Acum cateva zile lui Andrei Cornea i-a iesit din tipar o noua carte intitulata “Miracolul. Despre neverosimila faptura aliberatii”. A fost scrisa ca urmare a “halucinantei” veri a anului 2012 cand “am crezut ca ne cade cerul in cap” si cuprinde gandurile autorului cu privire la iluziile pe care ni le facem despre libertate. E o carte scrisa liber, “expresia unor emotii si si reflectii disparate si amestecate”, o meditatie asupra existentei cu adevarat a libertatii in lumea si in sufletul oamenilor.

Andrei CorneaFoto: HotNews

Dupa cum spune Gabriel Liiceanu: “cartea Miracolul propune o meditatie rece si dura pe tema libertatii: oamenii s-au nescut mai degraba in lanturisi nimic nu dovedeste ca cei mai multi ar dori sa scape de ele; nu rezulta de nicaieri ca pe corabia istoriei s-ar fi imbarcat o specie care navigheaza neabatut catre tarmul libertatii”.

L-am chemat pe Andrei Cornea sa discutam despre evenimentele verii anului 2012 si despre acea oribila surpriza cand am vazut aproape realizata incercarea naruirii statului de drept, atacat de la temelie. Care este lectia acelei veri? Cat este de trainic sentimentul libertatii in noi, cat de usor ne abandonam libertatea pentru conformism, mediocritate, confort, ideologii vane, bani sau nu-stiu-ce inchipuri?Puneti intrebari folosind formularul de comentarii.

  • Intalnirea s-a incheiat