Ni se spun urmatoarele: Economia e pe drumul cel bun, exista semne clare de optimism, dar somajul va continua sa creasca, salariile vor scadea, tensiunile sociale se vor amplifica.

Unde e de fapt, optimismul?

Continui sa cred ca s_au aplicat politici proaste inca din vara trecuta, cand lucrurile anuntau ceea ce va urma, in ciuda scalambaielilor politice si financiare cu care eram amagiti. O parte din scaderea economica nu putea fi evitata, prezumtia unor cititori ai acestui blog e corecta din acest punct de vedere.

O parte din viteza cu care PIB-ul a cazut se datoreaza modului debil in care unii au inteles sa conduca economia. Nu poti merge cu masina pe malul marii fara sa iei nisip pe roti, in ciuda a ceea ce credeau unii.

1 ian. Boc afirma ca Guvernul nu doar va incerca sa pastreze locurile de munca actuale, ci si sa creeze altele noi si sa atraga peste 30 de miliarde de euro pentru acest scop.

8 ian. Premierul Emil Boc a declarat dupa o intalnire cu Mugur Isarescu, ca i-a cerut guvernatorului BNR cateva recomandari privind numirea unor personalitati in Consiliul Economic Consultativ de pe langa Guvern, cu rol in fundamentarea politicilor economice in perioada urmatoare. Crearea acestui consiliu a fost anuntata de premierul Boc in 15 decembrie, cand a spus ca va constitui un grup consultativ pe probleme economice si financiare, pentru a solutiona situatiile create de criza economica.

Ati auzit ceva de activitatea Consiliului? Ca despre rezultatele muncii acestuia, se vede cu ochiul liber.

8 ian. Banca Nationala a Romaniei (BNR) va sprijini politicile guvernului, pentru a asigura un minim de crestere economica in 2009, in conditiile in care ajustarea contului curent in acest an este inevitabila, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Guvernatorul nu a dat detalii legate de nivelul cresterii economice din acest an, insa la inceputul lunii decembrie, avansa o estimare a cresterii PIB intre 3 si 6% pentru 2009.

16 ianuarie. Constructia bugetului pe 2009 se va face in principiu pe baza unei cresteri economice de 2,5% in acest an, fata de 7,8% in 2008, si luand in calcul un deficit bugetar de circa 2% din produsul intern brut, a declarat premierul Emil Boc.

Nici nu ma mai uit ce idiotenii am mai auzit dupa 16 ianuarie din partea acelorasi….

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.