Guvernul s-a imprumutat in primele 5 luni 8 miliarde de euro de la bancile din Romania. Asta inseamna ca pana la sfarsitul anului imprumutul o sa ajunga la 20 de miliarde, economia scade si in a doua jumatate a anului si scade si mai rau ca pana acum, s-ar putea sa fie si mai mare datoria finala. Plus alte 20 de miliarde luate de la FMI si Comisia Europeana.

Cam 2000 de Euro de cetatean. Cum numai jumatate muncesc inseamna 4000 de Euro pentru fiecare angajat. Daca scoatem bugetarii din afacere si ne gandim ca banii sunt facuti in economia privata ajungem pe la 5000 de Euro pe angajat in mediul privat. Salariul mediu brut este de 1700 de lei, pe an cam 5000 de Euro.

Un an de zile toti angajatii din mediul privat trebuie sa munceasca doar pentru plata acestor datorii. Fara sa manance, plateasca alte dari, trimita copiii la scoala sau sa plece in vacanta. Si fara sa consideram datoriile anterioare. Care si ele adauga ani de plata.

Dobanda n-am pus-o sa nu fac tabloul si mai negru. Banii, din nefericire, s-au dus in pensii si salariile bugetarilor.

Pentru plata acestor datorii Guvernul doar strange banii, nu-i face. In acest timp Romania pierde 9 locuri si cade de pe locul 45 pe locul 54 in productivitatea muncii. Din lipsa de infrastructura si eficienta economica.

Asta urmeaza pentru economia privata. Ce urmeaza pentru bugetari? Aici Statul are controlul.

Citeste si comenteaza pe Romania Obiectiva.