Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean l-a acuzat vineri pe presedintele PSD Mircea Geoana de instabilitate emotionala si de "dorinta absolut nebuna" de a deveni presedintele Romaniei.

"Eu sper ca reactia PSD sa fie una responsabila, calata pe realitatile Romaniei si nu pe dorinta absolut nebuna a lui Geoana de a ajunge presedintele Romaniei. (...) Fereasca Dumnezeu ca, intr-o perioada de criza pe care o trece Romania acum, sa ajunga un om instabil emotional presedintele Romaniei", a declarat Oltean, citat de Mediafax.

Deputatul democrat-liberal a subliniat in conferinta de presa sustinuta vineri la Bistrita ca, "daca PSD nu se asociaza cu PD-L la realizarea reformei, va pleca de la guvernare. (...) Vine, sustine reforma, ramane la guvernare". In ciuda avertismentelor tot mai dure transmise de democrat-liberali catre partenerii de coalitie, "PD-L este pentru ramanerea la guvernare a PSD si pentru a pune in aplicare aceasta reforma impreuna", a continuat Ioan Oltean.

"Cred in responsabilitatea majoritatii liderilor PSD, nu a lui Geoana, care nu vor putea sa dezerteze intr-un moment atat de important pentru Romania", a precizat deputatul democrat-liberal, potrivit agentiei de presa citate.

Intrebat daca partidul sau se afla in negocieri cu alte partide, pentru a se pregati in eventualitatea in care PSD paraseste guvernarea, Oltean a declarat ca PD-L nu a demarat niciun fel de negocieri. "PD-L nu cocheteaza cu absolut nimeni in acest moment, doar cu realizarea acestui demers politic contand suta la suta pe PSD".