Am fost asasinati cu privilegiile alesilor in campania electorala. Si sa ne uitam pe cifrele din propunerea de Buget pe 2010.

Bugetele celor doua camere ale Parlamentului reprezinta adunate putin peste un sfert din bugetul SRI, mai putin decat bugetul STS si putin mai mult de o treime din bugetul Secretariatului General al Guvernului, care s-a dublat fata de anul trecut. Parca era vorba de descentralizare si scaderea numarului de functionari.

Creste cu un sfert bugetul Educatiei, Cercetarii, Turismului si Tineretului, dar sunt dati afara profesori, este cel mai bogat minister in afara de Munca. Nu inteleg unde se duc banii.

Serviciile secrete au un buget de 2 miliarde RON, in crestere fata de anul trecut, se apropie de jumatatea bugetului Ministerului Sanatatii si este mai mare decat bugetul Ministerului Mediului. Creste bugetul Ministerului Administratiei si Internelor. Ministerul Apararii are un buget aproape dublu fata de Sanatate, cel al Internelor aproape triplu.

Cresc sumele pentru Ministerul Justitiei, ICCJ si CNSAS, dar scad putin la Transporturi si mult la Dezvoltare Regionala.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Dan Selaru.