Pentru PDL, politica strutului in an electoral pare tentanta. Guvern de tehnocrati, numele mari din partid trase pe linie moarta din Guvern, in speranta ca la intrebarile incomode gen “cine a majorat TVA, cine ne-a taiat salariile, cine ne-a supraindatorat?” se va raspunde inainte de alegeri cu aer senin si ochi umezi “Boc, el a fost de vina, partidul s-a opus, noi stim ce inseamna nevoile poporului, suntem gata sa indreptam raul facut, ia de-aicea o galeata!”. O sa functioneze?

Nu cred, dar viitorul inecat politic se agata si de-un pai. Iar paiul din ochiul PDL-ului e acum Boc, fara el partidul n-o poate carmi spre populisme concrete. Presedintele Basescu asistat de baronii PDL pregateste deci Guvernul pentru o noua operatie extetica, urmeaza extirparea nodulului impopular care impiedica impantul de silicon electoral. Ce vor face cu Udrea? Ei, de Udrea nu se pot desparti la fel de usor, Lenuta e pusculita de bani si ochiul Cotroceniului, probabil ca se va auto-exila in biroul ministerial crosetand frunzulite verzi pe hainutele noi ale partidului.

Altfel, sper ca domnul Croitoru de la BNR e bine sanatos si gata sa ia de coarne un post decorativ de tehnocrat de vreme rea. Vorbeste aceeasi limba cu domnul Franks de la FMI (adica afacereza financiar-bancara, ca amploaiatul FMI a invatat disciplinat romana ca poate digeram mai repede masurile impopulare daca ne suna cunoscut limba in care ni le dicteaza), un atu suplimentar. Daca s-ar converti devenind mormon ca dl Jefrey ar fi un ghiseft suplimentarar, parca ii vad plimbandu-se brat la brat pe la televizuni in camasi albe cu ecusoane negre si propovaduind evanghelia globalizarii si lepadarea de necurata proprietate de stat.