoie
    si multe altele.

    Teoriile astea "salbatice" nu se mai intalnesc nicaieri in lumea civilizata.
    Pot fii puse in discutie numarul de taxe, nivelurile lor, utilizarea lor, modul in care se incaseaza, etc... dar asemea interventii, ca unele de mai sus, denota un privitivism si o cultura dezolante. Ca de principii de solidaritate, etc., nici nu poate fi vorba...
    • +4 (6 voturi)    
     De unde are statul bani? (Miercuri, 25 august 2010, 17:27)

     Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Bug

     De unde are statul bani? Probabil ca vei raspunde :"De la buget!" . Dar de unde se incaseaza banii de la buget? De la cetateni!

     Deci nu statul mi-a platit mie scoala, ci statul a luat bani cu forta de la parintii mei ca sa-mi spuna mie ca-mi ofera educatie gratuit!

     De unde are statul bani pentru drumuri/sosele? De la cetateni, prin roviniete, accize pe combustibil, impozite pe consum si taxe locale.

     Asadar, daca platim impozite pentru toate "serviciile" astea de ce sustii ca sint gratuite? Din ignoranta si incultura?

     Si, in final, te informez ca solidaritatea cu forta nu se poate numi solidaritate, ci tilharie, la fel cum dragostea cu forta se numeste viol!
     • -1 (3 voturi)    
      uuuu (Joi, 26 august 2010, 11:00)

      eu [anonim] i-a raspuns lui Sargon

      E bine asa. Nu nu sunt gratuite. Tu le platesti. Dar daca nu ar lua statul "cu forta" nimeni nu ar investi de buna voie bani in educatie, in infrastrucura. E bine ca nu gandesc toti ca tine ca altfel traiam toti in case de chirpici si vanam sobolani cu pietre.
      • +2 (2 voturi)    
       uuuuu (Joi, 26 august 2010, 13:44)

       M [anonim] i-a raspuns lui eu

       Aici te inseli. Dupa ce a facut "invarteala" cu angajatorul care s-a mutat la sloveni, sargon, din plusul ala de bani obtinuti din neplata contributiilor si impozitului (doar i-a crescut salariul de 2.5 ori) a construit 5mp de drum national, a pus un picior de pod si i-a cumparat si unui politist un baston si altuia o pereche de catuse si invatatoarei lui o rigla de lemn. Din alte "inavrteli" cine stie ce a mai construit.

       Si acuma vorbind serios: intr-o tara normala s-ar gasi cine sa investeasca in invatamant, in sanatate si in infrastructura. La fel cum tara fara taxe nu cred ca exista. Si nici tara fara oameni nemultumiti de taxe. Adevarul este undeva la mijloc, desi uneori am impreisa ca este "dincolo de noi". Cam ca in dosarele X (nu alea cu banii dispruti din tara noastra)
  • -7 (7 voturi)    
   alinierea (Miercuri, 25 august 2010, 13:25)

   tetrailes [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   De acord cu GoPo, schimba tara. Hai sa plecam toti de acilea, sa ramana decat tr]ntorii de sus.
   • +1 (3 voturi)    
    Gresit! (Joi, 26 august 2010, 0:45)

    Rina [anonim] i-a raspuns lui tetrailes

    Cu ideile astea riscati sa nu va integrati in nici-o tara din EU!
    Modul nostru de gandire este deja evaluat la interviu, nu numai competenta profesionala, trebuie sa fii si "angajat social"!
    Dar daca s-ar cere o taxa de solidaritate ca pentru RDG? Si asta zeci de ani? Contributiile sociale se platesc pe orice venit, se subinteleghe, cine nu se aliniaza se autoexclude!
  • +5 (7 voturi)    
   Subscriu (Miercuri, 25 august 2010, 15:04)

   finch [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Nu vreau sa mai fiu furat de stat prin asigurarile sociale si de sanatate fortate. Vreau sa-mi fac asigurare de sanatate si pensie absolut private. Platesc peste 800 lei/luna impreuna cu nevasta ca asigurari de sanatate, cu banii astia putem avea o asigurare privata buna. Nu vreau sa platesc pensie pentru a acoperi promisiunile idioate ale guvernantilor, nu ma intereseaza sa primesc o pensie calculata dupa niste metode de tip "Robin Hood" sau "Iancu Jianu", pentru ca statul ia de la mine sa tina in viata lenesi cronici si tigani bor.ati. Nu am nevoie de acesti oameni in jurul meu, nu contribuie cu nimic, sunt doar intretinuti. Vreau ca statul sa-mi protejeze si mie interesele, anume sa am libertatea de alegere daca vreau sa intretin pe altii.
  • +2 (4 voturi)    
   aveti dreptate (Miercuri, 25 august 2010, 17:19)

   Dominik [utilizator] i-a raspuns lui Sargon

   Acelasi lucru il am si eu in minte. Nu vreau sa platesc ce vor ei sa-mi bage cu forta. Eu m-am decis deja, dau statul in judecata si am sa castig.
  • 0 (2 voturi)    
   Re: eu am o problema cu "alinierea" (Joi, 26 august 2010, 10:07)

   vop [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   ai dreptul si puterea de a alege....nu mai lucra ca angajat, fii propriul tau destin si alege cand si cum sa-ti platest taxele....
  • -1 (3 voturi)    
   SARGON (Joi, 26 august 2010, 11:14)

   elena [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Pentru astfel de pretentii, du-te in Papua Noua Guinee sa faci ce vrei tu. Aici trebuie sa respecti legile statului, daca fiecare ar plati ce-l duce capul ar fi anarhie. Unde se intampla ceea ce spui? Vreau sa ma duc si eu acolo
   • +2 (2 voturi)    
    Lenutzo (Joi, 26 august 2010, 16:12)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui elena

    Lenutzo, aproape ca m-ai convins. Ce bine stii tu sa le zici... ca din carti.

    Argumentul [sofistic] al anarhiei , m-a uns la inima. Dar cum se numeste situatia inversa anarhiei, cea spre care ne indreptam acum cu toata viteza inainte? Cumva se numeste STAT TOTALITAR? Vai, vai...

    E bine mai sa respectam legile intotdeauna si in orice situatie! Asa sa faci! Cind voi ajunge eu la putere, voi da o ordonanta prin care tu vei fi obligata sa faci sex oral cu toti jandarmii. Iar tu vei accepta bucuroasa, pentru ca "trebuie sa respecti legile statului", altfel ar fi anarhie.

    Iar sa spui ca statul poate comite abuzuri sau ca cetatenii ar trebui sa se revolte (ca-n '89) e curata blasfemie.

    Ai dreptate, sint un blasfemiator al statului social (obez)!
  • 0 (2 voturi)    
   culmea prostiei - cu argumente (Joi, 26 august 2010, 11:47)

   Mihai D> [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   Puteti sa intrati linistiti in greva fiscala. In prezent, Statul nu stie nominal cine are de platit aceste impozite, se bazeaza doar pe naivitatea contribuabilului persoana fizica. Va sti de-abia la anul, cand firmele depun declaratia 205 (de-abia de acolo afla ce are de facut). Chiar si asa, in declaratia 205 firmele nu spun in ce luna au retinut anticipat impozite pe venit (deci implicit cand au platit drepturi de autor), ci doar cat si cui. Iar in documentul pe care il primiti tot la anul de la firme ca sa completati declaratia 200 (200 si 205 trebuie sa "se pupe" in sistemele lor) va fi trecuta doar o suma totala, pentru fiecare dintre cele doua semestre. Morala povestii e ca pana la sfarsitul anului Statul e orb. ORB si IDIOT!

   BTW, nu sunt contabil, sunt doar IT-ist. Am un prieten programator pe care il ajut sa plateasca mai putine impozite, ca se intampla sa am si o firma. Si cu putin efort, poti sa afli si cum functioneaza fiscul in interior - nu e nimic extraordinar, ca ar trebui sa gandeasca prea mult.
  • -1 (3 voturi)    
   moartea si taxele (Joi, 26 august 2010, 11:54)

   antiSargon [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   moartea si taxele SUNT SINGURELE CERTITUDINI peste tot in lume. Zi un care stat nu se platesc taxe?

   1) Daca ai un accident la Arad si spitalul tau e la Bucuresti te lasam sa crapi?!

   2) tot asa au zis si cocalarii care n-au muncit si n-au contribuit la pensii, dar care acuma isi cer "dreptul" la venit minim garantat si pensie minima.

   Fara acesta "forma de tilharie" n-ar fi nici drumuri, scoli,politie. Esti cumva inger si zbori?!?
   • +2 (2 voturi)    
    stiu ca in Suedia exista doar doua impozite (Joi, 26 august 2010, 14:53)

    Sargon [utilizator] i-a raspuns lui antiSargon

    Stiu ca in Suedia exista doar doua impozite, iar in Maldive doar un singuur impozit.

    Pentru cei care nu stiu sa citeasca (invatamintul de stat creeaza analfabeti pe banda rulanta) , repet ca aici nu discutam despre IMPOZITE, ci despre CONTRIBUTII la asigurari sociale obligatorii.

    Daca nu cunoasteti diferenta, duceti-va pe fundul oceanului si ramineti acolo!
  • -1 (1 vot)    
   greva (Vineri, 27 august 2010, 11:26)

   heloo [anonim] i-a raspuns lui Sargon

   1) Eu lucrez la privat,si nu ma intreaba nimeni daca vreau sa "beneficiez" de serviciile spitalelor de stat, dar cu toate astea platesc.
   2) Acelasi lucru....
 • +8 (8 voturi)    
  parul (Miercuri, 25 august 2010, 11:14)

  Silviu [anonim]

  Cred ca ai nostri guvernanti nu asculta decat atunci cand sunt loviti cu parul .
  Mi se pare corect sa fie o singura declaratie - online pe baza de CNP si conturile de virat sumele pe baza unei referinte.
  Operativitate si simplitate.
  • +2 (2 voturi)    
   glumesti!? (Miercuri, 25 august 2010, 14:55)

   andreea [anonim] i-a raspuns lui Silviu

   idee e minunata, dar gandeste-te ce se va intampla cu ea. va intra intr-un sistem care nu functioneaza, operat de incompetentii angajati la stat...
 • +8 (8 voturi)    
  declaratii (Miercuri, 25 august 2010, 11:15)

  jean [anonim]

  Asa fac contabilii luna de luna ,si la A.F. si la itm ,somaj, sanatate ,pensii, garda financiara si nimeni nu-i crede!!!!!
  • +2 (4 voturi)    
   contra cost (Miercuri, 25 august 2010, 15:45)

   janine [anonim] i-a raspuns lui jean

   Da, dar contabilii sunt platiti sa faca asta de firmele pentru care lucreaza. O fac in timpul lor de lucru.

   Un PFA sau o persoana care lucreaza pe DDA isi va lua din timpul de lucru, in care face altceva, pentru ca are alta meserie (ca nu sunt toti experti contabili) pentru a se plimba lunar la 2/3 institutii ca sa-si depuna declaratiile si sa-si plateasca contributiile.

   Asta e diferenta. Nu contestam faptul ca trebuie sa platim, cum spune si autorul articolului, ci modul aberant si neprofesionist in care inteleg reprezentantii statutului sa ne ia banii.
   • +1 (3 voturi)    
    rectific :-) (Miercuri, 25 august 2010, 15:58)

    janine [anonim] i-a raspuns lui janine

    M-am exprimat oarecum aiurea, indignata de situatia de azi.

    De fapt, nu consider ca e normal nici ca firmele sa depuna 5 declaratii pe luna si sa stea la 5 cozi diferite. Asta greveaza inclusiv statul ala "obez" la rindul lui, ca si functionarii aia de la ghisee ar fi mai putini daca s-ar depune mai putine declaratii.
   • 0 (2 voturi)    
    contabilitate (Joi, 26 august 2010, 7:57)

    fat frumos [anonim] i-a raspuns lui janine

    Contabilii nu sunt platiti sa descurce ce incurca statul sau functionarii lui incompetenti. Contabilitatea nu inseamna alergatura lunara pe la "n" institutii de stat.
 • +6 (10 voturi)    
  ssss (Miercuri, 25 august 2010, 11:17)

  acinigrev [anonim]

  greva fiscala ar trebui sa facem cu totii nu doar o parte, ca se pare ca statul nu face nimic
 • +6 (8 voturi)    
  Rezon! (Miercuri, 25 august 2010, 11:24)

  Nicu Panaitescu [anonim]

  Mare dreptate aveti Dle. Ghinea! Personal nu am astfel de venituri, dar stiu oameni care au si sunt la fel de indignati. Sa nu credeti ca pentru firme e altfel! Aceste imbecilitati noi le simtim pe pielea noastra, la un loc cu imbecilitatea functionarilor de la ghisee si a inspectorilor fiscali de foarte multi ani. De mult prea multi....
 • +15 (17 voturi)    
  self-employed in USA (Miercuri, 25 august 2010, 11:25)

  angel [anonim]

  Daca afla americanii cum merg lucrurile, rad si cu fundul de noi.
  Acolo, ca self-employed, platesti in fiecare an,pana la 15 aprilie, taxele pe care la datorezi, si numai la IRS.
  O singura data, fie trimiti prin posta un cec (vechea varianta) fie o faci online.
  Pensie? E treaba ta daca vrei sa nu pensie, si cit contribui, esti liber sa alegi. Ajutor de somaj? La fel.
  Sanatate? Iti cumperi daca si de unde vrei asigurare.
  • +8 (14 voturi)    
   Corect! Vrei, platesti! Nu vrei, nu platesti! (Miercuri, 25 august 2010, 11:32)

   Sargon [utilizator] i-a raspuns lui angel

   D-aia americanii sint cu 100 de ani inaintea noastra....au inteles cind statul isi bate joc de ei! In Romanica, concetatenii nostri se ingramadesc sa plateasca cind si cit le cere statul! Natiune de mioare obediente!
   • -4 (6 voturi)    
    :) (Miercuri, 25 august 2010, 12:25)

    rochiri [anonim] i-a raspuns lui Sargon

    Cred totusi ca America e in fata noastra pentru ca ei au democratie de peste 200 de ani.
    Oricum sistemul american de taxe nu intalnesti nici in Europa de Vest , poate doar in Elvetia
    • +3 (3 voturi)    
     Americanii (Miercuri, 25 august 2010, 15:39)

     aac [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

     au republica NU democratie (sau cel puțin așa se laudă). E doar o mică corectură. :)
     • +3 (3 voturi)    
      Pai e si una si alta (Miercuri, 25 august 2010, 18:29)

      mihalache [anonim] i-a raspuns lui aac

      Diferenta de restul lumii e ca 'founding fathers', care au simtit pe pielea lor ce inseamna sa te jupoaie statul (englez, in speta) s-au chinuit ani de zile sa scoata o constitutie care sa fie cu adevarat in interesul cetateanului, in care statul sa aiba doar rolul de a proteja omul de rand si, mai ales sa poata fi prevenite abuzurile.

      Dar vorbim de o generatie exceptionala (Washington, Jefferson, Franklin, Payne) influentata de gandirea la moda la acea vreme, si anume ceea ce numim azi liberalism clasic. Intre timp au venit Keynesii si Krugmanii si nimeni nu-si mai permite sa gandeasca un stat fara componenta sociala, ca-i sar socialistii in cap.
  • +7 (13 voturi)    
   americanii... (Miercuri, 25 august 2010, 12:33)

   Camelia B [anonim] i-a raspuns lui angel

   Americanii (ma refer la oficiali, nu la americanul de rând) stiu foarte bine care este situatia din România si le convine. Intr-o tara cu asemenea coruptie este mai usor sa convingi guvernul ca are nevoie de impurmuturi de la FMI sau BM si asfel sa ii indatorezi pe termen lung si sa il obligi sa incheie contracte cu firme americane (vezi contractul cu Bechtel).
   • +1 (7 voturi)    
    exact...e diferenta inre oficiali si omul de rand (Miercuri, 25 august 2010, 12:44)

    angel [anonim] i-a raspuns lui Camelia B

    In ciuda politicii lor externe, americanii au dat si continua sa dea lumii o multime de lucruri.
    Cit a contribuit Romania la progresul lumii?
    CInd traiesti in State o vreme mai indelungata poti face comparatiii si sa intelegi de ce. Exemplele cu FMI si Bechtel sint nerelevant, companiile americane produc bunusi si servicii, nu exista ca sa traga tepe peste tot.
    • +1 (5 voturi)    
     esti naiv prietene (Miercuri, 25 august 2010, 13:09)

     ovys [utilizator] i-a raspuns lui angel

     Mai devreme sau mai tarziu vei regreta ca gandesti asa.
     Eu deja am inceput sa regret.
     Doar sintagma "progresul lumii" ar trebui sa-ti dea ceava de gandit.
     No ofence...
  • -1 (1 vot)    
   Poti sa fi sigur ca stiu (daca ai auzit de NSA)... (Miercuri, 25 august 2010, 12:43)

   Bucur [anonim] i-a raspuns lui angel

   Dar ce ai vrea sa faca? Un nou razboi de impunere a democratiei ca in Iraq si Afganistan? Inca nu sunt nici alea castigate.
 • +5 (15 voturi)    
  Suntem niste idioti (Miercuri, 25 august 2010, 11:31)

  valica [anonim]

  Suntem niste idioti pentru ca acceptam mizeriile astea.

  Primul comentariu este absolut corect si atat.

  Vreau sa imi pot ALEGE daca platesc sau nu la stat sau catre un sistem particular de pensie & sanatate.

  Asa ceva este inacceptabil.

  Eu personal am decis sa dau in judecata statul roman pentru aceasta ingradire.

  Asa va sfatuiesc si pe dvs. Si NU, NU mai platiti aiurea statului roman mizerabil tot felul de taxe.
 • +6 (8 voturi)    
  ATI PUNCTAT EXCELENT - FELICITARI! (Miercuri, 25 august 2010, 11:32)

  DRAGULANESCU NICOLAE [anonim]

  Draga domule Ghinea,
  Ati descris, sintetizat si problematizat EXCELENT birocratia fiscala medievala din Romania de azi! Niciun comentator - si avem destui! - nu a reusit pana acum aceasta performanta pentru care va felicit!
  Consider ca modul in care functioneaza sistemul de colectare a taxelor si impozitelor in administratia publica centrala este o RUSINE NATIONALA - ar trebui sa stie si guvernantii. care beneficiaza de banii nostri colectati in acest mod!!!..Le sugerez sa se inspire din modul in care lucreaza unele servicii de colectare a texelor si impozitelor in administratia publica locala (de ex. la Constanta sau in sectorul 6 din Bucuresti)....De ce la nivel central nu se pot instaura RESPECTUL FATA DE CONTRIBUABIL SI CERINTELE SALE? Rog pe cei care mai citesc comentariul dv. sa inteleaga aberatia celor TREI COZI LUNARE SUPLIMENTARE (deci PREZENTA PERSONALA LA GHISEU - indiferent de costurile in timp, bani si nervi implicate) si necesitatea aplicarii propunerilor judicioase ale autorului acestui text...Poate ca si alti comentatori vor vedea IN FINE aberatiile birocratiei fiscale centrale din Romania si vor insista in sensul demerului dvs...
  Inca odata va felicit!!!...
 • +7 (9 voturi)    
  Doar greva fiscala? Slabut! (Miercuri, 25 august 2010, 11:35)

  AlinN [anonim]

  Romania are o administratie invechita care functioneaza dupa hartoage si stampile. In aparenta totul este controlat si paracontrolat, serios, iar in esenta Romania este probabil cel mai corupt stat din UE.
  In administratia romana nu s-a auzit de calculator, de completare de formulare online. Administratia romana este inca in anul 1800.
  Sunt n-spe situatii in care trebuie sa aduci o dovada de la o institutie a statului pentru a putea face altceva la o alta institutie a statului.
  De ce merge treaba asa de prost? Pai pentru ca suntem noi prostii. Noi care suportam. Sunt natii care se revolta mai repede in fata kafkaismelor statului. 200 de membrii ai comunitatii se duc si refuza o tampenie. Dupa ce administratia locala se adapteaza situatiei de acolo, alte administratii preiau adaptarea si evita tampenia.
  Noi suntem lasi si inerti. Niste mamaligi.
 • +13 (13 voturi)    
  :( (Miercuri, 25 august 2010, 11:37)

  calin [anonim]

  Nu esti/suntem prosti dar pur si simplu NU suntem contabili si cand am optat pentru PFA la norma de venit sau drepturi de autor, stiam ca nu e nevoie de contabil specializat.
  Eu nu inteleg o chestie... Pe tine ca si PFA (sistem real sau norma de venit) cei de la finante te au in evidenta si stiu exact care iti sunt veniturile (lunare sau anuale). De ce nu pot ei sa comunice cu cei de la pensii de la somaj si de la sanatate si apoi sa-ti vina acasa instiintarea cu suma exacta pe care o ai de platit?
  Vedeti voi, in Romania descentralizarea s-a facut doar de dragul conceptul dar defapt aceste institutii comunica prin intermediul cetateanului care trebuie sa faca pe rolul postasului si sa plimbe hartii si copii dupa hartii de la o institutie la alta.
  Mai grav e ca toate aceste "plimbari" trebuiesc facute in orasul resedinta de judet ori daca tu locuiesti intr-o alta localitate trebuie sa pierzi o zi de lucru ca sa te duci in resedinta de judet culmea pentru a da bani statului...
  • +3 (5 voturi)    
   nu o zi, mai degraba 3 (Miercuri, 25 august 2010, 12:18)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui calin

   ... ca sunt mai multe birouri ... doar pentru CASS am pierdut jumatate de zi, si asta era inainte de "reforma" actuala ...

   Eu nu le depun ... sa ma umfle cu politia sau sa trimita recuperatorii ... oricum lucrez doar pentru chirie si mancare de 6 ani ...
 • +4 (6 voturi)    
  SUBSCRIU ! (Miercuri, 25 august 2010, 11:38)

  eu [anonim]

  Eu sunt PFA si pot sa va spun ca sunt la fel de indignat. Isi bat joc efectiv de noi. Ideea de PFA ar trebui sa fie ca un om VREA SA FIE BUN CU STATUL, sa inregistreze LEGAL niste venituri si cheltuieli SI SA PLATEASCA TAXELE AFERENTE - IAR ASTIA ISI BAT JOC DE NOI EFECTIV
 • +6 (8 voturi)    
  cum facem? (Miercuri, 25 august 2010, 11:42)

  salas [anonim]

  Cum facem, domnule Ghinea ca manifestul dumneavoastră să aibă ecou? Am inteles că vorbiţi foarte serios si va susţin (ieri mi-am pierdut doi ani din viaţă cu nervii pe care mi i-am făcut referitor la aberaţia anului), dar cum facem ca indemnul dvs să prindă contur, să se materializeze? Pe ei, articolelel din presă îi lasă rece, noi trebuie să luăm poziţie. De ce în Grecia se poate şi la noi nu? Românii au exercitiul umilinţei mai bine inrădăcinat? Trebuie să trecem dincolo de protestul pe hârtie sau online să să le facem să le trebure curul puţin.
  • +1 (5 voturi)    
   O solutie ar fi sa ne organizam (Miercuri, 25 august 2010, 17:19)

   1_alex [utilizator] i-a raspuns lui salas

   Daca vreti cu adevarat sa avem o sansa impotriva caracatitei monstruoase numita stat, stat condus la ora actuala de incompetenti, ce promulga ordonante de urgenta pe genunchi, trebuie sa ne unim eforturile intr-o asociatie pentru apararea drepturilor si libertatilor micilor intreprinzatori (pfa, asociatii familiare, intreprinderi mici si mijlocii) dar si a cetatenilor.

   Ne organizam, platim o echipa permanenta de avocati ce vor ataca pe toate fronturile (instante, curtea constitutionala, cedo, etc.) aberatiile legislative prezente si foarte posibil viitoare, in plus ne vom coordona eforturile atunci cand protestam sau decidem greva fiscala.

   Cateva idei pentru care merita sa luptam:
   - stabilitatea legislativa, cele 6 luni minime pana la aplicarea de modificari in codul fiscal (majorarea tva peste noapte, introducerea de biruri noi tot peste noapte, etc.);

   - abrogarea dreptului guvernului de a da ordonante de urgenta (OG) atat timp cat nu a fost declarata starea de necesitate iar OG-urile sunt temporare si legate strict de starea de necesitate;

   - abrogarea aberatiilor legislative din prezent si inlocuirea cu legi transparente si clare (fara conceptul de norme de aplicare).

   Unde-i unul nu-i putere, unde sunt multi.. 100.000, 250.000, 500.000+ membri.. ne vom recastiga drepturile fundamentale constitutionale!

   Imi aduc aminte ca printr-o asemenea asociatie si in urma a catorva ani de lupte, deponentii cu banii imobilizati la CEC asteptand randul la traditionala dacie, in ciuda sanselor infime au castigat compensatii, deci este o metoda foarte viabila.
   • -1 (3 voturi)    
    aceasta este SOLUTIA (Miercuri, 25 august 2010, 17:38)

    nouvelobs [anonim] i-a raspuns lui 1_alex

    am promovatt-o in tara inca din anii 90...
    din pacate cu tot efortul meu ..atunci oamenii erau mai atenti sa supravietuiasca iar avocatii erau fosti securisti in marea lor majoritate..

    acum: de ce nu?
    avem avocati tineri, unii au facut specializari in UE..la atac.
    desi sunt in diaspora ma inscriu fara rezerve intr-o asociatie si sa contribui!
    cine? cand? cum?
   • +2 (4 voturi)    
    exista think tank-uri libertariene (Miercuri, 25 august 2010, 18:17)

    retelist [utilizator] i-a raspuns lui 1_alex

    Exista citeva think tank-uri libertariene romanesti, care incearca sa se organizeze pentru a proteja cetateanul impotriva abuzurilor statului:

    www.ecol.ro
    www.cadi.ro
    http://mises.ro/
    www.cised.ro
 • +6 (8 voturi)    
  alt aspect (Miercuri, 25 august 2010, 11:43)

  viscu [utilizator]

  atrag atentia asupra altor aspecte al OUG 58. Nota de fundamentare pentru cine nu citit-o : "Intrucat nivelul veniturilor bugetare a fost profund afectat de criza economica si financiara, pentru realizarea unui echilibru intre nivelul veniturilor si cel al cheltuielilor, corelat cu obiectivele macroeconomice,datorita necesitatii implementarii unor masuri de largire a bazei de impozitare, precum si de majorare a unor impozite in domeniul impozitelor directe si in domeniul impozitelor si taxelor locale,
  Avand in vedere necesitatea eliminarii, cat mai urgent posibil, a incompatibilitatii Legislatiei nationale privind recuperarea pierderilor realizate prin sediile permanente din strainatate ale persoanelor juridice romane cu dispozitiile art. 49 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, pentru evitarea declansarii procedurii de infringement,tinand seama de faptul ca nepromovarea prezentului act normativ ar avea drept consecinte negative cresterea deficitului bugetar,
  in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta ".

  Asadar eu ca contribuabil inteleg ca guvernul si bugetul asigurarilor de stat sunt in aer si au nevoie de bani. sa vedem cum fac rost de ei.

  Mai de parte din aceeasi ordonanta : " Art. III
  (1) Orice venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, se impoziteaza cu cota de impozit pe venit.
  (2) Asupra veniturilor prevazute la alineatul precedent se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj.


  Asadar PROBLEMA SE REZOLVA IN FELUL URMATOR : CETATEANUL “DATOREAZA”.
  INCEPE SA IMI FIE FRICA SA TRAIESC IN ROMANIA. DACA DL BOC MAINE DA O OUG CA DE POIMAINE II DATOREZ 50% DIN VENIT SAU CASA SAU ALTCEVA ?
  • +6 (6 voturi)    
   a dat deja ... (Miercuri, 25 august 2010, 12:19)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui viscu

   ... ca ii datorezi retroactiv bani din 2005 incoace conform cu o lege votata in 2006 ...
 • +4 (6 voturi)    
  Facebook (Miercuri, 25 august 2010, 11:44)

  gelu [anonim]

  Am creat un event pe facebook, pornind de la articolul acesta:

  http://www.facebook.com/event.php?eid=149695281716782

  Dati attend, sa vada Guvernul ca vorbim serios!!!
  • +2 (4 voturi)    
   am dat "attend" (Miercuri, 25 august 2010, 12:20)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui gelu

   ... chiar daca am numele real pe facebook ... sa vina sa ma ridice, m-am saturat de spart bani pe drumuri sa le dau lor declaratii pentru chestii pe care le au deja in baza de date.
  • -1 (1 vot)    
   GATA (Miercuri, 25 august 2010, 12:36)

   Iuliana [anonim] i-a raspuns lui gelu

   am aderat! Aderati si voi la http://www.facebook.com/event.php?eid=149695281716782
 • 0 (8 voturi)    
  Foarte ciudat - reiterez ideea (Miercuri, 25 august 2010, 11:45)

  rov [utilizator]

  Am mai enuntat parerea asta si o repet :

  Sunt doua variante :

  1 ACTUALII GUVERNANTI SUNT citez '' lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod'' SI AJUNG SA DISTRUGA STATUL ROMAN.

  ORI

  2 CINEVA (din ext sau int) VREA SA SABOTEZE STATUL ROMAN DIN INTERIOR bazandu-se pe calitatile guvernantilor citate mai sus.

  Asta daca vezi ce se intampla in finante, sanatate, politie, cu infrastructura, etc
  E de neinteles !!!!
 • +2 (4 voturi)    
  nu toti datoreaza (Miercuri, 25 august 2010, 11:48)

  viscu [utilizator]

  P.S.

  se pare nu toti "DATOREAZA", de exemplu avocatii nu datoreaza.
  Ei nu se califica la nota de fundamentare :
  "Intrucat nivelul veniturilor bugetare a fost profund afectat de criza economica si financiara, pentru realizarea unui echilibru intre nivelul veniturilor si cel al cheltuielilor, corelat cu obiectivele macroeconomice, datorita necesitatii implementarii unor masuri de largire a bazei de impozitare, precum si de majorare a unor impozite in domeniul impozitelor directe si in domeniul impozitelor si taxelor locale,
  Avand in vedere necesitatea eliminarii, cat mai urgent posibil, a incompatibilitatii Legislatiei nationale privind recuperarea pierderilor realizate prin sediile permanente din strainatate ale persoanelor juridice romane cu dispozitiile art. 49 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene, pentru evitarea declansarii procedurii de infringement, tinand seama de faptul ca nepromovarea prezentului act normativ ar avea drept consecinte negative cresterea deficitului bugetar, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta. "

  Din nou dublu standard, Ceilalti sunt cetateni de rang inferior si datoreaza, interesant
 • +2 (4 voturi)    
  inceput (Miercuri, 25 august 2010, 11:50)

  fat frumos [anonim]

  Depunerea declaratiilor si plata contributiilor respective de catre p.f.a., este doar inceputul. Sa vedeti cand veti primi notificari pentru restante inexistente, prin care sunteti somati la plata acestora, in caz contrar fiind amenintati cu executare silita. Si sa vedeti atunci drumuri si explicatii! Intrebati contabilii...
  • +1 (3 voturi)    
   fara explicatii (Miercuri, 25 august 2010, 12:58)

   nouvelobs [anonim] i-a raspuns lui fat frumos

   notificari de amenzi aiuritoare? am primit.
   platisem inainte de termen iar administratia financiara nu a fost in stare "sa proceseze" o fisha. apoi institutiile acestea platite din banii nostri au pretentia sa le facem noi treaba. itm, registrul comertului, anaf. birocratie cu prostie.melanj exploziv pentru nervii multora.
   solutia mea?
   nu am facut nimic! nici macar nu i-am sunat. cind a venit un inspector fical,un idiot la superlativ care vorbea perfect limbajul de lemn al "controlorilor de autobuz" i-am arat dovezile, hartiile si binenteles ca i-am pus in vedere ca actionez anaf-ul in judecata avand pe "teava" un avocat super competent. nu stiu ce au decis..pana acum nu au dat semn de "relansare" a scrisorilor cu amenzi. dar..never say never:((
 • +6 (8 voturi)    
  Greva fiscala (Miercuri, 25 august 2010, 11:53)

  T.O. Bobe [anonim]

  Subscriu indemnului la greva fiscala, nu numai din motivele invocate de Cristian Ghinea, ci si pentru ca, asa cum rezulta din textele respectivelor ordonante, statul anuleaza calitatea de persoana independenta a tuturor celor ce realizeaza venituri din drepturi de autor.

  Se vorbeste pretutindeni despre raporturi intre angajat si angajator. Or, nici scriitorii, nici artistii, nici muzicienii nu se afla in raporturi de subordonare fata de entitatile economice de la care incaseaza drepturi de autor.
 • +3 (7 voturi)    
  Romania e inca stat SOCIALIST (Miercuri, 25 august 2010, 11:54)

  lumiana [anonim]

  atata vreme cat statut inca ofera ajutoare sociale si pensie minim garantata pt totii lenesii si hotii ... practicand discriminarea pozitiva ... nu avem cum sa scapam de maririle de taxe si aberatiile asociate
 • +5 (7 voturi)    
  Foarte bun (Miercuri, 25 august 2010, 11:59)

  Iuliana [anonim]

  si realist articolul. Eu fac greva fiscala la plata contributiilor. Prea mare birocratia, servicii ioc si de furat se fura inca la greu... astia sunt majoritatea romanilor - furaciosi si asistati.
  Mi se pare aberant sa ma oblige sa ma asigur la sanatatea publica, sa ma oblige sa platesc pt pensie de stat si pt somaj, cand eu vreau sa beneficiez de aceste "minunate" servicii.
  Sunt de acord cu asistenta sociala, dar nu pt 70% din populatie cum e acum, ci DOAR pentru cei care au intr-adevar nevoie, sa se face controale la sange, iar platile sa se poata face f simplu, sa avem o decizie de impunere pt toate + sa se micsoreze procentele taxelor.
  • 0 (2 voturi)    
   corectare greseala (Miercuri, 25 august 2010, 14:40)

   Iuliana [anonim] i-a raspuns lui Iuliana

   cand eu NU vreau sa beneficiez de aceste "minunate" servicii
 • +3 (5 voturi)    
  Da greva fiscala si miscari de strada (Miercuri, 25 august 2010, 12:00)

  alex ionescu [anonim]

  DA hotarat.Asta voi face, nu voi plati. Sunt angajat si cu carte de munca, sunt si PFA si mai iau si DDA.
  Deja sunt bulversat.
  Am dat link si forward la toti pe care ii cunosc cu drepturi de autor. Rabda omu da si cand explodeaza mamaliga.

  IMBECILI si nesimtiti
  600 mii oameni trebuie sa iasa in strada
 • +2 (4 voturi)    
  mai este un aspect... (Miercuri, 25 august 2010, 12:01)

  minus [utilizator]

  prea putin discutat.

  Citez dintr-un articol din Capital
  Conform logicii Ministerului Muncii, persoanele care vor contribui, potrivit actualelor norme de aplicare a
  OUG nr. 58 din 2010, la sistemul public de pensii ar trebui să muncească 45 de ani, pentru stagiul minim de cotizare, si cel puțin 90 de ani, pentru un stagiu
  complet, pentru a primi pensie.

  Conform normelor, stagiul de cotizare în
  sistemul public de pensii pentru persoanele cu venituri profesionale se stabilește prin aplicarea asupra perioadei de cotizare a raportului dintre cota de contribuție individuală (10,5%) si cota de contribuție de asigurări sociale aprobată pentru locurile de muncă în condiții normale, adică 31,8%. Practic, stagiul va fi determinat ca raport între 10,5% si 31,8%, reprezentând aproximativ 1/3 din perioada de cotizare.
 • +1 (5 voturi)    
  110% de acord (Miercuri, 25 august 2010, 12:03)

  Catalin [anonim]

  1. Bun, alte taxe. Nu-mi convin, dar nu asta e ideea articolului. Dar macar sa nu isi bata joc cu declaratiile lor idioate facute in dorul lelii, cu depunerile lunare. Astea de ce nu se pot depune anual ca decl 200?
  2. Sfat: uitati ce spune Seitan! Cind vine fiscul peste 3 ani, credeti ca mai stiu ei ce a spus la TV Seitan? Stiu ce spun!
  3. Penalitatile ar trebui corelate cu venitul. Megafirma sau buticar, platesc aceasi amenda. Pentru primii, un fleac, pentru ceilalti, posibil faliment.

  PS Felicitari pentru articol. Dar sa stiti ca mai toate firmele fac acelasi stupizenii luna de luna pentru angajati. Reforma ar trebui sa fie totala, nu numai pt PFA.
 • +3 (7 voturi)    
  de ce greva? (Miercuri, 25 august 2010, 12:03)

  Gabi [anonim]

  nu mai bine hipercorectitudine?
  Guvernul doreste 3 declaratii lunare. PERFECT
  Nu am putea sa trimitem prin posta cate 3 declaratii saptamanal ( rectificative de ex)?
  Si daca se poate una si pe adresa guvernului sa fim siguri ca nu se pierde?
  Ca poate ne desteptam pe parcurs si descoperim ca am gresit vreo zecimala ceva?
  Si daca tot vor informatii cu privire la diversi coeficienti, poate cerem si noi in virtutea legii cu privire la dreptul la informare detalii cu privire la cheltuielile bugetare. Si cand spun detalii ma refer la Factura, furnizor, produse achizitionate, preturi, op-uri....
  • +1 (5 voturi)    
   perfect de acord (Miercuri, 25 august 2010, 12:24)

   stefan2008 [utilizator] i-a raspuns lui Gabi

   Mi se pare cea mai buna varianta. Scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nici macar nu-ti mai bati capul cu nr de inregistrare.
 • +1 (3 voturi)    
  greva fiscala? (Miercuri, 25 august 2010, 12:06)

  zwt [anonim]

  @Cristian Ghinea: sa presupunem ca suntem 2 pentru greva, Cristian Ghinea si cu mine. Cel mai probabil vom lua niste amenzi contraventionale. Si apoi fie depui contestatie/deschizi proces impotriva cuiva din stat (nu mi-e clar impotriva cui), fie o platesti si te conformezi ca sa nu-ti mai iei. Sa presupunem ca mergem pe varianta contestatie/proces, cum facem?
  • +3 (5 voturi)    
   Cu mine sunteti trei (Miercuri, 25 august 2010, 12:33)

   zexe [anonim] i-a raspuns lui zwt

   Vreau sa fiu un contribuabil cinstit, dar respectat. N-am de gand sa ma las siluit in fiecare luna si sa mai si platesc pentru asta. Daca vor banii inainte, ca niste curve, nu eu ar trebui sa stau in genunchi.
   Deci suntem trei :)
 • +1 (3 voturi)    
  buna dimineata (Miercuri, 25 august 2010, 12:18)

  stefan2008 [utilizator]

  Welcome to the club !
 • +3 (7 voturi)    
  si marmota (Miercuri, 25 august 2010, 12:31)

  mircea [anonim]

  O singura declaratie????!!! On-line???!!! In Romania???!!
  Pai asta presupune ca trei institutii ale statului sa se coordoneze administrativ plus ministerul de finante si sa mai existe si un sistem informatic comun si functional. Asta implica sa mai faca x acte normative, protocoale de colaborare si schimburi de metri cubi de adrese doar ca sa se poate apuca de discutat despre subiect. Pasul doi licitatii de achizitionat serviciile IT, licitatii de achizitionat servere de baze de date(cine plateste?), contestatii la licitatii, contestatii la contestatii samd.... si la implementare erori de sistem, coordoneaza-te cu 3X42 de institutii la nivel local, angajatii nu stiu sa opereze sistemul trebuiesc pregatiti si tot asa..... cand termina tot si merge brici vine un alt Vladescu si zice.... dom'le am analizat si nu ii mai impozitam pe astia ca ne-am dat seama ca ne costa de 2 ori mai mult adunatul banilor decat ce incasam de la ei. Din pacate sunt cazuri concrete de situatii de genul asta, asa ca nu se mai apuca nimeni de buna voie si din entuziasm de "exercitii reformatoare" care mor la nastere din cauza diformitatilor.

  Din pacate inertia si constrangerile unui "sistem legislativ administrativ" expirat si inflexibil fac schimbarea de 1000 de ori mai grea si complicata decat ar trebui sa fie.

  Pe de alta parte, cu cat tipa cineva mai tare cu atat cresc sansele ca lucrurile sa se schimbe. (poate in bine, de data asta :D)
  • +1 (1 vot)    
   taxe in Spania (Joi, 26 august 2010, 1:56)

   Daria Barbu [anonim] i-a raspuns lui mircea

   In Spania, se face o singura declaratie de venit, anual, poate fi facuta on-line, se plateste la orice banca (stie banca in ce cont), sau poti mentiona contul tau si Fiscul isi ia singur partea (ce ai declarat tu), respectiv iti trimite bani in cont (daca rezulta ca de-a lungul anului ti s-au oprit prea multi bani).

   In fiecare an se trage linie dpdv impozite: cine are de dat da, cine are de luat primeste inapoi. Se incepe anul de la zero.

   Daca ai evenimente extra (vinzare-cumparare, mostenire, donatie etc. pe baza de act notarial), te duci la primarie si functionarul completeaza el formularul. Fiind toate sumele la vedere in formular, poti verifica si se recomanda s-o faci. Am vazut cum acesti functionari gresesc si de o mie de euro pentru ca nu stiu sau n-au chef sa citeasca sau nu sunt atenti. Dar poti reclama si se rezolva.

   PFA: are de platit trimestrial TVA (un formular care se prezinta la banca), lunar asigurari sociale (le dai contul si iau ei cit trebuie), si impozit pe venit (trimestrial sau anual, o data cu declatatia de venit, in functie de activitate, de asemenea un formular de platit la banca).

   Daca nu ai chef sa te ocupi de declaratia anuala de venit (de exemplu) poti plati o firma care se ocupa de asta contra 60-100 euro.
 • -9 (13 voturi)    
  sa vi se treaca salariul real pe cartea de munca!! (Miercuri, 25 august 2010, 12:32)

  geo [anonim]

  sunteti jenant domnule. De fapt sunteti platit pe drepturi de autor, pfa pentru a nu plati contributiile la stat pentru salariul REAL! la PFA toti isi declara norma de venit pt impozitare desi ei castiga chiar si de 10 ori mai mult!

  Daca va deranjeaza sa completati formulare si sa le depuneti lunar, vorbiti cu angajatorul sa va treaca pe cartea de munca salariul REAL nu salariul MINIM cum aveti acum! Si in felul asta o sa scapati de cozi, de completat declaratii, de birocratie!

  Ce-mi plac mie marii deontologi care critica guvernul dar ei au pe cartea de munca salariul minim! SICTIR!
  • +6 (8 voturi)    
   altul care comenteaza din pom, (Miercuri, 25 august 2010, 12:42)

   demostene [anonim] i-a raspuns lui geo

   ba nene, afla ca eu am sistem real de impozitare, ca multi altii. bine ca arunci tu cu supozitii pe sistemul "stiu eu mai bine!!". ei bine, NU STII. nu toate pfa-urile desfasoara activitati care se incadreaza la norma de venit. de cand sunt pfa, platesc la TOT ce castig. absolut tot. normal ca ma deranjeaza sa ma duc LUNAR in 3 locuri diferite. e sinistru. dar pe dumneata te doare undeva, ca angajat rupt de lume ce esti, pentru care se plimba altii luna de luna. halal...
  • +3 (7 voturi)    
   @geo (Miercuri, 25 august 2010, 12:47)

   alex ionescu - angajat in romania [anonim] i-a raspuns lui geo

   Domnu' geo, sunteti un geo cu g mic :-)
   Sunteti varza domnu geo.

   Respectele mele domnule geo.
  • +6 (8 voturi)    
   Pe ce planeta traiesti, tata? (Miercuri, 25 august 2010, 12:51)

   minus [utilizator] i-a raspuns lui geo

   "la PFA toti isi declara norma de venit pt impozitare"

   Vorbești de respectarea legii si habar nu ai ce spune legea? Poți sa ajungi ministru.

   Dar ATENȚIE, ai concurenta mare... tara e plina de buimaci! Unul din ei declara de dimineață ca "La mine nu au ajuns asemenea informații"....
  • +1 (3 voturi)    
   Poti sa dai detalii? (Miercuri, 25 august 2010, 13:03)

   DanBruma [anonim] i-a raspuns lui geo

   Despre ce salariu vorbesti, d-le?
  • -1 (1 vot)    
   dus... (Miercuri, 25 august 2010, 19:10)

   dorian gray [anonim] i-a raspuns lui geo

   "la PFA toti isi declara norma de venit pt impozitare desi ei castiga chiar si de 10 ori mai mult!"
   asta in care tara? de contabilitate in sistem real ai auzit?
 • +1 (3 voturi)    
  internetul poate sa mobilizeze (Miercuri, 25 august 2010, 12:34)

  Alex Ionescu [anonim]

  1.Articolul trebuie sa circule, dar sa nu circule degeaba, genul "lasa ba ca eu trimit declaratiile, sa faca altii greva".

  deci luat atitudine si dat mai departe.
 • +1 (3 voturi)    
  hehehee (Miercuri, 25 august 2010, 12:48)

  karin [anonim]

  Sunt de acord cu tine.
  Iar aici
  "Nu doar ca ai de completat trei declaratii lunar, dar mai sint si diferite intre ele. De ce? Ca asa vor muschii lor de birocrati. De ce nu una singura, anuala si online cind pot fi trei diferite si lunar? "
  as avea si o idee de raspuns.
  Pentru ca Guvernul are urgenta nevoie de bani. Daca se poata ieri :D.
  Si pentru placerea puterii de-a nu-i lasa sa creeze in pacea lor pe oamenii care lucreaza pe DDA sau PFA ;).
  Ori pentru razbunarea puterii pe media neaservita :D. La
  comportamentul pe care il au aceste personaje, chiar ajung sa cred ca e ori placere sadica, ori razbunare...sau si/si.
 • +1 (3 voturi)    
  declaratie pe venit (Miercuri, 25 august 2010, 12:59)

  Gepo [anonim]

  sunt multe solutii care se pot gasi, toate legale.... trebuie doar sa avem putina imaginatie. In loc sa ne vaitam, mai bine ne unim si gasim solutii. Important este sa platim cat mai putin si legal.

  Un exemplu, in canada pana acum 15 ani erau armele de foc la liber. Guvernul a introdu obligativitatea inregistrarii lor. Ce au facut oamenii.... au trimis hartii la guvern ca ei nu stiu ce fel de arma au, nu stiu sa completeze hartiile si asa programul nici pana in ziua de azi nu s-a terminat. Ce se intampla la noi in tara numai de noi depinde, oricat am parea de fricosi, dezorganizati, manipulati. Sa nu ne gandim ca suntem putini.... eu cred ca chiar si 10 mii de oameni fac diferenta, cu cionditia sa fie disciplinati.
 • 0 (4 voturi)    
  Supermisto si cool reforma lui Boc (Miercuri, 25 august 2010, 12:59)

  DanBruma [anonim]

  Cum, nu sintem pe vremea lui Nastase? Pai cum se poate asa ceva? Adica pe vremea lui Boc si Basescu sa existe un asemenea articol negativ impotriva administratiei? Articol scris directorul Romanian Center for European Policies. Visez.
 • +4 (6 voturi)    
  unii de 20 de ani urla.. (Miercuri, 25 august 2010, 12:59)

  Rhodos [utilizator]

  Stimati colegi de suferinta, toti contabilii din tara asta, si toti patronii din tara asta urla de 20 de ani ca este o imbecilitate sa depui la 3 (chiar 5 daca pui si finantele si itm-ul pentru state plata)institutii declaratii cu aceleasi date.
  Noi toti platim de fapt 5 intistutii care nu sunt in stare de atat timp sa unifice bazele de date. in fiecare luna, toti contabilii stau la cozi uriase de 5 ori, nu de 3, ca statul sa stie cui sa ii ia banii.
  Va felicit din inima pentru intrarea in randul idiotilor din tara asta, "care suntem" toti de altfel.
  eu sunt de acord cu greva fiscala dar e degeaba din pacate :(
 • -3 (3 voturi)    
  Da (Miercuri, 25 august 2010, 13:05)

  m [anonim]

  Asa cum fiecare dintre noi cind cumpara ceva i-si face un calcul prealabil,tot asa si cind faci o afacere trebuie sa stii cit incasezi,cit datorezi statului si cu ce ramii.Da,din acest punct de vedere trebuie sa fii contabil chiar daca esti inginer si ai privire inteligenta.Si afara unde te duci trebuie sa-ti faci contabilitatea,nu stii sunt oameni de meserie pregatiti pentru astfel de lucrari si contra cost i-ti fac socotelile,depun declaratiile si achita datoriile la stat.
  Ce atata vaicareala.Ca sistemul trebuie imbunatatit,perfect de acord si nu cred ca nu va fii asa.Ce ar fii sa facem noi cei din IMM greva fiscala si sa va luati banii peste sase luni cei de la bugetul de stat.Hai ce ziceti ,de acord!
  • +3 (5 voturi)    
   da ? (Miercuri, 25 august 2010, 13:49)

   marius [anonim] i-a raspuns lui m

   ce ar fi sa facem toti greva, sa vedem unde va tratati copii voi, cei din IMM, unde ii duceti la scoala, la medic, ce faceti cand va jefuieste un hot ?
   Sa lasam tezele cretine: statul roman e imbecil, talhar si cretin, precum si un mareeeeeee nesimtit. ca si toti care il apara.
 • -1 (1 vot)    
  Reglementari (Miercuri, 25 august 2010, 13:07)

  Lucian [anonim]

  Conform:
  http://www.cnpas.org/content/cnpas/others/presedinte%20cnpas/PARCALAB_CNPAS/2010/COMUNICAT%20OUG%2058%202010.doc

  daca se platea la pensii conform legii 19 (cu 31%) nu mai trebuie si cu cea noua
 • +3 (5 voturi)    
  sacul e pe terminate (Miercuri, 25 august 2010, 13:23)

  s [anonim]

  atata vreme cat, in conditiile date, ne calcam in picioare sa le dam bani din munca noastra si sa depunem niste aberatii de hartii facute pe genunchi de niste impotenti intelectual, nu se va schimba nimic, ei vor fura nestingheriti iar noi vom plati. pana cand? pana cand noi nu vom mai avea de unde sa platim si nu va mai fi nimic de furat. greva fiscala ar fi o solutie, luarea de atitudine, e o solutie. nu ii putem lasa sa ne sfideze halul asta.
 • +3 (5 voturi)    
  Astia din Guvern sunt dusi rau de tot cu pluta!!! (Miercuri, 25 august 2010, 13:30)

  Un alt prost [anonim]

  Am crezut ca eu sunt singurul prost din Romania, pltit din dreptuirile de autor, care nu-si poate completa declaratiile::)) Vizavi de articol, nu ar mai fi nimic de spus. Aceeasi metoda o voi adopta si eu, si anume nu voi plati nimic pana cand nu le va veni mintea la cap si ne vor usura aceasta munca de a plati taxele catre stat. Ideea este ca nu trebuie sa ne mai mire nimic in Romania(nu sunt simpatizant PDL, nici PSD nici PNL, etc), insa, cu siguranta, fac parte din Partidul Prostilor, adica a celor care au ramas intr-o tzara condusa de MARI IDIOTI.
 • +2 (4 voturi)    
  Suuupeeer (Miercuri, 25 august 2010, 13:35)

  Mircea C [anonim]

  imi pare (acum) rau doar de un lucru: ca n-am fost si eu in stare sa scriu toate acestea cu atata umor si atat de clar !
  subscriu total la acest articol.
  • +1 (1 vot)    
   eu da (Miercuri, 25 august 2010, 14:44)

   marius [anonim] i-a raspuns lui Mircea C

   eu am scris, dar nu m-a bagat in seama nimeni, deoarece nu sunt jurnalist.
   Li se rupe si lor daca nu e subiect de senzatie ori dac nu sunt implicati direct.
   ai impresia ca ei nu sunt romani ???
   nu cunosc alt peiorativ mai acid decat acesta: "esti roman"

   punct.
 • +4 (8 voturi)    
  un stat imbecil (Miercuri, 25 august 2010, 13:38)

  marius tipa [anonim]

  Un stat imbecil, retardat, cretin cu desavarsire. Ai nevoie de distonocalm numai cand te apropii de institutiile sale CRETINE. Si hoate, fireste.
  Mi-e scarba ca m-am nascut in romanica.
 • +4 (6 voturi)    
  Apel la spiritul civic (Miercuri, 25 august 2010, 13:43)

  Speedo [utilizator]

  In calitate de cetatean roman, cinstit, autorizat ca si PFA, bun contribuabil, solicit suportul Dumneavoastra in vederea organizarii unui protest oficial in fata Guvernului. In cazul in care sunt persoane interesate, va rog sa RASPUNEDTI acestui mesaj, subscrieti la "abonare prin email" si stabilim un loc "virtual" de dezbatere. Trebuie sa scoatem capul din nisip si sa facem ceva, in caz contrar vom fi jupuiti la nesfarsit!
  • 0 (2 voturi)    
   OK (Miercuri, 25 august 2010, 14:47)

   Iuliana [anonim] i-a raspuns lui Speedo

   dar sa facem un grup ceva pe facebook, cum e cel cu greva fiscala sau chiar pe acel grup sa discutam http://www.facebook.com/event.php?eid=149695281716782
 • +2 (4 voturi)    
  hoti si nemernici (Miercuri, 25 august 2010, 13:46)

  Soso [anonim]

  Adica de ce sa platesc fortat sanatatea din moment ce eu platesc oricum analizele, consultatiile si medicii + spagile respective. In plus, am ales sa nu mai merg si ma rog sa nu ma imbolnavesc tocmai ca sa dau mai rar pe la spitale si medici si acum sa dau bani cand nu beneficiez de absolut nimic din partea lor ? Au avut un an programul de 3 analize amarate si alea irelevante, iar acum ... ? Ia pensia de ce sa o platesc ? Ca oricum multi dintre noi nu o mai ajungem. Iar daca vreau bani pentru pensie sa ma lase sa aleg ce doresc eu, nu sa-mi ia cu japca banii. Hoti si nemernici. Ne-am obisnuit sa fim ingenunchiati si sa fim umili, iar ei profita. Oricum o lege intra in vigoare la 6 luni de la publicarea ei in monitor, deci e ilegal ce fac ei.
 • -1 (1 vot)    
  inscriere (Miercuri, 25 august 2010, 13:58)

  marius [anonim]

  cand am completat atcele pentru inregistrarea pfa, am ajuns in pragul unei crize de nervi ,mi se parea ca traiesc intr-o carte a lui kafka: numai rubrici cretine, create de niste retardati mintal. Cum de altfel gasim si in chestionarele de la militia rutiera, pentru permis auto, cum gasim - ca atitufine - intr-o sala de "judecata" unde un nenorocit platit cu 60 mil tropaie cu bocancii peste lege si nu citetse dosarele, de lene, in timp ce se poarta ca ultimul imputit, cum gasim peste tot in aceasta tara infecta, in care mi-e rusine ca m-am nascut si pe care imi vine sa vomit zilinc.
 • -1 (1 vot)    
  declaratii (Miercuri, 25 august 2010, 14:24)

  robert [anonim]

  Eu nu inteleg. Aceste declaratii sunt doar pentru PFA si drept de autor sau se includ si Intreprinderile Individuale si Familiale?
 • +4 (6 voturi)    
  Somaj?! (Miercuri, 25 august 2010, 14:31)

  Hubertus [anonim]

  Eu nu inteleg, cum vine asta: platesc contributie la somaj, dar nu am dreptul la indemnizatie daca cumva raman fara munca? Suna a ilegal si ilogic. Avocatul poporului pe unde e?!
  • +1 (3 voturi)    
   acolo e (Miercuri, 25 august 2010, 14:37)

   marius [anonim] i-a raspuns lui Hubertus

   cufundat in intunericul care l-a creat. acolo e.
 • +1 (3 voturi)    
  Suma luata abuziv de C.N.A.S. (Miercuri, 25 august 2010, 14:34)

  serban [anonim]

  ca sa va dau un exemplu de cretinism.in 2006 am pus sediul unei firme la ai mei.chiria stabilita..15 ron/an.a mai functionat si in 2007 dupa care,bineinteles ca s-a autodizolvat(in romania nu poti incerca sa faci nimic deoarece statul iti ia 60%
  In iulie a primit somatie de executare silita taica-meu sau poprire din pensie daca nu plateste...532 ron la sanatate deoarece a avut venit de...15 ron/2006 si 15ron/2007
  De frica sa nu am scandal in familie,am platit.
  Stupoare...azi aflu ca suma a fost luata in mod abuziv intrucat nu trebuie sa platesti de 2 ori la sanatate.M-am dus si am pus cerere de restituire.Ce credeti ca mi-a urat doamna de la registratura?! SUCCES

  Ce spuneti de asta???Succes sa-mi iau banii mei inapoi?Popor de cretini ce suntem!!!
  • 0 (2 voturi)    
   contestare (Joi, 26 august 2010, 2:30)

   Daria Barbu [anonim] i-a raspuns lui serban

   Si eu ma intreb cum poate fi contestata o astfel de plata. In fond, ni se trimite o scrisoare "aveti de platit suma de..." fara nici un fel de justificare a modului in care s-a calculat aceasta. Sunt intr-o situatie asemenatoare.
   • 0 (0 voturi)    
    Se poate (Vineri, 27 august 2010, 11:43)

    serban [anonim] i-a raspuns lui Daria Barbu

    Pai,simplu.Am fost si am depus cererea si i-am dat nr. de inregistrare.Nu mi-au zis ca nu mi-i dau,mi-au zis ca "dureaza'.Eu le-am reprosat ca a durat juma' de ora sa platesc la cat ma speriau ei ca-i opresc din pensia lui taica-meu,iar acum,dureaza?!!!
 • +3 (3 voturi)    
  sustin initiativa (Miercuri, 25 august 2010, 14:34)

  Ana [anonim]

  Sustin greva fiscala!Ma gandeam chiar sa consult un avocat si sa vad ce e de facut pentru ca mi se pare inadmisibil ce fac acesti tampiti. M-am dus la somaj sa platesc 4 lei. Mai mult m-a costat transportul.Eu cred ca, daca am lua fiecare atitudine, ar trebui sa punem capat acestei aberatii fiscale!
 • +1 (1 vot)    
  Spania (Miercuri, 25 august 2010, 14:36)

  Valentina Olariu [anonim]

  Știu că nu ajută la nimic - poate doar ca exercițiu de imaginație - dar eu am reușit, în primul meu an de imigrant în Spania, să-mi fac singură (și online) declarațiile pe venit (trimestriale) fără să înțeleg limba (google translator, da, și niște deducție logică).
  Suma de plată se calculează automat, cu un principiu la fel de simplu ca acela folosit de Excel.
 • +3 (5 voturi)    
  oameni de rand, jurnalisti (Miercuri, 25 august 2010, 14:42)

  Marius [anonim]

  acelasi lucru l-am propus cand am luat primul contact c insituiile cretine s iretardate ale statului roman. nefiind ziarist, nu m-a ascultat nimeni, am scris in ziarelor - li s-a rupt si lor, intrucat nu eram insider. acum cineva scrie acelasi lucru, si gata - avem un articol.
  am scris ziarelor si mai alea realitatii tv despre scoala romaneasca ce se duce naibii, despre abuzurile statului cretin si talhar .despre judecatorii care mi-au nenorocit copilul pt ca le era lene sa citeasca dosarul - vomit pe acei domni - am scris mereu, sperand ca cineva va citi.
  Nu.
  Nu citetse nimeni, pana nu e implicat un jurnalist.
  Seaman putin cu ceea ce criticati, stimate domn ?
  Putintel ...
 • +2 (4 voturi)    
  declaratii fiscale lunare (Miercuri, 25 august 2010, 14:51)

  Mihaela [anonim]

  Mi se pare ca ni se pune rabdarea la incercare asa cum facea si ceausescu cand ne dadea salam cu buletinul.

  Nu vreau sa ingros randurile celor care stau cuminti la coada incercand sa dea bani acestui stat a carui conducere nu reuseste sa ne arate ce a facut cu banii imprumutati de la FMI sau EU; cum explica datoriile uriase la institutiile la care noi suntem obligati sa declaram venituri lunare.

  Este o cumplita bataie de joc la care noi sa raspundem cuminti stand la cozi ca pentru ratiii
 • +2 (4 voturi)    
  ord 58/2010 (Miercuri, 25 august 2010, 15:01)

  tom [anonim]

  Daca acesti nascatori de ordonante nu ar lua cu japca sutele de taxe ,cu ce bani ar fi platiti "domnii" care dorm in parlament ?Oare pentru ce le mai dam bani ptr cazare ? Sa doarma in salile de sedinte.Am vazut ca erau foarte atenti la tot ce se vota. Pacat ca am ajuns aici.Cine stie ce ne mai asteapta.....Suntem pe mana dusmanilor.
 • +2 (4 voturi)    
  hysteria (Miercuri, 25 august 2010, 15:16)

  nouvelobs [anonim]

  o dovada - in plus - de incapacitate,incompetenta, prostie a guvernului este declaratia lui seitan avand ca subiect "isteria" creata de depuneara acestor declaratii. in fapt "hartogaraia" era prezenta si isteriza de mai mult timp pe toti care aveau contact cu ea. seitan este modelul clasic al "sefului" perenizat in functii administrative. nu da solutii, arunca cu vorbele si decide dupa cum "l taie capul" sau dupa cum i se sopteste de la cabinetul pm-ului boc. altfel: cum reactionam noi?
  solutia geniala a lui Asterix la problema formularelor X, care trebuiau aprobate de Y trecand prin Y cu un mic ocol pe la Anna-vladescu pana la Caiafa-boc, nu functioneaza la noi in timp real si apoi "recomandatele" si alte "plangeri" ne iau gratis alti bani si mult, mult timp fara a avea finalmente rezultate.
  solutia este de a se uni intr-o asociatie si de a plati unul, doi, trei avocati competenti care sa ne apere eficient si sa atace si mai eficient. atunci sa-l vedem pe boc sau orice alt ministru cum mai da declaratii "tehnice".
 • -4 (4 voturi)    
  Pai tocmai greva fiscala ai facut! (Miercuri, 25 august 2010, 15:24)

  Liviu Iordache [anonim]

  Domnule Ghinea, dar de ce, ca sef la un ong influent, nu faci matale in asa fel incit sa nu mai existe in tara asta 500.000 de autori? Adica sa dam lucrurile pe fata! De ce ne facem ca nu vedem crasa evaziune fiscala reprezentata de aceste contracte de cedare de drepturi de autor? De ce ne facem ca nu stim ca toate aceste combinatii de duc in prapastie? Ca 500.000 de autori, 900.000 de pensionati pe caz de boala, ca sa fiu mai explicit, 500.000 de pensionati anticipat, pe cei 10 milioane de scutiti, legal, de plata asigurarilor de sanatate ne vor sterge de pe harta. Foarte bine ca sunt cretine formularele, foarte bine ca s-a ajuns la absurd! Pentru ca este pur si simplu absurd sa creada cineva ca intr-o tara exista 1 lucrator din 8 (cu tot cu bugetari) autor, creator, liber schimbist! A ajuns opera si reparatul chiuvetei, stersul prafului sau sofatul! Hai sa fim seriosi! Renuntati la asemenea hotii si sa vedeti cum autorii,creatorii adevarati vor avea si mai multi bani si nu vor pierde timpul frecindu-si coatele la coada cu orice vinzator de martisoare! Creatorul trifoiului cu 4 foi!
  • +3 (5 voturi)    
   sunteti in "ceata" (Miercuri, 25 august 2010, 16:08)

   marcel [anonim] i-a raspuns lui Liviu Iordache

   Exista angajati ai statului care trebuie sa verifice legalitatea, platiti din bani publici. L-ai prins ca-i sofer platit pe drepturi de autor, ii dai amenda,il trimiti in judecata, urmezi procedurile legale. Celalate PFA-uri, inclusiv profesiile liberale erau obligate prin lege si pana acum sa incheie contracte cu casa de sanatate si cu cea de pensii si sa plateasca contributii. Noua lege te obliga sa stai lunar la cozile lor pentru declaratii si mareste nivelul contributiilor la cei care deja plateau contributii. Ma bucur ca v-am scos din ceata.
 • +1 (3 voturi)    
  mai mult! (Miercuri, 25 august 2010, 15:26)

  petre [anonim]

  Eu propun greva fiscala generala, pana cand statul roman reuseste sa elaboreze un Cod fiscal clar, concis, simplu, inatacabil si mai ales DEFINITIV, fara trimiteri, exceptii, referiri, includeri, excluderi si alte incolaciri de limba, pix si creier ale "legiuitorilor".
  • +1 (3 voturi)    
   puteti visa in continuare... (Miercuri, 25 august 2010, 15:43)

   Camelia B [anonim] i-a raspuns lui petre

   dar eu ma indoiesc ca voi mai apuca asemenea vremuri in care legile sa fie clare.
   Atunci cum ar mai avea statul român posibilitatea sa le interpreteze dupa cum ii este voia?
 • 0 (2 voturi)    
  eu propun ... (Miercuri, 25 august 2010, 15:42)

  Eu.Gen [anonim]

  Pana una alta, ma bucur ca nu ni se cere sa depune 7 formulare pe saptamana, adica macar unul pe zi.
  Ma bucur ca inca nu ma obliga sa depun un formular cu ceea ce am facut zilnic, defalcat pe intervale orare, si sa ma intrebe de ce nu muncesc 25 ore pe zi.
  Ma bucur, ca desi am spus si eu de 1 an incoace ca o greva fiscala ar trebui sa fie pe "tzeava", acum intr-un final, un cap ( nu cu mult mai ) luminat ( decat majotitatea ) cu coaie mai mari, a propus-o intr-un material.
  As vrea doar sa stiu cum putem face, noi, angajatii la firme, sa ne alaturam acestei greve.
  • -1 (1 vot)    
   mai greu (Miercuri, 25 august 2010, 16:34)

   Iuliana [anonim] i-a raspuns lui Eu.Gen

   Dati-va demisia si faceti-va PFA, apoi lucrati cu mai multe contracte si firme.
 • 0 (2 voturi)    
  propunere (Miercuri, 25 august 2010, 15:43)

  marcel [anonim]

  D-lui Ghinea
  As dori sa realizati o ancheta jurnalistica prin care sa aflati cine sunt cei care au facut aceste acte normative, cine le-a aprobat sau supervizat si apoi sa le publicati in clar numele, prenumele, fotografia,functia si venitul obtinut din bani publici pentru incopententa lor.
  Va multumesc!
  Personal,daca voi intalni o asemenea persoana, identificata prin ancheta dvs. jurnalistica,ii voi cita cuvintele tov. Iliescu " Mai Animalule!" Atat!
 • +1 (3 voturi)    
  Greva fiscala de unul singur este sortita esecului (Miercuri, 25 august 2010, 15:45)

  1_alex [utilizator]

  Daca vreti cu adevarat sa avem o sansa impotriva caracatitei monstruoase numita stat, stat condus la ora actuala de incompetenti, ce promulga ordonante de urgenta pe genunchi, trebuie sa ne unim eforturile intr-o asociatie pentru apararea drepturilor si libertatilor micilor intreprinzatori (pfa, asociatii familiare, intreprinderi mici si mijlocii) dar si a cetatenilor.

  Ne organizam, platim o echipa permanenta de avocati ce vor ataca pe toate fronturile (instante, curtea constitutionala, cedo, etc.) aberatiile legislative prezente si foarte posibil viitoare, in plus ne vom coordona eforturile atunci cand protestam sau decidem greva fiscala.

  Cateva idei pentru care merita sa luptam:
  - stabilitatea legislativa, cele 6 luni minime pana la aplicarea de modificari in codul fiscal (majorarea tva peste noapte, introducerea de biruri noi tot peste noapte, etc.);

  - abrogarea dreptului guvernului de a da ordonante de urgenta (OG) atat timp cat nu a fost declarata starea de necesitate iar OG-urile sunt temporare si legate strict de starea de necesitate;

  - abrogarea aberatiilor legislative din prezent si inlocuirea cu legi transparente si clare (fara conceptul de norme de aplicare).

  Unde-i unul nu-i putere, unde sunt multi.. 100.000, 250.000, 500.000+ membri.. ne vom recastiga drepturile fundamentale constitutionale!

  Imi aduc aminte ca printr-o asemenea asociatie si in urma a catorva ani de lupte, deponentii cu banii imobilizati la CEC asteptand randul la traditionala dacie, in ciuda sanselor infime au castigat compensatii, deci este o metoda foarte viabila.
 • -1 (1 vot)    
  subscriu (Miercuri, 25 august 2010, 15:46)

  ionas [anonim]

  as vrea sa vad o greva fiscala in Ro dar......mamaliga nu explodeaza!! pacat
 • +1 (5 voturi)    
  Iote ce-am gasit ... (Miercuri, 25 august 2010, 15:57)

  Eu.Gen [anonim]

  http://www.petitiononline.com/grevfisc/petition.html
  Hai sa o semnam si sa o dam mai departe !
 • 0 (2 voturi)    
  Greva fiscala (Miercuri, 25 august 2010, 16:17)

  sandman [anonim]

  Bun indemnul, nu stiu cine o sa-l urmeze pt ca sintem o natie de lasi.
 • -1 (1 vot)    
  Pe umarul firmelor nu plange nimeni! (Miercuri, 25 august 2010, 16:22)

  Mihai [anonim]

  Firme care depun lunar peste 7 declaratii. Detalii aici http://www.politichii.ro/?p=1807
 • 0 (2 voturi)    
  Completari... (Miercuri, 25 august 2010, 16:53)

  Tino [anonim]

  Aveți perfectă dreptate domnule Ghinea. Eu aș vrea să văd cine răspunde pentru aceste aberații. Să văd cine răspunde pentru faptul că au avut 7 zile la dispoziție pentru a elabora norme și declarații și prima declarație a apărut la 16 zile de la intrarea în vigoare a normelor. Pentru ceea ce se depune la casa de pensii eu nu am cunoștință despre vre-un ordin al ministrului muncii publicat în M.Of. Ca urmare dacă declarația nu există aprobată oficial, eu ce declar??
  Ați uitat să vă întrebați cum va controla ITM nedepunerea declarațiilor sau completarea eronată a acestora? Adică cum vor spune că e coresct sau nu completată declarația, că nu au competență de control pentru contabilitatea în partidă simplă.
  Au uitat să spună guvernanții că cei la normă de venit nu știu ce și cum să completeze. Pentru că aceștia nu conduc evidență și nu au de unde determina venitul lunar, și, de asemenea, din niciun ordin emis de ANAF, ANOFM, CNPAS nu rezultă că în aceste declarații aceștia declară lunar o sumă egală cu norma de venit împărțită la 12.
  Guvernul acestei țări fie e condus de incompetenți, fie consilierii sau subordonații miniștrilor și a primului ministru fac mișto de ei și le bagă sub nas informații sau documente făcute aiurea, de mântuială, etc.
 • 0 (2 voturi)    
  taxe fiscale (Miercuri, 25 august 2010, 17:06)

  iosif romeo [anonim]

  In Romania s-a ajuns la dictatura FUNCTIONARULUI PUBLIC si cum ar trebui, si anume functionarul public sa gestioneze banul public platit de catre noi.
  Prin statul la coada s-a ajuns ca si contribuabil sa fi sclavul functionarului public.
  Guvernul trebuie sa-si de demisia, macar de onoare daca nu recunoaste ca este incapabil sa gestioneze situatia.
 • -1 (3 voturi)    
  Domnule Cristian Ghinea... (Miercuri, 25 august 2010, 17:10)

  valisa [utilizator]

  Acest stat imbecil, de care vorbiti d-voastra a existat si pe timpul pesedeilor. Si va pot spune ca era muuuult mai rau decat acum, dar greve si astfel de indemnuri, atacuri prin presa nu erau. Eu stiu ce inseamna sa stai la astfel de cozi, lunar, iar institutiile statului sa te tina afara in frig, fie ca ploua, ninge sau bate vantul.

  Trebuie sa recunoasteti ca ordonanta este noua, iar institutiile statului nu au avut cand sa dezvolte o aplicatie unica pentru depunerea online sau pentru centralizarea tuturor datelor intr-o singura declaratie. Va asigur ca se lucreaza de zor si la aceste aspecte.

  Ceea ce va rog eu, este sa nu va dati cu capul de asfalt. Mai aveti de suportat ceva timp acest sistem fiscal romanesc, asa cum si contabilii suporta luna de luna, de ani si ani acest sistem.

  Un alt punct de vedere, pe care care doresc sa il ating este urmatorul. Statul stie ca 90% dintre PFA lucreaza la acelasi patron la care au figurat initial ca si salariati. Acesti patroni i-au obligat pe salariati (eu cunosc 3 cazuri concrete) sa se faca PFA ca sa nu mai plateasca statului si taxele aferente angajatorului, ocolind si pagubind astfel statul. De ce spun asta?. Pentru ca desi PFA plateau "doar"! taxele aferente unui salariat, beneficiau de aceleasi servicii ca si un salariat pentru care aceste cotizatii sunt aproximativ de 2.5 ori (salariat + patron). Daca vreti sa intelegeti "actiunile" statului, incercati sa va puneti in locul lui.
  • +1 (5 voturi)    
   re: valisa (Miercuri, 25 august 2010, 17:25)

   danaperuana [utilizator] i-a raspuns lui valisa

   ceea ce spuneti este perfect adevarat dar nu are nimic de a face cu subiectul acestui articol. nu este problema mea cum rezolva statul evaziunea fiscala. nu inteleg de ce trebuie sa depun 3 declaratii diferite la trei institutii diferite. ce vina am eu ca statul nu stie sa colecteze eficient banii?
   ce face statul acum? se razbuna pe ziaristi si evazionisti pe seama nervilor unei tagme intregi??
   aveti mare tupeu cind ne cereti sa ne punem in pielea statului. de 8 ani astept ca statul sa se puna si el in pielea mea si sa dea dracului niste legi mai de doamne ajuta. problema este ca regulile sint facute de nishte depasiti de vremuri care nu pot sa gindeasca decit cu creionul si hirtia, ca pe vremea lor. :( pina cind nu vor intelege ca este mai important sa'mi ia banii decit sa ma puna pe durmuri si sa ma vada la fata, nu se va schimba nimic in bine iar buzunarul statului va ramine la fel de gol.
  • 0 (4 voturi)    
   altu care stie el.... (Miercuri, 25 august 2010, 19:21)

   dorian gray [anonim] i-a raspuns lui valisa

   "statul stie ca 90% dintre pfa lucreaza la acelasi patron la care au figurat initial ca si salariati. "
   procentu' de unde l-ai scos?
   si bun, daca este asa, de ce mama naibii nu se poate scrie in ordonanta aia ca daca un pfa primeste venituri de la o singura firma, va plati acele taxe???
   si dece ma rog frumos eu, de exemplu , avand carte de munca si pfa ( lucrez cu cu totul si cu totul alte firme), trebuie sa platesc taxele de doua ori? ca sa poate sa ia pensie sociala aia de lucreaza in spania?
  • +1 (3 voturi)    
   parerea mea e ca... (Joi, 26 august 2010, 10:06)

   oh [utilizator] i-a raspuns lui valisa

   ... fiecare individ este liber sa aleaga daca vrea sa fie angajat cu carte de munca sau PFA. Atat timp cat exista in mod real aceasta libertate de alegere, toti aceia care acuza persoana fizica in cauza si societatea comerciala cu care aceasta intretine raporturi de evaziune fiscala , nu sunt altceva decat niste imbecili si gargaragii cocotzati in posturi ce solicita cu mult mai multa inteligenta decat cea cu care ei au fost dotati de la mama natura. Atat timp cat exista cadrul legal cum pot acuza unii ca decizia constienta si asumata de a te autoriza si profesa ca PFA este evaziune fiscala? Pentru toi acesti cretini, ridic cu stima amandoua degetele mijlocii spre cer.
 • -2 (4 voturi)    
  d-leGhinea (Miercuri, 25 august 2010, 17:17)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  Sunteti revoltat pentru ca DDA nu mai este ce a fost pentru jurnalisti. Ce va face deosebit de restul populatiei,de sindicate, de pensionari?

  Nu ati devenit "revolutionar" cand mai marii dvs. calcau si calca in picioare codul deontologic .

  Daca stomacul primeaza si la dvs. in curand nu veti mai catadixi sa ascundeti ca sunteti platit pentru exprimarea unor opinii care apartin platitorului.

  Si atunci, este exceptionala stangacia guvernului, ca macar ne descopera putin cate putin cine suntem fiecare dintre noi.
 • -1 (7 voturi)    
  Unde esti tu Tepes, "frate"? (Miercuri, 25 august 2010, 17:40)

  Cristian [anonim]

  in primul rand buna ziua tuturor, si multumesc dl-ui ghinea pentru articol.

  am 24 de ani si lucrez intr-o companie destul de mare, unde activez ca grafician, deci sunt platit pe cm si dda. daca toata lumea ar pleca din firma sa-si plateasca taxele [mentionez ca suntem angajati din toata tara + offshore], cred ca firma ar trebui inchisa o luna de zile doar ca sa ne platim noi taxele [800+ angajati]. iar luna urmatoare am sta din nou la cozile statului sa declaram ca luna precedenta nu am facut nimic pentru ca am stat la cozi.

  cu alte cuvinte, pentru toti dementii din tara asta care se plang ca "ne pleaca tineretul". la 24 de ani, astept cu nerabdare sa termin facultatea si sa-mi iau naibii diploma [care e inutila oricum, ca doar avem facultati cu taxe cat cambridge dar cu diplome nule]. dupa asta, am plecat. nu merita. nu merita.

  vreau un stat cum e cel francez, in care sa accept sa mi se ia jumatate din bani dar sa am strazi, lumina, caldura, asigurari, servicii medicale bune, transport in comun curat, politie competenta, sistem juridic competent, sa nu stau la cozi, sa nu platesc ce nu folosesc, si nu in ultimul rand, sa fiu tratat ca un om, ca un cetatean, ca un platitor de taxe.

  scuip intre ochi guvernul romaniei. dom'le, daca tot ne fura in ultimul hal, macar sa o faca frumos.

  sunt un om tanar, educat si care incearca sa faca totul legal. am contracte si facturi pentru tot ce fac si la 24 de ani m-am saturat de land of choice.

  my land of choice is somewhere else.
  • +2 (2 voturi)    
   Cristian, fara suparare... (Joi, 26 august 2010, 8:51)

   valisa [anonim] i-a raspuns lui Cristian

   un tanar educat nu scuipa.
  • +2 (2 voturi)    
   drum bun.. (Joi, 26 august 2010, 10:54)

   neutrino [anonim] i-a raspuns lui Cristian

   insa nu uita ca francezii la fel ca si nemtii platesc aceste impozite de ani buni (chiar f. multi)..Pe cand tu..nu. Nu te poti plange de strazi daca nu ai platit un ban la stat..ci acum cand se pune problema sa imi platesti taxele tipi.. Nu ai decat sa pleci..insa in oricare tara europeana vei avea aceeasi problema...cu penalizari mult mai mari daca nu platesti.
   P.S. un mic amanunt...nemtiii au scos si carti cum sa completezi fisa sta fiscala :)
 • +2 (4 voturi)    
  sa si plateasca (Miercuri, 25 august 2010, 17:44)

  matei [anonim]

  Eu va sugerez sa ii facturati ministerului zilele pierdute. :D
 • +1 (3 voturi)    
  Impozit (Miercuri, 25 august 2010, 18:32)

  M [anonim]

  Am pe luna trecuta un venit de 33,07 din asigurari,faceti un simplu calcul si vedeti cat am de paltit.Voi renunta la contractul de colaborare ,pentru aceasta suma nu merita sa-mi toc nervii,si timpul pe la toate usile, sa nu mai spun ca numai astazi am aflat dupa mai multe telefoane ca am de depus cele 3 declaratii.Ce parere aveti de acest lucru?
 • 0 (2 voturi)    
  Pentru contributii somaj (Miercuri, 25 august 2010, 18:53)

  bogdan [anonim]

  Pentru somaj am aflat de la unii din oras de la noi ca persoana de la Bucuresti de la somaj se numeste Flavius Ungureanu de la juridicul de acolo de la ANOFM.

  Dupa cum mi-au spus prietenii acum 2 ore, persoana a mai facut tampenii de 2 lei identice cu cea discutata aici.

  Tot aceasta persoana a participat si la sedinta premergatoare acestor probleme: http://www.mediasind.ro/minuta.pdf

  dar ... pana la urma ce conteaza cine e persoana daca oricum e tinuta in brate de sefii lor.
  • +1 (3 voturi)    
   si cate ceva despre omu dastept :) (Miercuri, 25 august 2010, 19:07)

   vlad3005 [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Declaratia domnului Flavius Ungureanu de avere:
   http://www.anofm.ro/files/Flavius_Ungureanu_a.PDF

   si ca sa ne minunam ne uitam la salariul domnului Ungureanu de al ANOFM:


   si daca ne uitam la salariul pe iulie a unui asemenea functionar public ...... nasol functionaruleeeeee. cum ma sa ai 3800 lei pe luna salariu?
   http://www.anofm.ro/files/Veniturile%20nete%20ale%20salariatilor%20ANOFM%20pe%20Iulie2010.pdf

   si vorba unuia din tudor: TRAIM IN ROMANIA PENTRU CA VREM ADRENALINA
 • -5 (5 voturi)    
  ..deci sa punem tara pe chituci? (Miercuri, 25 august 2010, 19:11)

  DanM [anonim]

  Asta este cea mai anarhist indemn din cate am vazut. Indiferent ce ziceti, tara asta este formata din 20 de miliane de oameni.
  Daca nu merg lucrurile este si din din cauza cetatenilor nu numai a conducerii.
  Chiar asa, ce faceti cu cei cateva sute de mii (hai sa zicem 1 milioi dn) care nu vor sa munceasca?
  Deci domnu Ghinea ne spune ca toti cei din conducere sunt inconstienti, incompetenti... numai noi astai de la talpa tari, car vor-nu vor sa munceasca.. suuuuntem destepti. Uitam de criza, uitam de multe.
  In loc sa venim cu idei ca sa impingem lucruile inainte, vreti sa falimentati Romania si sa o impartim iarasi in cnezate si voievodate. Vecini asteapta asta de vreo o mine de ani.
  Chiar nu intelegeti?
  • -1 (1 vot)    
   Tara asta... (Joi, 26 august 2010, 10:12)

   ciuliana [utilizator] i-a raspuns lui DanM

   e pe chituci de mult timp, stai linistit.
 • -1 (1 vot)    
  Cred ca o legislatie clara si coerenta (Miercuri, 25 august 2010, 19:42)

  Sile [anonim]

  Care sa prevada plata respectivelor sume direct de angajator ar rezolva problema. Altfel, n-as vrea sa fiu in pielea celor ce formuleaza legile cind ii va ajunge acel vai despre care scrie in Biblie la Isaia cap. 10 pct. 1, 2 si 3. O zi buna!
 • 0 (0 voturi)    
  suntem faliti (Miercuri, 25 august 2010, 21:43)

  enache [anonim]

  prin aceste metode se doreste iesirea din sistem a unei parti destul de consistente din populatia tarii asa cum spunea domnu seitan in urma cu ceva timp de pensionari, iar o parte dintre noi sa ajungem la nebuni.
 • 0 (2 voturi)    
  grevă, dar împotriva cui? (Miercuri, 25 august 2010, 22:11)

  aurelian mareş [anonim]

  Domnule Ghinea, din păcate sistemul nostru fiscal este de mult în grevă. Ne-a luat-o înainte. Acest domn ministru Vlădescu şi-a mai demonstrat odată incompetenţa. este incoerent şi kitch. Dacă vrei să te ruinezi pune-l pe Vlădescu la contabilitate. Rezultat garantat. Aştia ruinează statul şi fără greva noastră fiscală.
 • 0 (2 voturi)    
  taxa abuziva de somaj (Miercuri, 25 august 2010, 22:23)

  Miki [anonim]

  O data cu aceste modificari se cere contributie la somaj intr-o meserie numita "marketing in retea" (MLM), activitate in care NU EXISTA SOMAJ .
  Sant curioasa cum ar fi sa ma declar SOMERA in networkmarketing ! O ABERATIE.
 • -1 (1 vot)    
  Romani delasatori (Miercuri, 25 august 2010, 22:52)

  Tudor [anonim]

  Pana cand o sa ne lasam calcati in picioare de niste hoti? Chiar nu suntem in stare sa vedem ca ne ducem in jos daca nu punem piciorul in prag? Cat mai suportati, romani, sa fiti injositi? Ei sunt cateva sute, noi milioane. Impreuna putem face ceva.
 • 0 (2 voturi)    
  Felicitari! (Joi, 26 august 2010, 6:54)

  Ionel [anonim]

  Domnule Ghinea, felicitari!
 • +1 (3 voturi)    
  GREVA FISCALA! (Joi, 26 august 2010, 8:05)

  fat frumos [anonim]

  Nu va fi nici un fel de greva fiscala. In 20 de ani, statul a fost amenintat de multe ori cu greva fiscala de diferite categorii de contribuabili. Din pacate, actiunea nu a fost niciodata dusa pana la capat. S-a spart ca un balon de sapun. Cel mai recent exemplu este indignarea care a cuprins o parte din contribuabili in momentul introducerii impozitului forfetar. Cu timpul aceasta indignare s-a stins si oamenii au acceptat (e drept, scrasnind din dinti) plata acestui nou bir.
  Aceasta este unitatea romanilor. Pacat!
 • -1 (1 vot)    
  Mirare (Joi, 26 august 2010, 8:30)

  Silviu [anonim]

  Eu nu pot sa inteleg cum de a scapat articolul asta pe hotnews.
 • 0 (2 voturi)    
  Greva (Joi, 26 august 2010, 9:09)

  Ion [anonim]

  Sunt artist si abia castig 300.000 de euro pe an, cum sa traiesc cu acesti bani?! vi se pare normal sa platesc impozite? e inuman, e aberant, fac greva nu se poate asa ceva!
 • 0 (2 voturi)    
  Greva fiscala totala pe termen nelimitat pana ce v (Joi, 26 august 2010, 9:14)

  Valeriu Ghimpu [anonim]

  De acord ! Ar trebui greva fiscala ampla, ca nici un cetanean, angajator, etc. sa NU mai platim catre stat NICI O contributie - pana ce nu vom avea un guvern si un presedinte capabili sa conduca tara asa cum trebuie (banii sa fie totusi depusi in conturi separate personale parolate la banci si doar cand vom avea niste politicieni adevarat si se va face ceva ca lumea cu banii deja colectati si vor dovedi asta, de abia atunci sa reincepem sa dam banii la buget. La fel si in sanatate - ce sa mai platim aceste asigurari din banii carora NU se face nimic - se moare cu zilele in spitalele de stat. Mai bine acea cota pe care o platim ca prostii la CAS sa o dam la companiile de asigurari de pe piata pentru a beneficia de asistenta medicala de calitate la clinicile private - sunt societati in a caror pachete acopera atat asistenta medicala la privat cat si la stat. Asa cum asigurarea casei, asig. CASCO sunt obligatorii si le poti plati la orice societate consideri, asa sa fie si cu asigurarile de sanatate. propunedea mea cu asigurarile in sanatate va trebui sa fie permanenta, va trebui facut in asa fel incat chiar si cei peste 65 ani sa poata beneficia de asigurari. Poate sa mai platim ceva in plus catre societatile la care optam ? Poate unele au deja aceste acoperiri pe toata durata vietii ? Poate aceste mici plati in plus catre societatile de asigurari sa asigure si includerea parintilor nostrii si a celor deja pensionati in program pentru a nu se crea rupturi, pentru a beneficcia si ei, pentru a fi si ei racordati la aceste noi servicii? Ceva trebuie facut pentru ca TOATA lumea sa beneficieze de asigurare medicala la orice clinica privata. SI de abia atunci aceasta privatizare va antrena si alte spitale va spori concurenta, spitalele de stat se vor privatiza si in acest mod NU vom mai da banii la statul care (satu-ia-tot si NU face mai nimic cu banii decat propriile lor vile, conturi grase in banci) si cu totiii ne vom putea face viata asa cum consideram ca este mai bine.
 • -1 (1 vot)    
  adevarat (Joi, 26 august 2010, 9:50)

  natara [anonim]

  si eu as vrea sa vad pozele acelor persoane care au formulat aceste cereri dar sa ajunga ei sa strige "nu mai da animalule" si eu sa nu ma opresc 8->
 • -1 (3 voturi)    
  Alinierea...sau despre ce o fi vorba (Joi, 26 august 2010, 10:05)

  vop [anonim]

  Am vazut ca toata presa critica zilele astea faptul ca se sta la coada pentru depunerea de declaratii. Dar nu s-a pomenit nici o secunda depsre aceeasi situatie in cazul firmelor, al caror reprezentanti stau la 4 cozi......SI NU SE MAI PLANG ATAT. Am stat si io la astfel de cozi injurand, pana mi-am dat seama ca de fapte vina mea si numai a mea: ma duceam de fiecare data in ultimele zile de depunere, dar....termenul este de o luna....DECI, NU ESTE IMPIEDICAT NIMENI SA SE DUCA DIN TIMP. Dar, specific poporului roman, totul se face pe ultima suta de metri...si apoi NE PLANGEM!!!!!......rusine celor din presa care nu stiu sa creeze decat isterie!.PS declaratiile se pot transmite si prin posta, iar plata se poate face prin virament bancar.
 • +3 (3 voturi)    
  ne-am suparat (Joi, 26 august 2010, 10:10)

  brutus [anonim]

  Ca sa fie clar pe ce parte a baricadei ma aflu: nu vreau sa traiesc in continuare intr-un stat etatist, nu sunt de acord sa platesc asigurari sociale, nu sunt de acord ca statul sa se ocupe de jocuri de noroc, radio-televiziune si altele pe banii mei.

  Doar ma distreaza cum descopera ziaristii acuma roata, declaratiile, dubla impozitare, birocratia si cozile stupide. Pana acuma urlau prin presa la guvern sa lupte cu evaziunea fiscala, sa-i taxeze pe manelisti si pe Dinu Patriciu, sa-i prinda pe fumatorii de tigari fara timbru, pe patronii de alimentara care nu dau bon de casa, pe toti sa-i fure si sa-i hartuiasca statul, dar nu pe ei. Acuma cand trebuie sa intre si ei in aceeasi categorie cu restul lumii, hai sa fim solidari si sa facem greva fiscala.
  Chestia care supara este ca autorul articolului are aceeasi reactie acuma pe care ar avea-o maine Seitan sau Vladescu daca ar fi pusi in aceeasi situatie, dar pentru multi contribuabili, problemele care il socheaza pe Ghinea, sunt o realitate de multi ani incoace.
 • +1 (3 voturi)    
  Stiti ce, dragi comentatori? (Joi, 26 august 2010, 10:17)

  mm [anonim]

  Eu nu sunt atat de integru moral ca voi. Lucrez la stat, si am contract pe drepturi de autor (da, se poate!). Deci sunt un dublu evazionist, in viziunea Tatucului nostru. Deci mi se aplica faimoasele trei impozite si, in curand, o taiere de 25% din salariu (de care am scapat pana acum).

  Cat muncesc, cat nu muncesc ca 'trantor' la stat deja nu mai conteaza. La banii pe care ii primEAM, sefii mei ar fi trebuit sa fie multumiti ca imi misc fundul sa vin la lucru in fiecare zi si fac ce mi se cere fara sa cracnesc. Dar de acuma gata. Stau frumos acasa si astept somajul. Cu taxele astea ajung la limita supravietuirii, iar daca mi se aplica o taiere, probabil ca o sa vin mai e nicio diferenta.

  Statul a tot supt de la mine si nu mi-a dat nimic in schimb (ca nici din aia 10% impozit nu consider ca am primit nimic inapoi, nici cand lucram la privat si plateam toate angaralele nu pot sa zic ca m-am ales cu ceva). Asa ca acum e randul meu sa beneficiez de ceva inapoi. Imi caut de munca dupa ce pleaca imbecilii astia.

  Nu cred ca, de exemplu, sistemul de sanatate nu va mai praji bebelusi fara aportul meu la bugetul de asigurari sociale. Asigurarile acopera doar serviciile medicale, pe cand problema sistemului este lipsa de personal, personal care e platit din bugetul de stat. Deci, pentru care eu am dat bani, dar un idiot umflat nu s-a obosit sa fac nimic cu ei.

  Asa ca v-am pupat. Ne vedem la coada la somaj sau pe piata neagra a muncii.
 • 0 (2 voturi)    
  Petitia a fost blocata! :) (Joi, 26 august 2010, 10:18)

  Nicoleta [anonim]

  Petitia nu poate fi semnata! Eroare....
 • +1 (1 vot)    
  Petita nu poate fi semnata ;( (Joi, 26 august 2010, 10:27)

  Mihai [anonim]

  PetitionOnline provides free online hosting of public petitions
  for responsible public advocacy.

  PetitionOnline encountered an internal server error (500) error when processing your request.

  Usually such errors are temporary and resolve themselves quickly. Please wait a few minutes and try again. If you continue to encounter an error a form will appear allowing you to alert us to the problem.

  This is the marketplace of free ideas™ c
 • -1 (1 vot)    
  vorbe in vant ? (Joi, 26 august 2010, 10:27)

  anonim [anonim]

  Inafara de a scrie toti despre acele cozi, despre formularele sub orice critica face cineva ceva ? Sau va este cumva frica ?! Greva fiscala ?! Ha ha ha... unde in Romania ?
 • 0 (0 voturi)    
  pfa cu norma de venit si carte de munca (Joi, 26 august 2010, 10:33)

  george [anonim]

  nu a raspuns nimeni daca pfa pe un anumit domeniu, cu norma de venit si neplatitor de t.v.a., si cu carte de munca (angajat pe durata nedeterminata) in cu totul alt domeniu intra sub incidenta ordonantei acesteia.
  tks.
 • +1 (3 voturi)    
  se alatura (Joi, 26 august 2010, 10:55)

  Gabrriella [anonim]

  s-au alaturat acestei greve fiscale si cei de la spunesitu.ro
 • 0 (2 voturi)    
  eu am propus greva fiscala acum un an! (Joi, 26 august 2010, 10:58)

  katun [anonim]

  tot aici pe site intr-un post, am sugerat greva fiscala a cetatenilor romaniei, din pacate nu m-a ascultat nimeni, lucrurile s-au agravat de atunci... poate acum sa se miste ceva, altfel astia ne termina pe toti, unul cate unul... oricum ramane sa faceti voi greva fiscala in romania ca eu plec din tara saptamana viitoare, definitiv si irevocabil.

  succes baieti!
 • +2 (4 voturi)    
  Sprijinul meu pentru o greva fiscala! (Joi, 26 august 2010, 11:01)

  Sorin Paveliu [anonim]

  Am dat de acest articol la 5 minute dupa ce m-am manifestat pe propriul meu blog. Poate aici este mai bine sa postez sprijinul meu pt o forma de protest. Iata textul
  Greva fiscala este o ineptie. Dupa ce greva se va fi terminat, esti bun de plata si darile si majorarile si amenzile.
  SI TOTUSI, ACUM ESTE O OPORTUNITATE NESPERATA LA GREVA FISCALA FATA DE NERESPECTAREA PREVEDERILOR OUG 58/2010!!
  Argumente:
  1. Decizia Guvernului exprimata in OUG 58/2010 incalca prevederile Constitutiei. CC s-a exprimat fara echivoc asupra faptului ca acolo unde in legea fundamentala este scris ca o anumita problema se reglementeaza PRIN LEGE - nu se pot da Ordonante de urgenta! La prima sesizare se sparge balonul!
  2. Ministrul Muncii a declarat ca NU VA RESPECTA EL INSUSI prevederile legii si nu va amenda pe nimeni care nu respecta legea!!!!! Daca el nu o respecta noi de ce am face-o!
  3. Birocratii din MF nu au realizat ca "si-au dat singuri foc la valiza". La ghisee, lunar se perinda obedienti reprezentantii firmelor depunind niste acte absolut inutile: declaratiile lor ca si-au achitat obligatiile (nu dovada OP!) BRUSC AU OBLIGAT SA SE PREZINTE LA GHISEE PESTE 500.000 DE PFA SI TITULARI DE DREPTURI DE AUTOR! Acum se vede grozavia birocratica perpetuata de atita amar de vreme!
  4. Normele de aplicare ale OUG au o logica cel putin ascunsa publicuului larg. Citeva intrebari ar fi necesitat un raspuns inca de la inceput:
  - de ce trebuie sa plateasca contributie la fondul de pensie o persoanele care exercita profesiuni liberale care nu pot deveni someri?
  - de ce trebuie sa se faca o declaratii lunare cind este suficienta o declaratie anuala?
  ACUM ESTE MOMENTUL PENTRU O GREVA FISCALA PENTRU CA NICIODATA UN GUVERN NU S-A COMPORTAT ATIT DE IRESPONSABIL FATA DE CEI GUVERNATI! Iar daca nu o vom face TREBUIE SA INTELEGEM CA ACEASTA EXPERIENTA VA FI IMBOLDUL PENTRU ALTE MASURI, DIN CE IN CE MAI ASUPRITOARE, PENTRU CA POPORUL ROMAN INDURA ORICE!
 • +2 (2 voturi)    
  Obligativităţi nejustificate (Joi, 26 august 2010, 11:17)

  Borrull [anonim]

  Ca şi "Sargon" şi eu aş dori să dispară obligativitatea uneia dintre cele trei taxe, cea de sănătate. Nu doar că NU VREAU să beneficiez de serviciile mai degrabă funerare ale spitalelor de stat, dar nici NU POT, nefiind în ţară şi lucrând via Internet. Prefer să plătesc servicii private şi nu înţeleg nici eu de ce sunt obligat să subvenţionez ineficienţa guvernamentală.
  Şi în orice caz prefer să plătesc online, decât să deleg pe cineva să stea la cozi pentru ideile creţe ale unui prim-ministru ineficient care conduce un guvern ineficient şi un ministru de finanţe iresponsabil, care vrea un sistem poliţienesc.
 • 0 (2 voturi)    
  Greva fiscala (Joi, 26 august 2010, 11:23)

  Bogdan VOICU [anonim]

  chestiunea cu greva fiscala ar trebui sa fie facuta de toti contribuabilii nu numai de cei care sint platiti pe DA. opinia mea am scris-o pe blogul personal in citeva rinduri: http://sfinxstone.blogspot.com/2009/11/greva-grevelor.html si http://sfinxstone.blogspot.com/2010/05/in-continuare.html....
 • 0 (2 voturi)    
  o singura declaratie anuala (Joi, 26 august 2010, 11:57)

  plesa [anonim]

  Vrem o singura declaratie anuala.Institutiile statului sa-si ia informatiile una de la alta ,nusa mergem noi pe latoate institutiile
  Depunerea prin posta si plata on-line(semnatura electronica e 60euro) mai scumpa decit contributia
 • 0 (2 voturi)    
  hârtii (Joi, 26 august 2010, 12:05)

  kk [utilizator]

  Şi eu sunt în acestă situaţie. Eu completez delcaraţiile atât cât ţine de competenţa mea (datele personale şi venitul) şi le expediez prin poştă. Procentele şi celelalte calcule nu mă interesează. Îi las pe dânşii să le completeze şi să îmi trimită notificarea de plată prin poştă. Plata o voi face când şi dacă eu voi considera că trebuie. Deocamdată categoric nu... dacă vreţi să îi ziceţi grevă fiscală.
 • -2 (2 voturi)    
  esti cocos tocmai pentru ca statul nu functioneazq (Joi, 26 august 2010, 12:08)

  cetatean [anonim]

  Esti cocos tocmai pentru ca statul nu functioneaza cum trebuie pentru ca <B>instigarea la nerespectarea legii e infractiune.</B>
  Daca tot vrem lege si nu tocmeala, ia-ti bocceluta si meri la bulau.
 • +2 (2 voturi)    
  Vorbim prea mult.... (Joi, 26 august 2010, 12:30)

  Serban Florea [anonim]

  Mai bine sa actionam. Greva fiscala este o forma de actiune. Si hai sa trecem mai departe. Daca dam doar din gura si nu rezolvam nimic, atunci nu am facut decat zgomot. Am vazut ca, in general, cei de la guvernare sunt surzi la vorbe, dar reactioneaza la fapte. Asa ca... la greva fiscala si haideti sa ne vedem de ale noastre!

  Chestia cu imigratul este alta bula de sapun, numai vorbe, atit! Atit stim sa facem vorbim pina obosim si cadem sub masa! Doar vorbe si nimic altceva!
 • -2 (2 voturi)    
  unde e politia (Joi, 26 august 2010, 13:03)

  brostila [anonim]

  Domnul Ghinea ar trebui anchetat/arestat pentru pentru insubordonare civica.
  • 0 (2 voturi)    
   aresteaza-ma si pe mine (Joi, 26 august 2010, 13:52)

   Sargon [utilizator] i-a raspuns lui brostila

   Aresteaza-ma si pe mine pentru nesupunere civica!

   Bugetare, ti-e frica sa nu ramii fara postul ala pentru care ai pupat in *** atita amar de vreme?
 • 0 (0 voturi)    
  greva fiscala (Joi, 26 august 2010, 17:14)

  Alina Popa [anonim]

  Am de platit 0.26 ron la somaj. Aceasta suma va scoate cu siguranta tara din criza. Am facut si rost de banuti.Fix 26 monede de 1 banutz pe care i-am pus intr-o punguta de bijuterii. Acum ce fac? Facem greva fiscala sau ma duc maine sa-i platesc?
  • 0 (0 voturi)    
   nu ai ce sa platesti (Vineri, 27 august 2010, 9:33)

   Rhodos [utilizator] i-a raspuns lui Alina Popa

   In conformitate cu anumite norme, sumele care se platesc la stat se rotunjesc la 1 leu, astfel fractiunile sub 0.49 se transforma in 0 iar cele peste 0.5 intr-un leu. Asa sunt facute toate programele MF.
 • 0 (0 voturi)    
  preluare comentariu (Joi, 26 august 2010, 18:28)

  ION I [anonim]

  "Scris de roman
  Ce ma deranjeaza este ca dumneavoastra, jurnalistii, va revoltati pe acest sistem abia acum. Adica: oamenii care platesc in fiecare luna diferite taxe la mai mule institutii nu sunt destu de speciali pentru a se srie despre ei, dar cand noi(voi adica) jurnalistii suntem afectati, sistemul
  devine o mizerie.
  De ce nu a scris nimeni de ghiseul unic, pana acum (cu exceptii). De ce acum dumneavoastra in acest articol ..."

  sursa :
  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/ba-statule-hai-sictir-197409.html

  mi se pare foarte pertinent si subscriu
 • 0 (0 voturi)    
  eu le-am depus:( (Vineri, 27 august 2010, 1:16)

  maria t [anonim]

  eu le-am completat si le-am si depus. si nu pentru ca eram de acord si acceptam ci gandindu-ma ca nu am banii de amenda. m-am supus si m-am informat batandu-mi capu singura cum sa completez, unde sa merg si ce sa depun la dosar. am stat la coada, la somaj am stat in strada pe trotuar, la pensie ne-am ingramadit intr-o caldura naucitoare pe culoar, la sanatate, am luat-o de la parter cu coada timp de 2 etaje, 2 culoare si 2 cozi.

  am crezut ca am terminat si am rasuflat usurata, dar mi-am dat seama ca nu este suficient sa declari trebuie sa si platesti, asa ca a doua zi , am stat la alta coada la caserie la pensii. la somaj nu am mai avut putere si energie ca era ziua mea de nastere si ma gandeam ca mi-o compromit in totalitate.

  la somaj nu stiu daca au pus la dispozitie cont si nu am platit inca asa ca inca nu am fentat amenda. in toate diminetile acestea stand la coada , ma bucuram ca este cald si soarele e pe cer, insa nu puteam sa nu ma ingrozesc la gandul ca luna cealalta poate va ploua, apoi va ninge, apoi va bate vintul......

  m-am bucurat de profesia mea libera si m-am mandrit cu ea, acum insa ma tem. am o teama justificata. ma gandesc ce se intampla daca intr-o luna nu reusesc sa depun la timp declaratia, de unde scot eu banii de amenda. recesiunea ne-a atins pe toti si desi intr-o luna pot castiga foarte putin si deci declaratia poate fi pe o suma f mica, amenda ramane acceasi adica exorbitanta. ex. pt 4 lei venit net intr-o luna amenda ramane acceasi de 2500-5000? probabil ca da.

  inca mai am rezerve din urma, de elan vital insa ma gandesc ca in cateva luni cele 3 declaratii imi vor ingenunchia spiritul. si nici macar nu este vorba despre procente datorate la pensie, somaj, sanatate.
 • 0 (0 voturi)    
  greva (Vineri, 27 august 2010, 11:22)

  scuby [anonim]

  Cat tupeu au acesti jurnalisti si actori. Bai, nenicilor, unde ati fost pina acum, aceste cozi sunt periodic, privatii avand parte de ele de cate ori se schimba codul fiscal. Pina acum nu ati fost revoltati, nu v-a interesat de cei care stau la aceste cozi de 20 de ani, pentru ca pe voi nu v-a atins. Pe toate posturile de televiziune, blogurile si ziarele nu aud decat de revolta acestor categorii de contribuabili. Pina mai ieri ii plingeati pe bugetarii care vor fi dati afara. Aflati domnilor ziaristi si actori ca aceste cozi si multitudinea de declaratii care trebuie depuse, lunar, trimestrial sau anual au aparut tocmai pentru a avea un sistem bugetar cat mai amplu cu cat mai multi bugetari ce trebuie plati din banii nostri. Pina cand nu a trebuit sa platiti si voi nu am vazut jurnalist sau actor care sa ia apararea privatilor care stau la astfel de cozi, dar am vazut atit jurnalist cat si actor care le plingeau de mila bugetarilor, ca trebuie dati afara. Aceste declaratii au aparut ca sa sustina tot sistemul bugetar din Romania. Sunteti niste penibili.
  • 0 (0 voturi)    
   Cat de ingrat sa fii?! (Sâmbătă, 28 august 2010, 21:22)

   Laura [anonim] i-a raspuns lui scuby

   "Nenic" sa ma numesti cand oi contribui la cultura tarii asteia mai mult decat mine. Asemenea si la PIB-ul ei. Daca voi ati tacut si ati inghitit, inseamna ca trebuie sa facem la fel? De ce nu ati iesit afara, in strada, daca segmentul vostru era opresat? Nu-s pensionara -> nu am de unde sa stiu cu ce se confrunta pensionarii ca sa le reprezint interesele. Intelegi? Iti fac si un desen? Sau te descurci?

   Tu, ca bugetar, te duci la 3 cozi (de fapt 6, ca mai iei la rand si casieriile) luna de luna?! Mars de aici! Ti le plateste direct angajatorul. Te duci doar anual la fisc, exact cum faceam si noi. Tu beneficiezi de somaj? DA. Un liber-profesionist, nu! Mi-am platit TOT ce a tinut de sanatatea mea mereu si acum aflu ca trebuie sa platesc si taxe retroactiv. Asa s-a intamplat si la tine? Nu cred.

   Esti angajat la stat? Sa te anunt ceva: EU iti platesc salariul. Pentru ca statul nu mai produce. Asa ca mananca painea pe care NOI cu mult mai mult de 8 ore/zi de lucru, 6 zile din 7, si FARA zile de concediu incluse ti-o asiguram. Ingratule!
 • 0 (0 voturi)    
  Precizare la notele Dlui Ghinea (Vineri, 27 august 2010, 14:02)

  Vio [anonim]

  Demersul la "greva fiscala" este intemeiat si ar trebui o data pentru totdeauna sa si fie pus in practica, altfel vom avea parte de acelasi tratament ani buni de aici incolo!
  Ieri am depus doua din cele trei declaratii la somaj si pensii. Va inselati daca credeti ca mergeti la 3 institutii si stati la trei cozi, mergeti si stati la 3x3 ca la de trei ori femeie!! Plus ca cei din conducerile institutiilor nici macar NU au bunul simt sa puna niste sageti,indicatoare care sa te indrume spre cele ghisee. La Constanta am intrat pa somaj,cladirea are 3 nivele, la parter acalmie si intreb unde se depun declaratiile si imi raspunde o imbufnata ca trebuie sa citesc afisele!! Ma uit in hol si erau peste 100 de afise A4 :pe care sa le citesc? Vad niste "prosti de contribuabili" care coborau scarile, intreb si-mi raspund ca la 3, la etajul 2 acalmie, la 3 prapad la o singura gaura in perete(ghiseu) neavand nimic scris pe el!! Stau la coada de mi se uraste dar la un moment dat vad un numar si data pe declaratia vecinului si-l intreb de unde-l are.Raspuns : de la ghiseul de pe hol!! Merg la acel ghiseu, fetele se bateau de musca si-mi spun ca nu acolo ci la ghiseul din capatul holului.Merg si acolo ,unde 2 fetiscane se hlizeau de mama focului si-mi spun ca nu la ei ci la ghiseul de unde am venit.Ma intorc si le spun de ce-si bat joc de oameni si cu o aliura suparata imi iau declaratia si-mi da numarul dorit!! Dupa care ma reintorc si mai stau la coada de la primul ghiseu unde se plateste. Astea se intampla Dle Seitan in institutiile statului se batjocoreste omul si-l face sa-si piarda timpul de pomana.
 • 0 (0 voturi)    
  Apel catre toti juristii Romaniei ! (Sâmbătă, 28 august 2010, 18:59)

  state [anonim]

  Subscriu acestei initiative, dar mi-e teama ca greva nu va depasi nivelul...intentiei .
  De aceea, propun o alta forma de lupta cu acesti guvernanti iresponsabili, una mai putin riscanta din punct de vedere pecuniar.

  Avem eminenti profesori universitari de drept civil, penal si nu numai, avem avocati de renume, notari, judecatori si procurori, specialisti in interpretarea si aplicarea legii...

  ... iar acestia stiu ca, Statul este subiect de drept, cu drepturi, dar si cu obligatii iar Organele puterii executive (Presedentia, Guvernul, Ministerele, etc) au calitatea de persoane juridice ce pot fi subiecte ale raporturilor juridice de drepturi civile, penale, etc.

  Prin urmare, provoc pe aceasta cale, pe fiecare jurist de profesie, membru al categoriilor profesionale sus mentionate, pentru initierea unei actiuni prin care, oricare cetatean al Romaniei ce se simte prejudiciat in drepturile si interesele sale sa poata actiona in judecata Statul Roman si, mai ales Presedentia si Guvernul ( in ansamblul / si separat, pe ministrii acestuia), pentru a putea fi despagubit, atat moral cat si material, pentru toate nedreptatile, abuzurile si injosirile pe care acesta (cetateanul) a fost si este nevoit sa indure !

  Provoc toti cetatenii Romaniei la solidaritate in stergerea umilintei la care sunt condamnati s-o indure de catre semenii (??) lor...iar pe cei ce au puterea cunostiintelor lor profesionale, sa le fie calauze !
 • 0 (0 voturi)    
  alte argumente (Miercuri, 1 septembrie 2010, 15:03)

  Horatiu Sasu [anonim]

  La tot ce a sc ris Dl. Ghinea as adauga ilegalitatea unor Norme CONTRARE Ordonantei.
  Argumente? http://www.afladespre.ro/de-ce-nu-voi-depune-declaratia-privind-pfa-si-drepturile-de-autor-1227.htm

  Plus cele ale Domnului Ghinea si ale altora... cred ca deja iese de un roman. Fara gluma. Numai ca Guvernul nu se va dezmetici pana nu se va trezi cu actiuni in justitie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by