Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

De ce nu vor fi eliminate vizele SUA pentru romani in 2009?

de HotNews.ro     Menaru
Vineri, 8 mai 2009, 16:09 Actualitate | Opinii

Eliminarea vizelor SUA pentru romani in 2009 este o informatie vehiculata intens in aceste zile, cand ministrul de externe este in SUA. De ce este imposibil acest lucru explica Anne-Marie Blajan pe blogul ei.

Ca sa fii inclus in acest program, ca tara, trebuie sa indeplinesti niste criterii obiective, cele mai importante dintre ele fiind:

    * o rata de refuz a vizelor de 3% (a fost de 10%, dar noua administratie de la Washington a redus-o la 3% incepand cu 30 iunie 2009);
    * introducerea pasapoartelor biometrice (cu cip) in tara aplicanta;
    * o colaborare stransa a autoritatilor americane cu cele ale statelor care sunt incluse in program privind oferirea de informatii privind infractiuni grave comise de cetatenii lor, acte de terorism cunoscute sau suspiciuni privind acte de terorism;
    * rapoarte periodice privind pasapoartele furate sau pierdute;
    * cooperarea privind masuri de securitate in avioane - introducerea acelor serifi ai aerului pe zborurile spre SUA - si in aeroporturi.

In plus, este si o chestiune care tine de implementarea, de catre statul american, a doua sisteme informatice: sistemul de monitorizare al iesirilor (Exit System) si sistemul de autorizare electronica a pasagerilor (Electronic Travel Authorization System), unul in 2009, altul in 2010.

Cum sta Romania si de ce este imposibil sa indeplineasca aceste criterii in 2009 cititi si comentati pe blogul Menaru.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

3160 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version