ARTICOLUL 37

(1) Au dreptul de a fi alesi cetatenii cu drept de vot care indeplinesc conditiile prevazute in articolul 16 alineatul (3), daca nu le este interzisa asocierea in partide politice, potrivit articolului 40 alineatul (3).

(2) Candidatii trebuie sa fi implinit, pana in ziua alegerilor inclusiv, varsta de cel putin 23 de ani pentru a fi alesi in Camera Deputatilor sau in organele administratiei publice locale, varsta de cel putin 33 de ani pentru a fi alesi in Senat si varsta de cel putin 35 de ani pentru a fi alesi in functia de Presedinte al Romaniei.

ARTICOLUL 16

...

(3) Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, in conditiile legii, de persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara. Statul roman garanteaza egalitatea de sanse intre femei si barbati pentru ocuparea acestor functii si demnitati.

Constitutia Romaniei

Curtea Constitutionala are obligatia sa-i permita lui Remus Cernea sa candideze pentru Camera Deputatilor. In cazul in care nu o sa-i permita suntem deja intr-o dictatura a clasei politice. Aceasta a luat in stapanire Statul si a inchis pentru restul cetatenilor usa spre functiile publice.

Situatia este intolerabila si n-am auzit niciun politician luand apararea drepturilor lui Remus Cernea, in primul rand Traian Basescu. E vorba de principiu nu de persoana. Reforma Statului ar trebui sa inceapa cu respectarea drepturilor cetatenilor.

Pare o gluma eliminarea unui candidat fara sanse. Nu e! E esenta democratiei siluita cu buna stiinta. Asa incepe orice opresiune, prin incalcari "legale" ale drepturilor cetatenesti.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.