Dupa ce, timp de doua luni, Romania a fost cuprinsa de isteria alegerilor iar politicienii s-au ocupat de toate, numai de administrarea tarii nu, trebuie sa revenim acum cu picioarele pe pamant si sa ne amintim ca trecem totusi printr-o criza economica serioasa, ca nu avem guvern, nu avem buget, iar acordul cu FMI se afla sub semnul intrebarii, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

In aceste conditii, singurul lucru pe care eu il astept de la noul presedinte este sa ne ofere rapid un guvern capabil sa aplice reformele promise in campanie. Cum pana in 2012 nu vom mai avea alegeri, PDL nu mai are niciun motiv sa amane implementarea acestor reforme.

Imi amintesc ca, inainte de alegeri, dl Basescu a mentionat de nenumarate ori ca nu este normal ca in Romania “statul” sa consume 29% din buget in timp ce in tarile civilizate acest procent este de 12-14%, iar acum astept sa vad ce va face noul guvern pentru a reforma administratia.

Ma intereseaza mai putin cum va face domnul Basescu rost de voturile necesare trecerii acestui guvern prin Parlament, dar, pentru economia romaneasca, este crucial ca pana la sfarsitul anului sa avem un Cabinet capabil sa prezinte un program de guvernare coerent si un buget credibil in ochii FMI.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.