Opriti dictatura Parlamentului-Soare

de Dan Tapalaga     HotNews.ro
Marţi, 25 iunie 2013, 21:04 Actualitate | Opinii


Dan Tapalaga
Foto: Hotnews
O prima analiza cuprinzatoare a modificarilor aduse noii Constitutii, realizata de Laura Stefan de la ExpertForum, atrage atentia asupra pericolului de a face din Parlament "o supra-putere in stat". Cheia intregii revizuiri, mai spune autorul, sta in modificarea articolului 61 din Constitutie: "Parlamentul este organul reprezentativ al poporului roman, forul suprem de dezbatere si de decizie al natiunii si unica autoritate legiuitoare a tarii". Fata de vechea formula, Parlamentul capata "suprematia absoluta in ceea ce priveste dezbaterea si decizia privind orice chestiune aflata in disputa". Parlamentul decide daca respecta sau nu o decizie a Curtii Constitutionale, Curtea pierde dreptul de a controla constitutionalitatea hotararilor Parlamentului, tot Parlamentul devine organ de ancheta si tot el, mai precis Senatul ar putea dobandi dreptul de a face numiri in sistemul judiciar.
 • "Parlamentul este marele câştigător ca instituţie în această revizuire şi el îşi defineşte şi îşi întăreşte nişte poziţii în raport de clarificare cu preşedintele României şi în raport cu Guvernul. Am făcut acest lucru din convingerea că, oricât de popular sau impopular ar fi Parlamentul într-o anumită legislatură sau alta, cât de populari sau impopulari ar fi unii dintre noi, parlamentarii, nu există niciun motiv care să ne facă să ezităm în a afirma că nu există democraţie puternică fără Parlament puternic, că în condiţiile în care traversăm o criză multiplă, o criză care în mod natural întăreşte puterea Executivului, trebuie să echilibrăm, la nivelul actului fundamental, forţa Legislativului, forţa organismului suprem ca for de reprezentare naţională, ca for de dezbatere naţională, ca for de decizie naţională" (Crin Antonescu, miercuri, 19 iunie)
Viitorul "forum suprem de dezbatere si de decizie" stabileste daca procurorii pot sa inceapa anchetarea unui ministru, daca poate fi organizat sau nu un referendum iar acest super-Parlament poate fi dizolvat numai daca vrea el. Veti spune, poate, si ce e rau in asta? Decat la discretia unui om, presedinte sau premier, mai bine la mana unei hoarde cu interese, orgolii si viziuni diferite. Decantata mereu dintr-o mare de alesi ai poporului, decizia nu poate fi, in ultima instanta, decat vointa poporului. Iar poporul, nu-i asa, nu greseste niciodata.

Daca indraznesti totusi sa evoci toate ororile comise de Parlament, te plasezi automat pe lista neagra, treci instant in randul inamicilor democratiilor occidentale. Intelepciunea poporului se exprima, cum altfel, decat prin vocea Parlamentului. Ne gasim asadar intr-un cerc vicios, in situatia cam complicata de a explica de ce nu poti lasa toata puterea in mana unui Parlament aflat intr-un deficit grav de responsabilitate si credibilitate. Plictisesti lumea daca-i vorbesti despre echilibrul puterilor in stat pe care aceste modificari la Constitutie il cam distruge.

Intri apoi in gura prietenilor borfasilor, aparati toti de Parlament. Cum indraznesti sa hulesti templul sacru al democratiei! Fascistule, legionarule, basistule, etc etc. Cunoastem cu totii placa asta, dar  nu mai prezinta interes. Pericolul e prea mare pentru a ne mai impiedica de tipetele stridente ale falsilor aparatori ai democratiei. Vi se va mai spune, evident, si ca dictatura Parlamentului e un simpatic nonsens. Cum sa fie posibila o dictatura cand decizia se afla mereu in mana catorva sute care au in spatele voturile catorva milioane de cetatenti? Argumentul asta este o insulta. Parlamentul Romaniei a aparat interese de grup, de partid si a functionat mereu ca o anexa in momente cheie. N-am vazut o secunda teama de electorat, de vot, groaza de sanctiunea poporului ci mult dispret si manipulare cat cuprinde.

Prin urmare, politicienilor slabi si fricosi le convine sa puna cat mai multe responsabilitati in carca unui Parlament care in realitate nu raspunde pentru nimic. E mai bine sa te ascunzi, sa-ti camuflezi decizia in "vointa Parlamentului", depersonalizand-o. Cei care au gandit noua Constitutie care transforma Romania intr-o republica parlamentara asta au si urmarit: sa obtina puterea de a controla totul fugind insa de raspunderea exercitarii puterii. In realitate, o mana de oameni de la varful partidelor care formeaza majoritatea, in frunte cu viitorul prim ministru, vor face toate jocurile, vor adopta si vor impune toate deciziile dar o vor face cu mana Parlamentului. Romania este pe cale sa treaca, asadar, de la un regim semi-prezidential la un pseudo regim parlamentar, mult mai nociv, cu adevaratii titulari ai puterii retrasi in umbra unei institutii deja compromise in ochii publicului, deci numai buna de aratat cu degetul.

O serie de amendamente sunt, asa cum arata Laura Stefan in studiul mentionat, fie neconstitutionale, fie depasesc limitele revizuirii. De acum, un rol crucial il vor avea cei noua judecatori ai Curtii Constitutionala. Ei vor trebui sa dea doua avize, ambele obligatorii: unul pe varianta de Constitutie revizuita iesita din Comisie, altul pe varianta iesita din plen. Daca nu doresc sa ajunga institutie decorativa si isi respecta profesia, daca inteleg consecintele intrarii in epoca Parlamentului - Soare, judecatorii Curtii ar trebui sa opreasca desfigurarea democratica a Romaniei operata in cateva zile de Comisia lui Crin Antonescu.

Si mai pot face ceva. Ar putea declara, miercuri, neconstitutionala reducerea pragului de validare a referendumului de la 50% la 30% pentru a limita sansele ca mutilarea Constitutiei sa treaca, in toamna, de votul cetatenilor.  Pe umerii celor noua judecatori apasa in aceste zile o raspundere imensa. Daca vor accepta ca o mica minoritate sa decida in numele unui intreg popor, atunci asa va fi. Occidentul nu va mai tipa ca vara trecuta, pentru ca nu mai avem parte nici de blitzkrieg, nici de abuzuri flagrante si nici nu mai are nimeni de afara chef si energie sa-si piarda inca o vara cu eternele probleme ale Romaniei.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

10479 vizualizari

 • +18 (20 voturi)    
  Cine? (Marţi, 25 iunie 2013, 21:16)

  constellation [utilizator]

  Cine naiba sa-l mai opreasca?
  • -25 (29 voturi)    
   in nici un caz creatia Monicai Macovei (Miercuri, 26 iunie 2013, 0:49)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui constellation

   in nici un caz creatia Monicai Macovei nu poate opri "dictatura Parlamentului" mai ales daca acesta da "lovituri de stat"
   • +23 (25 voturi)    
    ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 8:51)

    cotora [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    zau, monica macovei este cea mai apreciat europarlamentar roman, daca aveam o monica macovei si un daniel morar din 1990, nu aveam atat coruptie si corupti !
    • -1 (1 vot)    
     PRECIZATI VA ROG... (Miercuri, 26 iunie 2013, 21:15)

     dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

     ... nu dinsa spunea cà s-au furat milioane de voturi la referendum?
     • +1 (1 vot)    
      ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 21:26)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

      si !, nu-i asa ?, s-a furat 3 milioane de voturi, fa diferenta de voturi de asta vara cu voturile obtinute de usl in decembrie 2012, sunt exact 3 milionae de voturi, apropos ce legatura are cu comentariul meu anterior sau cu subiectul articolului ?, repet, daca aveam niste monici macoveii din 1990, nu era atata coruptie si corupti !
      • 0 (0 voturi)    
       probe domnule, probe (Joi, 27 iunie 2013, 15:25)

       dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

       Apàrati o persoanà care aruncà pe piatà cifre eronate, nu de zece ori, nici de o mie de ori, ci de citeva sute de mii de ori.
       Cite dosare sunt in anchetà si cite condamnàri?
       Apàrati pe cel ce considerà cà faptul cà Romania nu mai are flotà, nu reprezintà un prejudiciu pentru noi toti, adicà si pentru dumneavoastrà. Chiar nu vreti sà se facà dreptate?
       • 0 (0 voturi)    
        ? (Joi, 27 iunie 2013, 15:33)

        cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

        ti-am explicat logic diferenta de 3 milioane de voturi, nu fac nici o acuzatie, flota este fumata, nu are nici un fundamnet, justitia si psd a avut timp 8 ani de zile ( 1996-2004) sa-i faca dosar si sa-l trimite in judecata, asa ca lasa abureala ptr antena 3 !
  • +2 (2 voturi)    
   totul e pregatit din timp... (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:23)

   lambda [utilizator] i-a raspuns lui constellation

   check this out: http://www.wnd.com/2013/06/ex-spy-chief-obama-thrives-on-disinformation/#VX7gTDz3kKEVGBh2.99
 • -16 (22 voturi)    
  subiect & predicat (Marţi, 25 iunie 2013, 21:16)

  Mircha [utilizator]

  "echilibrul puterilor in stat pe care aceste modificari la Constitutie il cam distrug" (nu distruge)

  Multumesc
  • +12 (14 voturi)    
   Amice, (Miercuri, 26 iunie 2013, 7:47)

   dan63 [utilizator] i-a raspuns lui Mircha

   dacă tăceai, mai aveai o șansă, așa, le-ai pierdut pe toate!
 • +31 (37 voturi)    
  Cauze conexe (Marţi, 25 iunie 2013, 21:17)

  HP [utilizator]

  Ne tot declaram ofuscati de variile abuzuri ale puterii USL-iste.

  Acum e parlamentul-Soare.

  Problema e la popor, nu la alesi.

  3 sferturi nu se prezinta la vot. Al patrulea sfert este inapt sa decida in cunostinta de cauza. Paradoxal, acel ultim sfert isi impune prostiile.

  O solutie durabila si pe termen lung ar fi revolta populara, dizolvarea parlamentului, impunerea legii electorale in care votul este obligatoriu pentru a dilua cretinismele iar ulterior filtrarea dreptului la vot si impunerea chiar si cu forta a meritocratiei, chiar daca asta inseamna eliminarea formei de guvernamant democratice.
  • +15 (15 voturi)    
   corecte observatiile dar.... (Miercuri, 26 iunie 2013, 7:52)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ...., asa dupa cum am mai spus, meritocratia este un concept frumos dar are doua mari hibe care daca nu sunt rezolvate ar transforma-o rapid in plutocratie iar aceasta va degenera la fel de repede in dictatura.
   1 - cine va decide merituosii care sa preia puterea ?
   2- care sunt criteriile pe baza carora sunt alesi merituosii ?

   la aceste intrebari are raspuns sistemul de administrare a statului prin contract si doar prin acest sistem se ajunge in mod natural la meritocratie, care in opinia mea ar fi cel mai etic sistem posibil.
   • -4 (4 voturi)    
    cerc vicios = utopie (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:02)

    benicio [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    Meritocratia e o utopie. Cine va decide? Avem doua variante: 1. poporul, dar atunci ne intoarcem, de unde am plecat si 2. niste super-merituosi, adica plutocratie.
    • +2 (2 voturi)    
     meritocratia este utopie... (Miercuri, 26 iunie 2013, 15:23)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui benicio

     ...doar in cazul nerezolvarii celor doua probleme si de aceea consider ca administrarea statului prin contract este absolut necesara caci doar asa se va evita revenirea escrocilor.

     Astfel, doar prin realizarea promisiunilor electorale, administratorul isi va putea insusi veniturile convenite dar va demonstra totodata ca este capabil si merita increderea alegatorilor.
   • +4 (4 voturi)    
    Nu e asa de greu (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:43)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui translativus

    Nu e asa de greu. Meritocratii sunt oamenii competenti si dovediti pe segmentele lor. Profesionistii atestati si verificati.

    Exista criterii de competenta si destui oameni vrednici care sa poata lua locul celor pe care ii avem acum.
    • +2 (2 voturi)    
     intradevar meritocratii..... (Miercuri, 26 iunie 2013, 15:31)

     translativus [utilizator] i-a raspuns lui HP

     ....ar trebui sa fie oameni competenti si cu siguranta ca acestia exista dar daca sistemul politic nu permite ascensiunea lor, meritul lor nu este recunoscut.

     De aceea consider ca pentru a implementa meritocratia, va trebui ca mai intai sa se creeze un sistem politic in care pot promova doar cei care prin meritul lor, vor putea indeplini promisiunile din campania electorala, de care este indissolubil legat venitul lor personal.

     Aceasta nu se poate realiza decat prin sistemul politic de administrare a statului prin contract, unde intradevar doar merituosii vor izbandi si vor fi recompensati pe masura.
  • +3 (5 voturi)    
   e x a c t, (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:45)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui HP

   aceasta este singura solutie, dar cu cine sa o faci?
  • +1 (1 vot)    
   . (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:46)

   Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Sa obligi pe cineva sa-si exercite un drept este o aberatie.
   Si in plus, incearca sa intelegi ca si neprezentarea la vot este tot un mod de a alege. Prin neprezentarea la vot romanii au demonstrat ca nu sunt asa de prosti cum si-ar dori unii: politicienii actuali nu mai au legitimitate, ei nu sunt alesi de popor in fruntea tarii, ei sunt tolerati in fruntea tarii!
   • +1 (3 voturi)    
    . (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:46)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

    Nevotarea este o lipsa de respinsabilitate fata de viitorul tau si al tarii, nu o scuza. Daca ti se rupe atunci nu ai ce comenta cand lucrurile se complica.
    Democratia romaneasca nu a adus nimic bun. Suntem la limita. De acum, doar cu biciul.
    • 0 (2 voturi)    
     . (Miercuri, 26 iunie 2013, 14:59)

     Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui HP

     Tu de fapt esti suparat ca prea putini au facut la fel ca tine? Oamenii nu sunt o turma de oi pe care sa o mani cu biciul ...
     • +1 (1 vot)    
      nu (Miercuri, 26 iunie 2013, 18:12)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui Marius Muntean

      Nu sunt suparat ca au facut prea putini ca mine. Tu in schimb probabil ca bati apropo la boicotul instigat de basescu. Eu nu dau doi bani pe basescu. Nici pe usl. Cei care nu au fost la vot nu au facut-o pentru ca asa vrea chiorul ci pentru ca nu au cu cine vota, zic ei.
      Aici e problema. Votand fortat poate s-ar fi votat raul cel mai mic.
      In plus s7ntem o turma de smecheri care fac ce vor. Democratia nu e pentru noi.
      Solutia mea e biciul.
 • +3 (13 voturi)    
  We are F.....! (Marţi, 25 iunie 2013, 21:24)

  warchild [utilizator]

  Mai mult nici ca se mai poate spune. Totusi Blitzcrieg se scrie Blitzkrieg!
  • +13 (13 voturi)    
   editat (Marţi, 25 iunie 2013, 23:23)

   Dan Tapalaga [utilizator] i-a raspuns lui warchild

   multumesc
 • -20 (30 voturi)    
  Placa e obsesia unora... (Marţi, 25 iunie 2013, 21:30)

  contele_de_saint_simon [utilizator]

  Dle, Tapalaga, voi continua sa ma adresez direct domniei voastre nu in speranta ca veti aproba publicarea clmentariului, ci cu certitudinea ca-l cititi.

  Voi fi scurt. Placa de care vorbiti si de care spuneti ca se folosesc unii acum vi se poate imputa si domniei voastre. Fanatismul e prezent in ambele tabere pentru oamenii mai putin cerebrali.

  Un singur lucru ma nefumeredte: daca tot publicati opinia unui expert in articolul domniei voastre, de ce va rezumati doar apoi, rapid si obsesiv, la perceptia despre Parlament?! Eu nu contest ca oamenii din Parlamentul Romaniei alcatuiesc de cele mai multe ori un grup necredibil, insa institutia Parlamentului, intr-un stat modern, este si trebuie sa fie forul suprem de dezbatere si decizie. Ceea ce aveam noi cu auto-intitulatul prezidentialism basist era, de fapt, un simulaceu al regimului Putin, din ce in ce mai crescand pana in irma cu un an si ceva. Din fericire, a incetat ceea ce se putea dezvolta in mainile unui om, fara control si ordine, asemenea unui cancer.

  Asadar, cum in 2004, romanii au acordat credit regimului basist si esecul este vizibil si din simplul fapt ca Basescu nu a reusit coalizarea romanilor in jurul unui proiect de republica prezidentiala, asa si anul trecut romanii au acordat credit unei reforme in sensul unei republici parlamentare. Da, cu certitudine, nu toti romanii, dar cei cu educatie, multii intelectuali care au votat cu USL au citit printre randuri intentiile de reforma constitutionala ale USL si au fost de-acord votand.

  Cum istoria a aratat esecul presedintelui Basescu, istoria va arata si deznidamantul proiectului USL.

  Nu fortati insa istoria sa anunte in anticipo. Nu se mai cheama ca aveti vreo intentie buna, ci ca sunteti doar un simplu fanatic, prizonier in idei fixe si fara de acceptare populara.
  • +18 (24 voturi)    
   Esecul presedintelui Basescu??? (Marţi, 25 iunie 2013, 23:36)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   zau domnule sau tovarase? dar pardon, d-voastra, aistia, vreti sa fiti domni dar aveti apucaturi (de luat cu japca) de tovarasi. Haraso!
   • +2 (2 voturi)    
    Esecul e al celor ce muncesc! (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:06)

    Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    Basescu doar ne-a demonstrat ca acest esec nu se datoreaza succesului celor ce fura.
  • +22 (26 voturi)    
   poate (Miercuri, 26 iunie 2013, 0:36)

   ws [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   ca cel mai suparator lucru la privitorii de antene e semidoctismul.

   iti trebuie o incultura solida sa-l compari pe basescu cu putin.

   probabil ca vi s-a parut voua ca suna inteligent sa faceti comparatia putin-basescu, si atunci toti v-ati repezit ca musca la cliseu.

   putinismul are cateva caracteristici unanim recunoscute:

   - multi oameni influenti din rusia au acelasi background cu presedintele

   pentru a-l putea compara pe dictator cu democratul putin, ar trebui ca boc - spre ex - sa fi fost marinar.

   - mass-media independenta a fost distrusa in rusia

   pentru a-l putea compara pe putin cu dictatorul nostru, ar trebui ca antenele sa fie in faliment. in realitate prospera din santaj si contracte cu statul.

   -organizatiile civice sunt sub o constanta presiune in rusia

   in realitate foarte putine ong-uri nu au raspuns chemarii usl-ului. marea majoritate a societatii civile, pe vremea dictaturii basiste a fost inregimentata mafiei politice romanesti.

   -justitia e complet subordonata puterii in rusia

   stiu. nastase sta alaturi de maniu si mihalache. in regimul basist nu mai poti sa iei o spaga ca te trezesti alaturi de cei morti in inchisori in anii 50.

   inca odata, e ridicol sa sustii ca basescu l-a imitat - chiar si involuntar - pe putin. e dovada de semidoctism.

   regards,
   ws
   • -18 (22 voturi)    
    Din fericire pentru Putin... (Miercuri, 26 iunie 2013, 3:18)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui ws

    E oarecum mai deștept decât Băsescu. Cam la nivelul lui Empire State Building față de bordeiul natal al președintelui rom(ân). Și ca să nu te supere comentariul, prietene băsist, îți aduc aminte că președintele unora a recunoscut cu gurița lui că ”n-are cu cine”. [editat de moderator]
    • +16 (16 voturi)    
     Crocodilul scufundat (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:32)

     Sani [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

     Bai Krok, ii aduc aminte ca 'telectualii lu' Basescu (sa ma exprim in limbaj USL-am) a "cucerit" zona petroliera din jurul Insulei Serpilor, ca urmare a procesului cu Ucraina.

     Ucraina a fost intotdeauna impartita intre filorusi ai antirusi. Dar intotdeauna a fost condusa mai mult sau mai putin de la Moscova (mai putin in perioada cnezatului Kievian).

     Atunci a marcat un punct contra lui Putin.
     Pe e alta parte vorbesti din auzite. Ai fost in Rusia vreodata? Sa stai o perioada de timp carevasazica. Sa vorbesti cu rusi, sa-i intelegi, sa le simti imperialismul din vine?

     Eu am stat luni de zile acolo. Pot spune ca Putin a fost cam batut de Basescu pe temele pe care s-au infruntat si asta deoarece presedintele roman a fost bine consiliat de oameni care cunosc situatia, nu de parerologi USL.
     USL-amul si cu tine sunteti un exemplu clar in acest sens.

     Ati pierdut partida, chiar daca ne-ati f...t pe toti cu clanurile interlope pe care le reprezentati (ultimul exemplu: maharul de la fier vechi care este patronul CFR marfa acum, etc...).
     • -7 (7 voturi)    
      Tataie... (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:46)

      Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Sani

      Cine a dobândit ce ? Dacă Ucraina vrea- mâine dimineață declară Bucureștiul oraș ucrainean. Matale te culci cu povești- te scoli cu povești- dar măcar ține-ți-le pentru tine. Și mai citește naibii ce scrie lumea. Nu spun că am o simpatie deosebită pentru Putin- simpatiile mele pentru conducătorii ruși se opresc la Stalin. Dar față de Băsescu Putin e cu vreo 1000 de m deasupra- ce vrei tu sau eu e irelevant.Și ziceai că atunci când dl.din Georgia a ridicat capul în vreo 3 zile se gândea cum să plece din țară că-l căutau trupele rusești ?
      • +4 (4 voturi)    
       Alienated Krok (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:59)

       Sani [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

       Vezi e aciulea in TM un primar - Robu il cheama - USL-amist si el.
       Foarte nervos ca si tine.

       Un domn psiholog i-a pus un diagnostic.
       Adreseaza-i-te cu incredere. Gasesti pe net.

       Faptul ca il simpatizezi pe Stalin spune multe despre suferintele tale.....si optiunea USL-amista.

       PS: Esti cumva Antonescu undercovered?
  • +26 (26 voturi)    
   Santa simplicitas! (Miercuri, 26 iunie 2013, 0:49)

   mansapiens [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Si daca istoria nu mai are rabdare cu noi? Daca istoria se satura naibii de tara asta si tembelii care o locuiesc? Daca intelectualii de care vorbesti, s-au uitat fie si un minut la Antena 1, atunci cuvantul intelectual si-a pierdut complet sensul. Dupa 20 de ani inca nu am invatat ca actuala clasa politica este cu mici exceptii formata din toate scursorile societatii. Cati parlamentari penali, cati ministrii penali are actualul guvern/parlament i"intelectualule"? Cum poate fi unul care a repetat doi ani de facultate responsabil cu elaborarea unei legi fundamentale? Tu te auzi ce spui? Daca tot avem un plagiator ca prim-ministru de ce naiba nu incearca sa copieze o constitutie functionala dintr-un stat din vest? Cea din 1923 a fost inspirata dupa cea a Belgiei de exemplu. Vizionarii, idealistii au dreptul sa prezica sa-i arate poporului ca greseste. Acceptarea populara l-a adus pe Hitler in Germania.
  • +22 (24 voturi)    
   comentariul a fost sters (Miercuri, 26 iunie 2013, 0:58)

   math [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   pentru ca aici suntem toti fanatici basisti si nu se accepta pareri contra. 'Sic !

   Deci de la inceput pana la sfarsit spui o multime de prostii. Istoria a aratat esecul lui Basescu si victoria socialismului. URA!!! Dar numai pe ecranul televizorului tau si al celorlalti spectatori nefanatici ai Antenelor multiubite care lupta cu tiranul 24/24.

   Intelectualii care au votat cu USL sunt din doua categorii: cei care si-au acordat singuri aceasta calitate (eventual cu acordulul vecinilor de scara) si cei adanc conectati la resursele bugetare ale statului si partidului....
  • +10 (12 voturi)    
   ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 8:56)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   care esec vizibil ?, avem atatea parterneriate strategice datorita marinarului, in regimul basescu s-a spart coruptia la nivelul inalt,el a scos tara din criza impreuna cu boc, altfel eram mai rau ca grecii,etc istoria va demonstra ce a facut basescu !, nu ce face usl, o constitutie ptr penali, nu ptr popor
   • -1 (1 vot)    
    LAUDATI NEPRICEPUTUL? (Miercuri, 26 iunie 2013, 21:21)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

    Ne-a sàràcit de tot; suntem ultimii in UE, la toate capitolele. Este cel mai slab conducàtor, dintre cei ai tàrilor ràsàritene, din UE.
    • +1 (1 vot)    
     ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 21:30)

     cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     te pomeni ca suntem saraci datorita marinarului, daca ziceai iliescu te credeam, de el a pornit toate relele, cel mai slab ?, repet el a facut cele mai multe si importante parteneriate strategice, dintre toti conducatorii europeni rasirateni ! cate a facut usl, psd sau ilescu si nastase ?
     • 0 (0 voturi)    
      in 10 ani avea tot timpul... (Joi, 27 iunie 2013, 15:31)

      dincannes [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      ... sà repare relele sau poate si pe el l-au biruit Serviciile?
      • 0 (0 voturi)    
       ? (Joi, 27 iunie 2013, 15:37)

       cotora [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

       a reparat multe rele fata de predecesorii sai !
  • +5 (5 voturi)    
   ... dar si a altora! (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:43)

   ecolocart [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

   Poate schimbati si dvs placa cu "sperietoarea" Basescu. Pentru ca tot sunteti unul dintre "multii intelectuali care .... au citit printre randuri intentiile USL" , va atrag atentia ca multi dintre cei care intra pe hotnews citesc fiecare rand in parte si analizeaza ceea ce au citit. Si mai ales sunt oameni care doresc o Constitutie clara, in care sa poata citi negru pe alb modificarile facute de USL si nu intentii printre randuri. Ne-am saturat sa tot platim incompetenta politicienilor si "statul de pomana" la stat. E timpul ca fiecare om platit din bani publici sa raspunda pentru ceea ce face sau nu face!
 • -16 (18 voturi)    
  Cand ai toata puterea (Marţi, 25 iunie 2013, 21:46)

  Con_stan_tin [utilizator]

  mai mult ca sigur cei multi iti vor taia capul, nici nu conteaza daca esti bun sau rau. Astept cu nerabdare un parlament cu puteri depline.
  • +2 (2 voturi)    
   in locul matale (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:50)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

   n'as fi asa de sigur.
   comunistii au avut puteri depline 50 de ani, iar acum le au, daca nu depline, macar ..pline.

   inca n'am vazut capete taiate.
   doar doi plumbuiti, pentru mantuirea celor ce s'au instalat, cum spuneau chiar ei : la vremuri noi, tot noi....
 • -24 (28 voturi)    
  minority report (Marţi, 25 iunie 2013, 21:47)

  Mazeta [utilizator]

  Autorul amestecă lucrurile. Vrea să vorbească despre parlamentarism, despre rolul parlamentului într-o democrație, dar se referă strict la „știm noi cine” din parlamentul românesc actual. Așa, mersi, pot să zic și eu: pentru România cea mai bună soluție o republică semi-prezidențială, dar cu condiția ca președintele să fie patriot și treaz în cea mai mare parte a zilei.
  • +22 (22 voturi)    
   Lasa nene Iancule ca e treaza vipera Sova (Marţi, 25 iunie 2013, 23:37)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   e treaz vizitiul Voiculescu si toti stapinii lui matale.
  • +20 (20 voturi)    
   Tu chiar iti oermiti sa il iei peste picior (Miercuri, 26 iunie 2013, 1:01)

   math [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   pe Dnul Crin Antonescu, acest intelectual liberal care va salva poporul din ghearele tiranului ?

   Cum iti permiti ? Rog moderatorii sa intervina, se depaseste orice limita!
  • +7 (9 voturi)    
   ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 8:59)

   cotora [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   zau, cand l-ai vazut tu beat pe basescu ?, subliniez beat, decat sa facem acuzatii nefondate, mai bine stam degeaba
  • +1 (1 vot)    
   las' (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:57)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   nu'ti face griji, la nevoie vor scoate bor si curtea regala din preambul, sa arate c'au cedat criticilor dlui tapalaga :)

   asta inseamna democratie, pluralism.
   nu mai avem un dictator, avem aproape 600.
   unde'i unul, nu'i putere,
   unde's multi, puterea creste.

   deci nici poporul nu razbeste....

   in concluzie, va fi concurenta mai mare la un post de depukkatf decat la presedentie.
 • +22 (24 voturi)    
  Rewind 24 years (Marţi, 25 iunie 2013, 22:07)

  nano2k [utilizator]

  Urmasii PCR-istilor isi fac un nou M.A.N.
 • +21 (23 voturi)    
  Pai nu degeaba au numit-o pe Mona "Panarama" (Marţi, 25 iunie 2013, 22:16)

  Maniu [utilizator]

  in CCR! Ca sa aiba piese nerusinate in toate zonele unde li s-ar putea opune rezistenta!
  • -12 (14 voturi)    
   Mona "Panarama" ??? (Miercuri, 26 iunie 2013, 0:48)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   nu credeam ca sunt permise asemenea formulari
   desigur, daca eu o numesc pe Laura Stefan "pupila" Monicai Macovei comentariul nu apare
   • 0 (0 voturi)    
    Chiar asa s-a exprimat D-na prof.Dr. Mona (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:29)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Pivniceru . Este un citat care arata subtilitatea si vocabularul distinsei 'telectuale. Se poate vedea pe youtube cred. La TVR in orice caz. Sorry, astia sinteti.
 • +20 (20 voturi)    
  Angela + Traian = Numere (Marţi, 25 iunie 2013, 22:45)

  Trojan.H [utilizator]

  Daca vad ca Angela Merkel tine mortis sa se pozeze numai cu Traian Basescu linga ea - vezi si reuniunea PPE de saptamina trecuta - atunci ma gindesc ca Antenescu si papusarii din umbra vor sfirsi nu ca dictatori in Casa Poporului ci ca niste numere la Rahova.
  • +2 (2 voturi)    
   asta-i și speranța mea (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:58)

   Maica Reteza [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Asta-i și speranța mea, că totuși suntem în EU și NATO, și jmenurile de p-aici ar putea deranja niște "baeți" care nu prea au chef ca o mafie (ad-hoc dar instituționalizată) să decidă chestii care ar putea să-i afecteze.
   Cred că norocul nostru stă în interesele negrului de peste baltă, ăla care trimite niște chestii la Deveselu. Please, să-i spună cineva lu' negru că USL vrea să schimbe constituția cu 30% prezență, fără să ia în calcul și votul lui.
 • +22 (22 voturi)    
  suprematia absoluta..... (Marţi, 25 iunie 2013, 22:56)

  translativus [utilizator]

  ....adica dictatura parlamentara este tinta politicienilor, trecand astfel de la statutul de angajati ai nostri la cel de stapani.
  Visul orcarui infractor de a incalca legea fara a fi pedepsit, este pe cale de a deveni realitate si astfel, de la asazisa democratie, se va trece la o perfidocratie pe fata si prin lege.

  De aceea sistemul politic parlamentar trebuie grabnic desfintat caci dupa ce ne-a distrus din punct de vedere economic si moral, este pregatit, prin feudalizare, sa ne dezmembreze tara.
  • +7 (7 voturi)    
   Misto postare dar atentie (Marţi, 25 iunie 2013, 23:39)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui translativus

   sa nu ajungem sa alungam principia democratice din cauza componentei de infractori a actualului piratment. Pe urma, rog. "desfiintat" :)
   • 0 (0 voturi)    
    . (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:13)

    Marius Muntean [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    Pai tocmai sistemul democratic este problema: nu e nici o putere in mainile oamenilor, un vot la 4 ani, vot ce valoreaza cat o sticla de ulei nu inseamna putere de a-ti controla destinul! Puterea reala este de fapt, cum scrie si in articol, in mainile conducerii partidelor.
    Trebuie creat un sistem in care puterea de a-ti decide soarta sa nu se rezume doar la decizia de a pleca in alta tara.
 • +24 (24 voturi)    
  parlamentul infractorilor (Marţi, 25 iunie 2013, 22:58)

  Fanfan la tulipe [utilizator]

  A ajuns parlamentul, pavaza infractorilor, sa fie puterea dictatoriala intr-un stat de drept??? Aceasta constitutie pe care o fac aceste nulitati va inlatura bruma de democratie din Romania, separatia puterilor in stat si independenta justitiei vor fi doar niste amintiri...U
 • +24 (24 voturi)    
  ... (Marţi, 25 iunie 2013, 23:09)

  ws [utilizator]

  a spus-o ionut popescu pe fb:

  Fraților, va spune unul care a fost si-n parlament si-n guvern: sa dai o putere prea mare parlamentului ar fi o catastrofa...Eu vorbesc de lucruri concrete, nu de gargara, de puterea alesilor poporului etc...Mai bine sa legifereze guvernul prin ordonante de urgenta decat sa te dai pe mana unor parlamentari care NU AU HABAR PE CE LUME TRAIESC ! Credeti-ma !
 • +18 (18 voturi)    
  poate ca ne vom trezi! (Marţi, 25 iunie 2013, 23:10)

  closer [utilizator]

  Cind va trebui votata Constitutia si de populatie , poate ca romanii se vor trezi totusi la realitate , indiferent pe cine au votat anul trecut sau pe cine voteaza in general , si vor spune NU la niste modificari pe care Antonescu si sleahta sa le vor , modificari care intaresc, cum bine puncteaza si autorul articolului , pina la gradul de suprematie si intangibilitate , puterile Parlamentului.
  Nu este posibil ca odata alesi , parlamentarii sa nu poata sa fie trasi la raspundere de nimeni in tara asta.
  Pentru ca intre ei se vor apara cu strasnicie de orice atac.
  Asa ca , la referendum , romanii cred ca ar trebui sa il ia pe NU in brate !
  Sa vada inca o data alesii nostri ca nu e chiar cum doresc domniile lor !
  • +9 (9 voturi)    
   Cum ne aparam de FRAUDA??? (Marţi, 25 iunie 2013, 23:40)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui closer

   asta e cea mai importanta intrebare.
   • +9 (9 voturi)    
    Cum? (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:03)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    Cel putin mergand naibii odata cu totii la vot!
    Sa nu ii mai lasam numai pe mamaligari sa voteze pentru noi!

    Iar singura sansa va fi SPERANTA!
    Speranta ca nu vor putea fura ei cat putem vota noi.

    Atentie! Incearca sa nu pui raul inainte, e posibil sa demoralizezi pe multi apropiati care vor zice ca iar e degeaba sa mearga la vot.

    Daca trece aceasta constitutie eu sunt convins ca viitorul meu nu mai este in aceasta tara.
 • +20 (20 voturi)    
  Ar trebui campanie cu caricaturi cu piratmentari (Marţi, 25 iunie 2013, 23:18)

  Maniu [utilizator]

  inainte de "referendum" - adica ni se cere sa ne asemnam condamnarea la MOARTEA DREPTURILOR CETATENESTI. Domnule Tapalaga, trebuie mobilizare mare si inca de acum, nu cum s-a intimplat cind era sa fie dat jos Traian Basescu daca n u venea ideea minunata cu boicotul. TREBUIE AFISE MARI cu pirati = piratmentari (la afisele care-l denigrau si atacau pina la linsaj pe Basescu NU s-a raspuns) ; trebuie explicat publicului - inclusiv nenorocitilor privitori la antene (concept vetust de altfel) - prin imagini CE SE PREGATESTE. Este plin de tineri talentati care sint gata sa dea masura talentului lor pentru cea mai nobila cauza.
  • +9 (9 voturi)    
   Subscriu (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:09)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

   Din pacate românul-bovina (din pacate o "rasa" care ia amploare in România) reactioneaza mai usor si mai repede la astfel de reprezentari grafice decat la argumente logice.

   Eu am mai strigat de multe ori pe forumul HN ca e nevoie si de creativitate, nu numai de logica si argumentatie pentru a scapa de aceste mentalitati.

   Oamenii au mintea scurta (pe undeva e si normal intr-o viata pe fast forward cum e cea din zilele noastre), motiv pentru care memoria lor trebuie reimprospatata mereu si mereu intr-o maniera cat mai eficienta.
 • +17 (17 voturi)    
  Solutia este sa se voteze NU asa zis constitutia K (Marţi, 25 iunie 2013, 23:19)

  linarel [utilizator]

  si in al doilea rind legea sa fie lege
  Abia cum devine evident faptul ca sintem aproape de apogeul DICTATURII PARLAMENTARE dictatura ce a inceput sa se manifeste in primavara trecuta . Ce mai urmeaza ????

  Aplicarea legii insemana in primul rind condamnarea celor ce au planificat, organizat si realizat anul trecut lovitura de stat . Se stiu bine cine sint personajele , exista si dovezi publice ,concludente . Plagiatul e zero pe linga uzurparea de calitati oficiale .

  Toate acestea s-au petrecut intr-un sistem juridic corupt , neclar, in care infractorii si urmaritii penali fac si voteaza legi aplicabile oamenilor onesti.

  Ma gindesc oare cite generatii de sacrificiu trebuie sa mai existe in RO si mai ales pina cind..........???
 • +15 (15 voturi)    
  CC va deveni anexa USL (Marţi, 25 iunie 2013, 23:22)

  ggeo [utilizator]

  Perfecta analiza ; din pacate , Curtea Contitutionala se va pronunta asupra lucrurilor esentiale ( proiect de revizuire constitutional ,prag referendum) abia dupa plecarea Iuliei Motoc la CEDO , atunci cand Curtea Constitutionala va capata o componenta "interesanta" , dupa cum spun unii comentatori " nebasisti" .
  Acesta este si motivul pentru care au amanat dezbaterile pana in toamna ..temporizarea deja a inceput...
  Chiar daca CC va respinge acum coborarea pragului de referendum , se va reveni cu aceasta intentie la momentul oportun .
  • +10 (10 voturi)    
   De aia au si propus-o la CEDO, ca sa scape de ea (Marţi, 25 iunie 2013, 23:43)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui ggeo

   simplu. Iar la ProTV, slugi gen Esca au criticat cu spor rochia tipei, care nu era pe placul lor ca nu era gen "Lina Ciobanu" (pt. cei tineri, membra a CC al PCR - mutra de activista 100%)
   • -12 (12 voturi)    
    Zuza de Motoc la Cedo ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 2:30)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

    Fraților, voi chiar că ați luat-o pe câmpii. Dna. Motoc- este nevasta- dlui. Motoc. Tatăl dlui. Motoc a fost un pic cumnatul fostului procuror general al României de pe vremea lui Ceașcă. Dacă nda. Motoc nu era nevasta dlui. Motoc- acum cred că era la psihiatrie- sub sedare severă. Mă miră că CCR sau CCT sau cum îi mai spune nu i-a dat un șut în bucile drapate în draperia lui Băsescu după ce și-a permis să facă pe blogul propriu remarci despre viața personală a unui ministru. Orice țară normală din lume ar ține-o pe draperistă în calmante și perfuzii. Că șocuri electrice nu se mai fac.
    • 0 (0 voturi)    
     mda (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:05)

     Aramis [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

     si eu am avut-o profesoara de franceza la liceu in anii 70 pe sotia procurorului general de atunci.
     dar asta n-o facea mai putin doamna si mai putin buna profesoara.
     • -1 (1 vot)    
      Aramis dragule, (Miercuri, 26 iunie 2013, 14:24)

      Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Aramis

      Fără aportul lu cumnățelu procuror general dl. Motoc junior era astăzi un inginer un pic șomer. Evident că doamna procuror trebuia să lucreze- și poate că o fi fost bună- dar dacă nici procurorul general al României comuniste nu era un politic lustrabil (parcă SImionescu era numele)- atunci cred că trebuie să revizuim cât de bun era Ceaușescu...
 • +16 (16 voturi)    
  da?! (Marţi, 25 iunie 2013, 23:44)

  corvus coraX [utilizator]

  Bulgarii au ieșit cu miile în stradă când a fost numit un mafiot la șefia serviciilor secrete. Turcii au ieșit cu zecile de mii pentru a salva un parc. Românii doar se lamentează. Când drobul de sare îi va pocni în cap, va fi tardiv. Și o merită pe deplin! Va veni și vremea când vor avea acces la internet doar cu aprobare de la parlament, și asta doar pe site-uri oficiale. Adio comentarii libere! România, o țară care refuză cu încăpățânare să existe
  • -15 (17 voturi)    
   Ce-au câștigat ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 2:27)

   Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

   Nici bulgarii și nici turcii n-au reușit să-și schimbe conducătorii. Ceea ce contează e republica parlamentară- m-am plictisit până peste cap de mitocanul mediocru ajuns președinte. Cânstituția ar trebui să poarte ca motto ”Niciodat nu mai vrem despot luminat”. Dacă va fi așa- e perfect.
   • +8 (8 voturi)    
    Cânstitutia (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:13)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

    Nu ar trebui sa permita nici existanta unui nou M.A.N.

    Cânstitutia ar trebui sa echilibreze puterile in stat, nu sa le dezechilibreze.
    • -2 (2 voturi)    
     Che puteri ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:41)

     Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

     Domle, puterea e una singură- la Parlament. Nu există aiureli gen președinte jucător- iar faptul că 500 de oameni îl cheamă pe judecătorul Tâmpit dar Sincer să-i ceară socoteală pentru judecata lui tâmpită- vedeți vreo problemă pe-aici ? Mie mi se pare că într-un stat normal- oricine- și subliniez oricine- e responsabil și trebuie să(și) dea socoteala, fie că e Ponta, Zegrean sau Motoc. Nu există viței sacri- că i-au tocat ăia în mici. Și mai toacă...
     • +1 (1 vot)    
      Putere unica = posibila dictatura (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:01)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

      Orice putere unica poate cadea intr-o extrema. Oamenii cu scaun la cap si-au dat seama de asta, rog lectura aici:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_powers
      • -3 (3 voturi)    
       Care va să zică, Parlamentul britanic... (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:13)

       Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

       E extremist. Bine că mi-ați spus, nu-l voi lăsa să se joace cu căluțul meu de lemn. Dacă matale, după aproape 10 ani de cloacă băsistă- mâzgă- găleată cu lături în care ne-a târât Băssilă din 2004 încoace- crezi că ”orice” nu se conjugă doar 1 băsist, 2 băsiști- te înșeli amarnic.
       • +4 (4 voturi)    
        Nu uita (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:25)

        nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

        Constitutia actuala i-a dat lui basila multa putere pentru ca era dedicata lui A. Nastase, stiu ca doare asta, sa fii lovit cu propria ta arma.

        2 la mana, daca atunci s-a facut o greseala, nu inseamna ca se va repara cu o alta greseala.

        Imi pare rau ca am pus degeaba link-ul de mai sus, se pare ca nu conteaza argumentele ci numai daca esti sau nu basist - am inteles ca e o noua injuratura, asa e?

        PS: comparatia dintre un lord din M. Britanie cu un urmarit penal din Parlamentul României m-a facut sa zambesc, dar am trecut repede peste asta.
        • -1 (1 vot)    
         Vezi că nu ești atent... (Miercuri, 26 iunie 2013, 14:22)

         Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

         și l-ai votat pe urmăritul ăla. Mie-mi place teribil faza cu 1. hai să facem vot uninominal. 2. I-am votat uninominal pe cei mai buni dintre cei buni- tu, eu, el , noi i-am votat, n-au căzut din cer, nu ? 3. Nasol, nașpa, regrete- am votat infractori urmăriți penal. Ne cerem scuze, nu mai facem până la alegerile următoare. Dați-ne repede un conducător de neînlocuit. 4. Ne punem toată încrederea (adică exact aia pe care am avut-o când i-am votat pe penali) în președintele nostru care se va lupta pentru noi (așa cum se luptă și penalii, etc., etc.)
 • +15 (15 voturi)    
  din pacate (Miercuri, 26 iunie 2013, 1:06)

  amanda13 [utilizator]

  de aici de departe am senzatia ca aproape nimeni in Romania nu pricepe miza reala a modificarilor pe care Antonescu&co. le aduc Constitutiei. Nu vad pe nimeni sa demonstreze impotriva pericolului absolut real al dictaturii parlamentare. Partea in care parlamentul este indreptatit sa ia la intrebari absolut orice cetatean a parut sa dea fiori doar procurorilor insa foarte putini par sa priceapa ca acest lucru va insemna ca si ziaristi ca dumneavoastra, domnule Tapalaga, si comentatorii lor, si persoane precum Laura Stefan, Monica Macovei, pe scurt oricine incomodeaza, chiar si eu ca poate sunt prea basista pe Internet, poate fi chemata sa dea explicatii in fata Parlamentului. Imi pare rau, dar chiar nu intelege nimeni ce violare a principiului numit de americani "checks and balances" este asta? Ce separatie a puterilor in stat, ce democratie, frate, atunci cand vreun grasan penal ca Voicu, ori vreun cioban ca Becali, ne vor chema ca pe oi la apel????? Mi se pare strigator la cer! Eu sunt in situatia sa pot renunta la o adica la cetatenia romana, copiii mei nu vor fi niciodata romani, dar voi cei din tara cum puteti face asta impotriva viitorului vostru si al copiilor vostri?
 • -12 (14 voturi)    
  Nu mai bine ... (Miercuri, 26 iunie 2013, 1:29)

  Gigi Kent [utilizator]

  ... o dictatura cinstita prezidentiala? Una in care procurorii nici macar intrebati despre abuzurile comise nu pot fi? Una in care suna macacul de la Cotroceni si da dispozitii cine sa fie saltat de pe strada, ce sa faca Guvernul, ce salarii si pensii sa taie samd? E mai CINSTIT asa ...

  Urmeaza ca domnul Tapalaga sa ne scrie un articol despre cum nu e bine cu poporul asta care tot voteaza pe cine nu trebuie ... pe sistemul "dictatura poporului".
  • 0 (0 voturi)    
   gargara ieftina... (Miercuri, 26 iunie 2013, 17:15)

   Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   ..au trimis procurorii in judecata demnitari si mafioti nevinovati???
   erau saracii toti curati ca lacrima asa cum parlamentul e plin numai de sfinti si mironositze, iar guvernul romaniei, de ingerasi!
   .... si dupa constitutia lui kakarau si a chiorului chiuariu... va fi si mai si! iar suporterii inflacarati ai usl-amului vor ajunge sa fie pictati pe peretii bisericilor, ca sa li se inchine "ratacitii basisti" contaminati de occident cu idei "rauvoitoare" la adresa democratiei lor originale de 7,5 milioane de dashtepti. ptiu, ptiu, nu le fie da deochi!
   se vede bine cit de mult valoreaza ideile lor, in evolutia societatii si economiei romanesti.
   e usor sa dea vina pe basescu si pe procurori pentru mizeria din tara, nu-i asa?
   ideea lui Plesu de a pune intrebarea concreta, fiecarui parlamentar, ar trebui extinsa, la toti cei 7,5 milioane de usl-amisti: "ce stit sa faceti si ce-ati facut voi bine, pentru tara voastra si societate, in mod concret?"
   au inventat ceva util si bun pentru toata lumea? au facut oarece investitii inteligente, aducatoare de profit si bunastare pentru tara si societate? CE AU PRODUS ?... nu se vede decit o economie pusa pe butuci, imoralitate, prostie, vile si masini de lux, printre strazi neasfaltate, pline de gropi, gunoi si balarii...
   stu in schimb, sa faa "politica" si sa dea lectii...
   nu sint decit penibili
   • -1 (1 vot)    
    Și zici că-l întrebăm pe Președinte ce știe ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 17:55)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Cucucveaua

    Cam nimic. Dacă mătăluță- în loc să-l propui și să-l alegi pe Pleșu președinte- l-ai votat și aplaudat pe mitocanul mediocru de la Medgidia (MMM- cunoscut și ca bomboana de ciocolată ușor băssită)- atunci așa-ți trebuie. Și, de fapt, dacă ne uităm cine sunt Merkel, Daul sau Barosso descoperim că PPE-ul e locul unde jălnicuții și-au găsit penultimul repaus.
    • 0 (0 voturi)    
     unde dai si unde crapa.... (Miercuri, 26 iunie 2013, 20:42)

     Cucucveaua [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

     krok... sorry, dar matalutza, cam "esti cu vaca".... n-am ce-ti face, daca nu pricepi mesjul sau numai te faci ca nu-l pricepi, de dragul polemicii.
     nu am nimic in comun cu basescu, dar ma deranjeaza cei cu mintile bolnave, care, azi-miine il vor acuza pe basescu ca a scufundat titanicul....
     daca niste observatii facute din afara, le confunzi cu propaganda, imi pare rau pentru matalutza... deja v-ati impotmolit in tara aia atit de tare in minciuni si propaganda ieftina incit orice observatie, oricit de obiectiva facuta de cineva, vi se pare partinica sau o confundati cu o contrapropaganda la propaganda voastra.
     Dumnezeu sa va ierte si sa absolve de chinuri.
 • -12 (14 voturi)    
  Ba e bine... (Miercuri, 26 iunie 2013, 1:50)

  Krokodilul Chichiricios [utilizator]

  A făcut, a furat... dle. Tapalagă, chit că ne referim la Parlament, chit că ne referim la Președinte, e cam la fel. I-am ales, l-am ales. Punct. Cât nu vom avea cap ca să vedem ce alegem- așa ne trebuie. Oricum, Parlamentul, indiferent de cum ați lua-o, indiferent dacă discutăm de Romînia sau de Vanuatu gară- e mai democratic decât 1 singură persoană. Cât despre dna. Laura Ștefan- termenul ăla de expert ar trebui pus lângă ”sugar daddy” care o propulsează, parcă dl.Stolojan dacă nu mă înșală memoria din Cațavencii. Deci laura Ștefan- expertă în Stolojan. Altă expertiză n-are.
  • +6 (6 voturi)    
   Aveti dreptate din punct de vedere statistic (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:04)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

   E mai probabil ca o Adunare sa se manifeste mai democratic decat un lider.
   Daca e sa vorbim de situatia actuala, insa, putem constata doua lucruri:
   - pentru a aplica legile de baza ale statisticii, ar trebui sa consideram ca alegerile sunt lipsite de constrangeri, ceea ce deocamdata nu e cazul la noi;
   - democratia de baza, cu toate defectele ei, a fost instaurata in Romania. Acum se lucreaza la reglaje. Ceea ce nu s-a instaurat este responsabilitatea.
   Daca e sa comparam cele doua entitati - Adunarea si Liderul - din punct de vedere al responsabilitatii, se observa cum, cu cat mai mare este un grup, fie el si democratic ales, cu atat mai mult responsabilitatea tinde sa se disipeze in cadrul lui.
   Este o regula abil speculata de puterea de azi. Am auzit de prea multe ori scuze ca: "Eu nu am nici un amestec, asa a hotarat Parlamentul", culminand cu deja clasica formula: "Asta a fost vointa poporului". Desigur, cand aceasta vointa nu-i avantajeaza, politicienii isi aduc rapid aminte ca poporul nu se pricepe si, de fapt, nu stie prea bine ce vrea
   Cum azi avem mare nevoie de conducatori responsabili, as spune ca nu e deloc momentul ca echilibul puterii sa fie deplasat spre un Parlament ce nu ofera garantii in acest sens.
   • 0 (2 voturi)    
    Și cine e conducătorul responsabil ? (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:39)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

    Stimate domnule,

    Pentru că îmi place comentariul dvs. voi lăsa ironiile deoparte și vă voi spune că într-un sistem democratic- numai Parlamentul poate fi acest conducător. Liderul- pe care îl subnumim- e la fel de mediocru ca și Adunarea- și face la fel de multe prostii. Deosebirea e că într-o parte vorbim de 500 și ceva de capete- dintre care o minimă decență logică ne spune că măcar 200 gândesc bine și se vor putea manifesta- iar în altă parte de un singur cap. Și ăla e doar o fantasmă de imagine.
    • 0 (0 voturi)    
     Va multumesc pentru intelegere (Vineri, 28 iunie 2013, 0:46)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

     Va dau dreptate, principial vorbind.
     Rezervele mele pornesc de la detalii de conjunctura:
     - gradul de democratizare al sistemului este, la noi, inca redus. Ma astept ca putini sa nu fie de acord cu asta.
     - atunci cand atentia celor multi este indreptata mai ales spre necesitatile primare, reprezentativitatea obtinuta prin vot se imputineaza, iar calitatea oamenilor politici scade.
     - abatandu-ma mai mult spre domeniul speculatiilor, mi se pare ciudat sa vorbim de prea multa democratie atunci cand la putere au revenit cei pe care i-a creat vechiul sistem.

     Sa presupunem acum ca Parlamentul arata asa cum il descrieti. Sunt 200 de capete luminate. Ce pot face ei, minoritari fiind? Nu-si pot impune vointa.
     Se pot manifesta. Bine, dar asta o pot face si fara puteri sporite pentru ei si pentru ceilalti 300.
     Dealtfel, vedem si acum rezultatul manifestarii: se guverneaza tot prin blamatele Ordonante de Urgenta. Progresele in domeniul legislativ sunt nule. Nu mi se pare potrivit ca un asemenea for sa isi sporeasca siesi puterile. Mai intai, ar trebui sa arate ca le merita.
  • +5 (7 voturi)    
   Cateva cuvinte si despre... (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:18)

   Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

   ...d-na Laura Stefan:
   Este membra a grupului de experti anticoruptie numiti de directorul general al
   Direcției Generale Afaceri Interne a Comisiei Europene. O descriere sumara a criteriilor de numire contine: "Membrii grupului de experți trebuie să dețină un nivel de expertiză incontestabil, precum și un nivelnridicat de integritate și reputație în domeniul luptei împotriva corupției". Se pare ca la nivelul CE sunt persoane care au despre d-na Laura Stefan o parere mai buna decat Dvs.
   Va inteleg suspiciunea, lumea media e azi populata de tot felul de specialisti si experti aparuti peste noapte. Prin aceasta inflatie, notiunea de expert este devalorizata. Profesionistii au insa datoria sa-si vada de treaba, si dreptul de a fi apreciati pentru asta.
   • 0 (2 voturi)    
    Domnu Mihai.... (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:36)

    Krokodilul Chichiricios [utilizator] i-a raspuns lui Mihail_AD

    Dacă ar fi să mă iau după cele spuse de UE și confirmate de către dvs.- și eu pot să-mi pun titlul de expert. Atâta doar că nu mă chinuie să umblu peste tot cu etichete aiurea de genul ”expert anticorupție”. Serios- aș întreba ? Ia povestește, mami, câți corupți ai prins la viața ta. Sau ce mari chestii anticorupție ai făcut să fii expertă.
    • 0 (0 voturi)    
     Ma maguliti de data aceasta... (Vineri, 28 iunie 2013, 1:16)

     Mihail_AD [utilizator] i-a raspuns lui Krokodilul Chichiricios

     ...dar trebuie sa-mi vad lungul nasului.
     Nu mi-a trecut prin cap sa confirm ceea ce UE decide, ci doar sa ma informez si sa transmit un punct de vedere personal. Pentru a face mai mult, ar trebui sa fiu expert.
     Se pare ca nu l-am transmis prea bine, totusi, altfel nu ar mai aparea confuzii. Ceea ce pentru unii este o "eticheta aiurea", in documente este o ocupatie, un loc de munca.
     Ma astept ca, la fel ca si in alte domenii birocratice, cel mai in masura sa evalueze activitatea acestor experti este chiar directorul DGAI a CE.
     De curiozitate, m-am uitat prin atributiile lor asa cum sunt descrise in Decizia CE 2011/C286/03. Vanatoarea de corupti nu intra printre ele.
 • +4 (6 voturi)    
  Dictatura Parlamentara (Miercuri, 26 iunie 2013, 2:09)

  mihai_vart [utilizator]

  Buna ziua,

  Stie cineva daca exista acest concept in Stiintele Politice? Exista un precedent intr-o alta tara?

  Multumesc
  • +3 (3 voturi)    
   A existat in Germania pe vremea lui Hitler (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:45)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui mihai_vart

   .
   • +1 (1 vot)    
    exact, dar vitavercea (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:55)

    unu-altu [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    A existat asta, pe vremea lui Hitler:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Enabling_Act_of_1933
    adica, taman invers: guvernul lui Hitler n-avea nevoie de Parlament.
    Chestie pt. care precedentul a fost creat de presedintele von Hindenburg in beneficiul cancelarului Bruening, invocand art. 48 din Constitutia de la Weimar:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Article_48

    Mult succes in continuare.
  • -4 (4 voturi)    
   concept si realitate (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:24)

   unu-altu [utilizator] i-a raspuns lui mihai_vart

   UK, NZ, Finlanda, Israel aplica explicit doctrina suprematiei Parlamentului.
   In USA, confom Constitutiei, Curtea Suprema este numita de Congres si ii acorda puterile descrise aici: http://www.supremecourt.gov/about/briefoverview.aspx

   Atat pot spune eu. Dar cele mai bune lamuriri despre ce insemna "dictatura parlamentara" pt. Dan Tapalaga, Laura Stefan (scolita in UK :)), Andrei Cornea, Iulia Motoc, TB et al., acestia le pot face cel mai bine.
 • +6 (6 voturi)    
  Multumiri (Miercuri, 26 iunie 2013, 8:44)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ziaristilor si intelectualilor care si-au exercitat dreptul de libera expresie acreditand ideea ca "toti sunt la fel" .

  Observam insa unii sunt mai "la fel" decat altii.

  Traiasca Parlamentarul Suprem .
 • +5 (5 voturi)    
  Experienta isi spune cuvantul (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:43)

  Onestitate [utilizator]

  Parca zicea cineva ca: "daca vrei sa rezolvi un lucru, incredinteaza-l unei persoane, dar daca nu vrei sa-l rezolvi, incredinteaza-l unei comisii [Parlament, in cazul nostru]". Si cum o decizie va trebui luata intr-un final - in oricare din legile care vor fi supuse dezbaterii -, dupa multe tentative de a ajunge la un acord, din stres, plictiseala sau scarba, majoritatea va accepta o solutie, numai sa se termine o disputa. Cine va fi cel care va da solutia? Poporul? Parlamentul?
 • -1 (7 voturi)    
  dictatura .... (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:02)

  cantautor [utilizator]

  Sunt suficienti de multi,alesi democratic...
  Vor legifera ceea ce vor dori ei,pana la schimbarea componentei parlamentului,prin alegeri...
  Unde-i lege,nu-i tocmeala...
  Asta-i democratia....
  Este adevarat,incepe sa ne joace feste...
 • +11 (11 voturi)    
  oare avea Presedintele dreptate? (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:08)

  John7ro [utilizator]

  Cand acesta spunea raspicat ca tot ceea ce se doreste prin suspendarea sa este subjugarea justitiei, multi nici nu au vrut sa auda. De ce oare s-au obisnuit romanii ca numai dupa o tragedie sa incerce sa indrepte raul...oare mai asteapta o revolutie?
 • -4 (4 voturi)    
  perfect adevarat (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:51)

  sorin3 [utilizator]

  Dar cui se adreseaza acest articol?
  Constitutia se reviziueste fara sa se schimbe decit pe ici pe colo prin punctele esentiale, Elena Udrea divorteaza, EBA ia pozitie, Blaga e si el prin vreo comisie, cetateanul turmentat a fugit in Spania.

  Basescu trebuia criticat cind a gresit, cind a adus lehamitea printre votantii lui, facind "mici" smecherii: promovarea fiicei in PE, promovarea unor doamne nu foarte competente dar cu imagine proasta, dansuri alaturi de bulibasa; si a unor mari greseli: polarizare sociala, prin cresterea taxelor fara reducerea furturilor, incurajarea pilelor si a incompetentei prin reducerile salariale in sistem pausal, incurajarea exodului spre vest.
  Acum degeaba ii criticati pe cei din USL. Ca sa ii schimbi trebuie pusi altii in loc. Cine sint acesti altii?
  Adevarul e ca Basescu si PDL ne-au adus in situatia de azi, asa cum Emil Constantinescu l-a creat pe Adrian Nastase.
  Clasa politica o duce prea bine in acest sistem ca sa vrea sa-l reformeze.
  Ce va produce societatea romaneasca? Daca ne uitam in istorie la contexte asemanatoare popoarele au cam produs monstrii. Ce-i drept monstrii respectivi au cam umplut cimitirele cu cei ce s-au crezut mari politicieni sau oameni de afaceri.
 • +6 (6 voturi)    
  CCR azi (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:51)

  Aramis [utilizator]

  Curtea Constituţională dezbate, în şedinţa de miercuri, sesizarea PDL, UDMR şi PPDD asupra proiectului de lege privind reducerea la 30% pragului de prezenţă la referendum.
 • +7 (9 voturi)    
  Tranzitie... (Miercuri, 26 iunie 2013, 10:57)

  cipoc [utilizator]

  Dupa 23 ani de... tranzitie, asa cum multora le place sa afirme, inca suntem atat de...limitati in gandire si atat de ...saraci cu duhul incat am accepta sa fim sclavi in "regiunile usl" doar pentru confortul zilei de maine.
  Asa gandeste peste 70% din populatia Romaniei!!! Ziua de maine si atat.
  "Dezbina si cucereste"... O tara rupta in bucati administrate de slugi politice care vor arunca din cand in cand ciozvarturi populatiei inculte si infometate. Asa este viitorul portret al acestei tarisoare. Astfel "regionalii" adica poporul, va fi ingradit si constrans in alegerile pe care le va face, in continuare va avea de ales intre 2-3 optiuni politice, toate "cancerigene", si uite asa ne vom "lupta" intre noi pentru "capitalele" regiunilor ...si dezbinarea isi urmeaza cursul firesc. O mana de nenorociti alesi din cele 2-3 optiuni impuse, ca sa spunem ca e democratie, presa, sursa de informare si a 4- a putere in stat, controlata in totalitate si o marioneta somnoroasa sau un copilot copiator in varful sandramalei = Romania de dupa "regimul basescu" Romania de dupa constitutia kakarau-chiuariu-petrica roman si iordache
  Un crocodil infometat si multi alti forumisti din astia imbecili sau poate platiti sunt pentru marea constitutie, ca sa nu mai aibe parte de marinari la carma sandramalei. Altii sunt inpotriva constitutiei cancerigene! Astia sunt basistii, cei care nu au ce sa spuna atunci cand li se arunca cu eba intre ochi, cu udrea intre ...nari si cu wisky intre masele! Si uite asa ziua de maine vine in tranzitia de poimaine!
  Problema sta in unitate! Cand vom fi capabili sa intelegem ca toate partidele politice sunt pline de puroi si ca in loc de stampile pe buletine de vot sa punem pietre in capul lor atunci poate ca vom avea o sansa! Insa atata timp cat poporul traieste cu televizorul si tinerii isi petrec viata la pacanele si shaormerii iar pensionarii la catena... gadea va fi in continuare mesagerul adevarului, iar femeia cu cratita...probabil va ajunge si ea ministru de externe! In concluzie trebuie sa fi mult prea prost sa votezi o astfel de constitutie si sa crezi ca cei 70% care au votat usl-ul sunt majoritatea iar majoritatea a decis usl! Cei 70% reprezinta aproximativ 40% din populatia tarii si din cei 40% adica cei 70% care au votat peste 90% sunt pensionari, asistati sociali, shaormari, si pacanisti ( cei care merg la pacanele ) Asadar crocodili , mazete si restul speciilor de pe aici fac parte din majoritate! Majoritatea regnului animal.
  Sa traiti bine! Fara prea mult somn.. ca riscati sa ajungeti presedinte si sa nu copiati ca ajungeti copiloti ca ponta! Ura! Ura! Ura! USL
 • +1 (1 vot)    
  analiza a modificarilor aduse Constitutiei (Miercuri, 26 iunie 2013, 11:17)

  Eugenn [utilizator]

  http://www.contributors.ro/sinteze/stafia-hidoasa-a-marii-adunari-nationale-rsr/
 • +1 (1 vot)    
  educatia (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:10)

  Etre [utilizator]

  Suntem cu 100 de ani in urma USA, ca educatie si mentalitate. De aici se trage totul.

  Acum nu a mai ramas decat sa abandonam corabia, care mai putem.
 • +1 (1 vot)    
  Democratie si Logistica (Miercuri, 26 iunie 2013, 12:45)

  Fisherman [utilizator]

  Eu cred ca logistica actuala a procesului de votare combinata cu covarsitoarea majoritate a USL in Sectiile de Votare nu garanteaza in nici un fel ca, imediat dupa ora de inchidere a usilor Sectiei, urnele nu vor fi inlocuite - in cateva minute - cu altele in care exista exact atatea voturi cate sunt necesare pentru ca USL sa-si puna genunchiul pe grumazul populatiei.
  Niste amarate de cutii din carton de ambalaj "sigilate" cu leocoplast stau in calea "democratiei populare" ?
  Tipografii neautorizate au mai fost descoperite in trecut (scandalul vignietelor pt. bauturi si tigari) deci nu este nevoie decat de o mana de indivizi cu grave lacune de moralitate care sa fie coordonati de cativa "activisti" cu experienta in lupta din ilegalitate si obtinem si "buletinele de vot" gata stampilate.
  Nu mai ramane decat sa fie bifate si listele in conformitate cu numarul de "buletine" din urna.
  Cel putin 55% dintre cetatenii inscrisi pe liste nu se prezinta la vot tocmai din acest motiv, al neincrederii ca Sistemul a renuntat la naravurile din "alegerile" de dinainte de 1989.
  Atata vreme cat buletinele nu vor fi inregistrate unic prin sistemul de cod de bare astfel incat orice buletin care intra in gestiunea oricarei sectii de votare sa poata fi validat la Biroul Electoral Central nu se va putea vorbi despre corectitudinea votarii.
  Atata vreme cat orice Urna de Vot nu va putea fi unic identificata si manageriata printr-un sistem electronic de parole care sa permita blocarea/deblocarea exclusiv on-line nu voi avea incredere in cutiile de carton.
  Atata vreme cat Listele Electorale nu vor fi bifate exclusiv prin Actiunea Electorului care se prezinta la Sectia de Votare si introduce Cartea de Identitate in fanta dispozitivului de Certificare Automata a Identitatii nu voi avea incredere in persoana care corecteaza din pix structura parlamentului.
  Democratia merita cheltuiala pt. aceasta logistica permanenta care poate fi incredintata Birourilor Electorale Locale in gestiune.
  • 0 (0 voturi)    
   Exact (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:36)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

   daca ar exista dorinta s-ar putea rezolva.
 • 0 (0 voturi)    
  Parafrazandu-l pe Churchill (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:24)

  Fisherman [utilizator]

  "Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few"
  Sir Winston Churchill, PM al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

  La fel vom putea spune și noi, românii, despre Cei Nouă Judecători ai CCR.
  Cei nouă Judecători din Curtea Constituțională a României se află în fața unui moment istoric de o importanță fundamentală pentru România: vor decide dacă Romania va rămâne în lumea civilizației europene sau va fi exilată intr-o lume feudală în care plagiatul, impostura și bunul-plac al unor indivizi sociopați vor deveni politică de stat.

  Populația cu drept de vot a demonstrat de patru ori (de doua ori la alegeri Prezidentiale si de doua ori la Referendumuri de suspendare a Presedintelui) că nu acceptă încă o Dictatura și dorește eradicarea corupției și adoptarea deplină a principiilor Statului de Drept în România.

  Actualul Parlament nu are reprezentativitate: USL nu a reusit sa adune decat 25% de voturi din numarul celor inscrisi pe listele electorale.

  CCR rămâne deci singura redută în calea Dictaturii.

  Dacă va invinge atunci se va fi deschis o cale pentru reluarea procesului deomcratic în România:
  - o cale pentru reformarea procesului electoral astfel încât să nu mai existe anomalii ca cea de la uiltimul Referendum pt. suspendarea Președintelui si redarea încrederii electoratului în puterea sa;
  - o cale pentru întărirea independenței Justiției;
  - o cale pentru reafirmarea principiilor Staului de Drept.
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Miercuri, 26 iunie 2013, 18:20)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Fisherman

   base a sesizat asta cand l'a trimis pe morar acolo..
   numia ca ai usl'amului vor face majoritatea, iar ccr va fi populate cu alde pizniceru....

   daca puterea judecatoreasca se opune, inainte sa fie pusa la referendum conostitutia, si reuseste sa indrepte strambatatile pe cre le vor strambii de la putere, sunt sanse.
   daca ajunge la vot, atunci dragnea, oprisan si compania vor face in asa fel sa treaca.

   apoi, cu constitutia intr'o mana si cu biciul in alta, vor guverna dupa bunul plac.

   riscurile sunt enorme.
   trebuie ca fortele care iubesc democratia si libertatea sa gaseasca puterea sa se mobilizeze si sa actioneze impreuna, concertat.
   daca se multumesc numai sa iasa din sala de la comisie sau din plenul palavramentului, este apa de ploua si ajuta cat un scarpinat la un picior de lemn.
   • 0 (0 voturi)    
    CCR a decis ! (Miercuri, 26 iunie 2013, 22:37)

    Fisherman [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Vom veni la urmatoarele doua referendumuri pe vechiul cvorum.

    Acum trebuie sa vorbim noi.
    La referendumul pentru aprobarea modificarilor Constitutiei propuse de USL trebuie sa validam cvorumul de 50% plus 1 Vot si sa decidem majoritar ca NU acceptam aceste modificari.

    Cat despre referendumul propus de Presedinte eu cred ca trebuie refuzat Parlamentul Unicameral dar trebuie acceptat ca numarul parlamentarilor sa revina la un nivel rezonabil.
 • 0 (0 voturi)    
  iote dracie (Miercuri, 26 iunie 2013, 13:59)

  nash pandelica [utilizator]

  pai, dle tapalaga, se parea ca biserica ortodoxa si curtea regala sunt pericolele cele mai mari, in constitutia ce va sa vina ! :))
 • 0 (0 voturi)    
  modificari constitutie (Miercuri, 26 iunie 2013, 15:29)

  vlad2013 [utilizator]

  Multumesc pt informatii si pentru directionarea care Expert Forum. Ca de obicei, foarte bun articolul.
  O sugestie totusi. De ce nu se pomeneste nimic despre modificarile Constitutiei care se refera la drepturile minoritatilor. Nu vreau sa cadem in extreme dar am observat ca se introduc elemente noi, interesante si care sporesc semnificativ drepturile autoritatilor locale de a se manifesta in directia obtinerii unei autonomii culturare si administrative. Nimeni nu pomeneste nimic despre aceste modificari.
  Cu respect


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by