¬Un vaier general a strabatut televiziunile, azi, cand DNA a anuntat retinerea lui Andrei Hrebeciuc. Ce-a facut cu copilul? La Antena 3 intrebarea era adresata DNA, pe cand la B1 TV, tatalui. In cazul acesta copilul este un adult cu discernamant ¬are 27 de ani- si nu e de crezut ca tatal, Viorel Hrebenciuc, a abuzat de autoritatea paterna si si-a obligat copliul sa comita fapte cercetate de justitia penala. Cum a putut sa-i faca asta propriului copil, s-au lamentat moderatorii parca pentru a sublinia monstruozitatea tatalui in raport cu inocenta copilului membru, in prezent in boardul Biofarm si al SIF Moldova.

Ioana LupeaFoto: Hotnews

Dar moderatorii uita ca acesta, Andrei Hrebenciuc, nu este singurul copil chemat de procurori. Un alt copil, al baronului de Ploiesti Mircea Cosma, Vlad Cosma este cercetat pentru ca ar fi luat mita un million de euro. In dosar a fost implicata si fiica lui Mircea Cosma, Andreea, notar public. Si inca un copil, Ioana Basescu, tot notar public, este cumparatoarea terenului in afacerea tatalui sau Traian Basescu de la Nana, afacere pe care o cerceteaza zilele acestea procurorii. Cu siguranta mai sunt si alte exemple de copii care intra in afacerile parintilor lor, chiar daca acestea sunt necurate. Acesta este un simptom al unei societati care nu a intrat inca in modernitate si in care increderea este acordata doar membrilor familiei nucleare sau clanului. Copii adulti si parintii lor sunt egali in fata legii.

Nota: Articolele publicate in aceasta sectiune sunt parte a unui proiect de monitorizare a comportamentului televiziunilor in campania electorale. Proiectul este sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.