Marirea taxelor si impozitelor pe care o planuieste Guvernul sau FMI este o iluzie desarta a iesirii din situatia imposibila in care se afla bugetul. Poporul nu plateste mai mult de 32 procente din PIB ca taxe si impozite. Pot sa ia orice masuri, sa faca orice reforme, sa cheme toti laureatii Premiului Nobel sa-si dea cu parerea. Totul e inutil, scrie Dan Selaru, pe blogul lui.

Nu degeaba stam noi linistiti pe locurile astea de 2050 de ani, ne-au tot cucerit unii si altii. Nu s-au descurcat. Imperiul Habsburgic n-a reusit in 19 ani de ocupatie a Olteniei sa faca un recensamant.

Asa ca stati linistiti. Masurile respective au un singur efect, o noua lovitura data economiei private si o noua scadere a PIB. Si de aici o noua scadere a veniturilor la buget. Si aici, spre deosebire de multe alte popoare, noi avem un avantaj. Statul nu se poate intinde mai mult de 32 de procente. Atat incape Statul in economie. O sa suferim cu totii dar asta e. O sa ne descurcam.

E un fals subiect. Singurele masuri pe care Statul trebuie sa le ia e sa se reduca la cele 32 de procente pe care le permitem. Suntem mai individualisti decat altii. Astia suntem, astia defilam. Asta e lectia pe care poporul roman o da oricarui guvernant actual sau viitor.

Nu cresterea taxelor si impozitelor e solutia ci scaderea cheltuielilor Statului. La noi nu merge socialismul, fiecare suportam cele 32 de procente, dupa aia trecem la furat. Orice Guvern care cheltuieste mai mult de 32 de procente din PIB e iresponsabil. Ce trebuie sa faca orice Guvern e sa ia masuri pentru cresterea PIB. Asta inseamna debirocratizare, descentralizare, privatizare, reducerea cheltuielilor si, mai ales, sa reduca fiscalitatea. Ca tot 32 de procente dam dar avem o sansa sa creasca PIB.

Cine nu-si cunoaste poporul nu-l poate conduce. Noi, poporul, ne descurcam. Cu orice guvernare.

PS In Noua Zeelanda cheltuielile Statului sunt, prin lege, limitate la 25 de procente din PIB. Asta ar fi o reforma. Ce zici Boc?

Comenteaza pe Romania Obiectiva.